kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!Tänään on 3.7.2003, 19:54
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: oireet..?
dino
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

oireet..?(12.6.2003, 12:07)
Minkälaisia oireita teillä on ollut ylitoiminnassa?
Voiko oireita olla vaikkei arvot olisikaan kovin huonot?
Voiko esim. ihottumat ym "epämääräiset oireet" kuulua tähän?
Mulla on aika sisätautilääkärille vasta heinäkuussa ja tk-lääkäri ei oikeen osannut sanoa mitään..
outiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 34

Tila: Offline

RE:oireet..?(12.6.2003, 13:28)
Moi
minä sairastuin liikatoimintaan viime syksynä ja oli kaikkia kummallisia mutta ei kuitenkaan vakavia oireita. Siksi kestikin kauan ennen kuin menin lääkäriin. Huomattavimmat oireet oli käsien tärinä, lihasten nykiminen ja unettomuus. Lisäksi iho kuivui, sydämmessä tuntui muljahtelua (ilmeisesti rytmihäiriöitä). Ihottumaa ei varsinaisesti ollut mutta iho oli niin kuiva että ärtyi vähän kaikesta. Jossain vaiheessa ennen hoitoa myös laihduin vaikka söin mitä vaan. Tämä oli tietysti positiivinen vaiva Olin hyvin kärsimätön ja helposti ärtyvä. Keskittyminen oli vaikeampaa kuin normaalisti ja unohtelin vielä enemmän asioita kuin yleensä.
Sain vaivaani ensin lääkitystä ja sitten radiojodihoidon. Nyt on olo ihan priima, ainakin toistaiseksi. Vielä voi kyllä veriarvot taas lähteä heittelehtimään mutta sen on sitten sen ajan murhe. Sellainen ikävä sivuvaikutus oli radiojodihoidolla, että sen jälkeen tuli kuukaudessa 6 kiloa painoa lisää. Mutta kai siitäkin pääsee eroon kun vaan jaksaa laihduttaa.
Minulla oli veriarvot selkeästi pielessä ja löytyi myös monikyhmyinen struuma joten taudin toteaminen oli helppoa samoin kuin hoidon valinta. Toivottavasti sinullakin onnistuu.
Outi
dino
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:oireet..?(12.6.2003, 14:44)
Kiitos Outi vastauksestasi!
Mulla on samat oireet kun sulla oli! Lihasten nykinää, kuiva ja jotenkin kipeä iho. Sydämen muljahtelu on tosi kiusallista!
Saa nähdä mitä seuraavat verkokeet sitten näyttää!
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 44

Tila: Offline

RE:oireet..?(22.6.2003, 21:02)
Nyt tällä kertaa liikatoimintaisten puolella

Meinaakohan mun lääkitys heittää nyt vajaatoiminnasta pois... viikon ajan kun olen mennyt nukkumaan, uni ei ole meinannut tulla vaikka olisi kuinka väsynyt (joskus kello on ollut 6 aamulla, kun vielä olen hereillä!!!!!) ja muutamina päivinä on ollut hillitöntä käsien tärinää (samanlaisia tärinöitä on ollut rajussa laihduttamisessa joskus muinoin... nyt en ees ole laihduttanut) ja kun hermostuu (vaikkapa vain "omassa mielessä") niin tuntuu kun pulssi kiihtyy ja kovasti, mutta tasaantuu kyllä pian normaalille tasolle Muut oireet ovatkin sitten entisiä (alhainen lämpö, pulssi alle 60, ja jumalaton palelu, nukkumaan mentäessä asuna: villasukat, gollegehousut, pitkähihainen paita, yöpaita ja villapusero!!! ym.ym.) Eikä laihtumista ole tapahtunut...

Mikä nyt meikäläisessä mättää??? Pitäisikö lääkitystä pienentää, vai onko nämä jotain "normaaleja" juttuja??? Vai tekeekö mieli jo tepposia....

Niin, ja sitten pätkii ja vaan entistä pahemmin... olin kaupan kassalla (ostin pankkikortilla) kassa antoi kuitin, allekirjoitusta varten, minä vaan seisoa töllötän siinä, enkä tajua tehdä mitään, ennenkuin rouva nätisti pyytää "saisinko allekirjoituksen, kiitos" ja voi pirskatti kun hävetti!!! Ja arvaten pitkä jono ihmisiä takana

Jostain luin, että jotkut ovat vähän kuin "sumussa", itsellä niin on vain autoa ajaessa!!! On kamala tunne, kun katse on jotenkin lasittuneen tuntuinen ja joutuu skarppaamaan mielettömästi, että näkee tien, tuntuu että katse on "laajana" eikä skarppina!!! (outo minä ) No, huh huh..
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 196

Tila: Online

RE:oireet..?(23.6.2003, 11:19)
Moi Kata

Solutasolla imeytyminen ei ole joka paikassa yhtä nopeaa. Pienennä annosta hieman, siksi, että aivotoimintasi käy tällä hetkellä ylikierroksilla etkä saa kunnolla nukuttua, pitkään jatkuva unettomuus ei ole hyväksi - saattaa tulla muita ongelmia.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
dino
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:oireet..?(25.6.2003, 21:30)
Tietääkö joku, ultrataanko kilppari aina liikatoiminnassa/ epäilyssä vaikkei tunnustellessa olisi suurentunut?
Tai mitä yleensä tekevät ja tutkivat sairaalan sisätautipolilla tämän kilpparin kanssa?
Ensi viikolla olisi aika..
Ja toinen kysymys, voiko kilppari tehdä ihmeellisiä oireita? siis muutakin kun näitä oppikirjan mukaisia???
Administrative Functions: Delete Topic | Lock Topic

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team