kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 13.12.2003, 19:07
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: painkiller esittäytyy ja utelee
painkillerOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

painkiller esittäytyy ja utelee(4.12.2003, 11:17)
Morjes kaikki!

Mun tarinani lähtee vuodesta -91 jolloin mulla todettiin olevan kilpirauasen ylitoiminta,pitkän lekurissa juoksemisen jälkeen sain lääkityksen ongelmaani ja siitä muutaman vuosi eteenpäin lääkitykseni lopetettiin.Ongelmat palasivat vuoden parin päästä ja yritin selviytyä parisen vuotta ilman lääkitystä mutta toissapäivänä oli pakko mennä lääkärille,johtuen myös siitä että arkielämästä selviytyminen kävi sietämättömäksi paniikkihäiriöni takia,ei mitään muuta uutta ku se että minulla todettiin olevan myös rytmihäiriöitä.Sain nyt sitten taas Tyrazol lääkkeet takaisin mutta myös sitten uutena asiana Propral lääkityksen ja tahtoisin tietää onko kenelläkään jälkimmäisestä kokemuksia ja tahtoisin myös tietää pääsenkö tuosta paniikkihäiriöstäni koskaan eroon vai pitäsikö mun hankkia siihen erinäiset lääkkeet vai sopisiko minun toivoa että se ongelma häviäisi noiden edellä mainittujen lääkkeiden ottamisen myötä?

Olipa mukava huomata että tälläinen foorumi on olemassa,olen taistellut tän ongelman kanssa jo 11 vuotta enkä ole vielä kohtalotovereihin törmäillyt puhumattakaan siitä että olis voinu puhua tästä herättämättä pitkästymistä ihmisissä.Edessä on väistämättä leikkaus ja kun en ole koskaan ollu milläänmuotoa leikeltävänä niin ois mukava saada vähän tietoa semmosestakin asiasta noin etukäteen.
Ja sitä minun piti vielä kysyä että kuinka hintavia noi lääkkeet nykyisin ovat?
Mutta enpä jaarittele tässä sen enempää vaan toivotan jaksamista teille kaikille
IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 24

Tila: Offline

RE:painkiller esittäytyy ja utelee(4.12.2003, 13:05)
Tervetuloa joukkoon

Minulla ei ole kokemusta eikä tietoa näistä ylitoimintapuolen asioista. Itselläni on lievä vajaatoiminta ja sekin on alkanut vasta kesällä. Mutta uskoisin täältä löytyvän sinullekin "kohtalotovereita"

Kysyit lääkkeitten hinnoista. Tyrazol 5 mg 100 tablettia 3,96 € + toimitusmaksu 0,42 € = 4,38 €. Se on peruskorvattava, joten siitä ei tule kelakorvausta, ellet samalla kertaa osta muita peruskorvattavia reseptilääkkeitä niin, että niiden yhteen laskettu hinta ylittää 10 € omavastuun. Ylimenevästä osasta korvaus on 50 %

Propral 10 mg 100 tablettia 5,52 € + toimitusmaksu 0,42 = 5,94 €

Lääkkeiden hinnat voivat vaihtua apteekeissa kahden viikon välein, mutta enpä usko, että kilpparilääkkeisiin on suuria muutoksia tiedossa. Hinnat löytyvät mm.:

http://www.yliopistonapteekki.fi/kustannus.do

http://www.duodecim.fi/geneerinen/

Tsemppiä sinullekin!
IP: Tallennettu
painkillerOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:painkiller esittäytyy ja utelee(4.12.2003, 13:28)
Kiitti sulle omppu vastauksesta,hyvä tietää kuinka paljon lääkkeille tulee hintaa ku mulla on semmonen about 60?:n kuukausibudjetti ja meen tänään hankkimaan noita
IP: Tallennettu
HanneleOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:painkiller esittäytyy ja utelee(4.12.2003, 13:59)
Heippa!

Minulla on ollut liikatoimintaa Basedowin taudin muodossa kohta 3 vuotta ja Tyrazolit kehässä paria pientä taukoa lukuunottamatta. Propralia söin silloin, kun tauti todettiin mutta lopetin noin viikon päästä kun Tyrazol alkoi vaikuttaa. Säikähdin sitä, kun minulle kerrottiin että Propral on aika vahva lääke ja siitä saattaa olla vaikea päästä eroon... Tyrazoleilla olen pärjännyt siitä asti, mutta nyt on kaula alkanut pullistella sen verran pahasti, että olen leikkausjonossa. Toivon pääseväni tästä kauheasta paineesta kaulallani eroon tammi-helmikuun aikana. Voimia sulle, et todellakaan ole yksin!

Terv. Hannele
IP: Tallennettu
painkillerOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:painkiller esittäytyy ja utelee(4.12.2003, 14:33)
Kiitti Hannele.No mulle ei tuosta Propralista kerrottu muuta ku että se lievittää noita oireita vaikka kysäsin lisätietoa.Noh tulipa käytyä hukkareissu apteekissa kun se lääkäri oli näköjään merkannu väärin sen Propralin vahvuuden ja huomenna sitten uudestaan.Eli minun ei kai kannata ostaa sitä sitä ku yksi paketti näin alkuun kun mulla on parin viikon päästä uusi aika tiiä vaikkei tarttis syödä niitä pitemmänpäälle.Ostin varoiksi neljä pakettia Tyrazoleja ettei tarvis jatkuvalla syötöllä käydä niitä ostamassa
Toivottavasti pääset pian siitä eroon,mulla ei vielä mitään tarkkaa tietoa leikkausajankohdasta mutta toivottavasti se olis pian niin ei tarttis sitäkään sitten enää jännittää Kuten myös voimia sinullekkin!
IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 24

Tila: Offline

RE:painkiller esittäytyy ja utelee(4.12.2003, 18:07)
Näköjään notkun taas täällä kilpparifooruumilla

Tuo Propral on kaiketi vanhin ja tunnetuin ns. beetasalpaaja.

"Beettasalpaajat ovat adrenaliinin vaikutuksia kohde-elimissä (esim. sydän, lihaksisto) vähentäviä, alunperin sydän ja verisuonitautien hoitoon kehitettyjä riippuvuutta aiheuttamattomia lääkkeitä. Niillä on mahdollista kontrolloida kiusallisia sydämentykytys- ja vapinaoireita lamaamatta ihmistä psyykkisesti. Monet muusikot, luentojen pitäjät tai julkiset esiintyjät ovat saaneet niistä apua "ramppikuumeen" hallintaan, samoin moni jännittynyt miniä saa tiukemman otteen kahvikupistaan anopin 70-vuotispäivillä." http://www.introspekt.fi/artikkelit/sospel.html

(Kävin lisäämässä em. lainauksen osoitteen, etten joudu lusimaan tekijänoikeusrikoksesta... )

Yleistietoa Propralista on tuolla:

http://tinyurl.com/xpsl

(tässä varmuuden vuoksi koko alkuperäinen osoite lääkeoppaan sivulle, jos tuo TinyURL! lyhennys ei toimi. En hoksaa, kuinka linkki saadaan suoraan tekstistä avautuvaksi. Konkarit auttakaa):

http://www.tohtori.fi/laakeopas/tuotelisa.php3?laakeID=1128&teksti=propral


Kannattaa muistaa, että suinkaan kaikki eivät saa noita mainittuja haittavaikutuksia ja annostuksesi lienee melko pieni. Ei propraaliin tietääkseni kehity riippuvuutta, kokeile ihmeessä.
IP: Tallennettu
painkillerOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:painkiller esittäytyy ja utelee(4.12.2003, 18:33)
Kiitosta jälleen kerran tiedosta.Eipä tuo mitään haittaa vaikka sitä osoitetta ei saakkaan tuosta avautuvaksi kun kuitenki on olemassa vanha copy/paste-toiminto Sen verran aihe kiinnostaa että sillä ei oo mitään merkitystä kuhan vaan osoite on tiedossa.
Täytyypä kokeilla eihän sitä muuten tiiä miten se vaikuttaa Toivottavasta mä vaan saan ne huomenna niin pääsee taas jotenkin tasapainoon toivottavasti.
Täältähän löytyy tosi paljon kaikenlaista minulle ennen tuntematonta mutta hyödyllistä tietoa,on se vaan hyvä että eksyin tänne kun nuo lääkäritkään eivät tahdo kunnolla asioita selventää.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team