kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 28.10.2003, 18:37
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: minä, jolle kaikki on (edelleen) uutta ja sekavaa..
soikkeOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

minä, jolle kaikki on (edelleen) uutta ja sekavaa..(23.10.2003, 14:55)
moi kaikki!!

oon salaa (?!) käyny lukemassa näitä teidän kirjoituksia, kun itselläni tää asia tuli ajankohtaiseksi tossa alkukesästä. tai milloin lienee alkanut ihan oikeesti, veikkaan kaks vuotta sitte, kun en mistään mitään tajunnut ja sama fiilis edelleen..

asun suht pienellä paikkakunnalla joten jonoja lekurille ei oo kauheesti ollu, ni luojan kiitos kaikki on tapahtunu omasta mielestäni nopeesti. kesäkuun lopulla kuluvaa vuotta, pääsin ekojen verikokeiden saavuttua viikon sisällä sisätautipolille ja siitä sitten alkoi uskomaton ramppaaminen sairaalalla.. "selvä hyperthyreoosi ja basedowin tauti" luki mun papereissa. lääkehoito oli uskomattoman tehokas ja olin kun taivaassa kaiken sen "aivojen kiristyksen" jälkeen, mikä helpottu lääkkeillä..
tosin se oli niin tehokas että meni vajaatoiminnalle just niinä kesän helteisimpinä päivinä..

oon juossu labrassa kaiken aikaa ja lääkkeitä milloin mikäkin määrä ja juoksutetaan silmäpolilla ja ultrassa ja sitte tyrkytetään radiojodia ja leikkauskin kyllä onnistuu mutta vasta ensi vuonna ja blaa blaa blaa...

minusta tuntuu että mitä enemmän YRITÄN perehtyä tähän asiaan, niin sitä enemmän menen sekaisin kaikesta. tällä hetkellä tuntuu että minussa olis sekä liika- että vajaatoiminta.. sekavaaaaaaa.....

mitään lukemia en enää alkutilanteista muista mutta tällä hetkellä syön thyrazolia ja specicoria, molempia yhden nappulan päivässä, juoksen sairaalalla verikokeissa kerran kuussa ja kaiken hyvän lisäks; extrana pääsen uuteen kaulan röntgeniin, kun siellä onkin "hivenen suurentuneen" kilpparin lisäks joku ylisuuri imusolmuke (onko "normaalia"???). kuulostaa pahalta, varsinkin kun suku on täynnä syöpään kuolleita ihmisiä..

tosiaan ens vuoden alusta pitäs päästä leikkaukseen. radiojodia se lääkäri kovasti suositteli mulle mutta jostain syystä mulle on tullu hurjan negatiivinen kanta sitä kohtaan enkä mä sitä halua. toitotetaan että leikkaus on riski.. noh, ainahan se on..

en oikein osaa ees kirjoittaa mitään, kun tuntuu että kirjoitettavaa olis niin paljon muttei oikein osaa aloittaa mistään.. vielä kun on karmee flunssa päällä, niin kirjaimellisesti taitaa järki kulkea klimpeissä... yök.

jos jotain pitäisi/saisi nyt kysyä, niin juuri tosta imusolmukeasiasta.. ei kuulostanut kivalle ollenkaan kun lääkäri sanoi sieltä löytyneen jotain ylimääräistä ja sitten passitti ylimääräisiin/pikaisiin verikokeisiin, varattiin uus ultra 2kk päähän (VASTA!!!) ja jos vielä jotain ylimääräistä kaulassa köllöttää, niin sitte tietokonetomografia seuraavaksi. olin jostain lukevinani, tai sitten olen nähnyt unta, että lääkkeet tai koko kilpparijuttu voi aiheuttaa ko. turvotusta..

toinen asia on verenpaine.. onko teillä millaiset verenpaineet?? itselläni on jatkuvasti kohollaan olevat lukemat, tyyliin vähintäänkin 150/100 ja olen 26 vuotias. (lisää tupakkaa ja e-pillereitä!!!)

siinä jotain minusta, ongelmahan meillä taitaa olla sama kaikilla.. tuntuu vaan niin käsittämättömälle, miten paljon harmia ja miten monenlaista voi aiheuttaa yksi saakelin kilpirauhanen.. en ois voinu kuvitellakaan..

kiitos kun luitte ja kenties otatte kantaa mun höpinöihin!!

hauskaa viikonloppua kaikille!!
IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Minussako vikaa...
Viestejä: 74

Tila: Offline

RE: minä, jolle kaikki on (edelleen) uutta ja sekavaa.. (27.10.2003, 13:27)
Tervehdys!

Kyllä meitä liikatoimintaisia täällä pääkaupunkiseudullakin hoidetaan alussa aika "hätäisesti" Ts. hoitoon pääsee pian ja lääkitys aloitetaan myös hetimiten. Ja radiojodia tarjotaan heti kättelyssä – niinkuin sinullekin Meitähän ei yleislääkärit saa "hoidella" – vain sisätautilääkärit voi säätää meidän lääkitystä ja muuta hoitoa.

Sitä en kyllä ymmärrä – muulta kantilta kuin säästösyistä – että miksi sitä radiojodia ja leikkausta tyrkytetään heti kättelyssä, kun on mahdollista, että pitkäaikaislääkitys (noin 18 kk) Tyrazolilla parantaa koko liikatoiminnan Ja kun on myös mahdollista, että liikatoiminta on ohimenevää. Mutta säästetäänhän sillä tietenkin arvon sisätautilääkäreiden kallista aikaa, kun tehdään meistä vajaatoimintaisia alta aikayksikön – ja voidaan lähettää terveyskeskuslääkärin hoteisiin

Imusolmukkeista en osaa sanoa mitään, mutta otsikon "Muut kilpirauhassairaudet" alta löytyy varmasti myös kilpirauhassyöpää sairastavia / sairastaneita. Kannattaa otsikoida teksti niin, että se kiinnittää juuri tämän aiheen tuntijoiden huomion.

Jaksamisia sinulle. Ja kannattaa tosiaankin ottaa itse selvää asioista ja tehdä päätös leikkauksesta tai radiojodista omien tuntemusten perusteella. Itse olin jo menossa radiojodihoitoon – mutta lähetteiden viipyessä muutinkin mieleni (lueskeltuani ahkerasti aiheesta netissä) ja päätin, etten ainakaan heti suostu peruuttamattomiin toimenpiteisiin.
pikku-t
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:minä, jolle kaikki on (edelleen) uutta ja sekavaa..(27.10.2003, 18:23)
Mulle kävi niin, että sairastuttuani liikatoimintaan söin tosiaan sekä Tyrazolia että Thyroxinia noin 1,5 vuotta (annosten vaihtelu ja viilaaminen oli aika hurjaa hommaa, sain hoitoa Marian sairaalassa sekä Naistenklinikalla, koska odotin kuopustani silloin.
Helmikuussa lääkitykset lopetettiin, heinäkuussa syntyi terve beibi ja olin oireeton noin 3 vuotta. Sitten alkoi jälleen liikatoiminta, joka vedettiin sitten radiojodilla vajaatoiminnaksi. Sen jälkeistä vuoristorataa on ajeltu 3 vuotta.
Tietääkseni tolla Tyrazolilla (sanoin sitä jarruksi) hoidettu liikatoiminta uusiutuu joka toisella ja ainakin minä sain bingon. Olen myös ymmärtänyt, että peräkkäisiä Tyrazol-hoitoja ei saa tehdä. En tiedä syytä. Minulle sanottiin, että vajaatoiminta on helpompi hoitaa kuin liikatoiminta (siis että nappaillaan vaan Thyroxin-pillereitä). Kai se onkin, jos kilppari vaan heti tokenee. Mulle ei ihan niin hyvin käynyt.
Muistan kyllä, että sisätautilääkäri sanoi, että tää on sellainen hyvä sairaus että jos esim unohtaa pillerit himaan vaikka matkalle lähdettäessä, niin ei haittaa vaikka olis pari viikkoakin ilman niitä. Enpäs ihan usko tällä syömisellä ja tällä kokemuksella. Eikä minulle myöskään kerrottu tyhjään vatsaan ottamisesta, eikä paljon muustakaan.
Että on kuulemma sellainen helppo sairaus tämä. Ja itsekin joskus ajattelen, että okei, suvussa on perimää, esim. mielisairautta ja diabetestä, niin hyvinhän mun on sikäli käynyt! Ainakin toistaiseksi!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team