kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:48
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Radiojodi vs muut hoidot
outi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 26

Tila: Offline

Radiojodi vs muut hoidot(25.2.2003, 10:37)
Kävin tänään sisätautilääkärillä. Hän ei heti suoralta kädeltä sanonut, että minulla olisi Gravesin/Basedowin tauti. Minulla kun ei ole silmäoireita ollenkaan. En tiedä eikö vasta-aineita tutkittu, unohtui kysyä. Muutaman viikon Thyrazol kuurin jälkeen muut arvot ovat palanneet normaalin rajoihin, TSH vaan on vielä 0.01. Olokin on aika normaali (tai siis entisellään ) mitä nyt öisin hikoiluttaa hirveästi. Lääkäri kuitenkin määräsi vielä ultraan kun tuntuu joku aristava kyhmy kilpirauhasessa. Thyrazol annosta laskettiin niin, että otan enää 2 x 10 mg. Parin viikon päästä sitten taas verikokeisiin. Niiden ja ultran tulosten tultua, kolmen viikon kuluttua, minun sitten pitäisi osata sanoa mitä mieltä olen radiojodihoidosta.

Enkä tällä hetkellä todellakaan osaa sanoa mitä mieltä olen. Suurin osa siihen liittyvistä tarinoista täällä netissä on melkoisia kauhukertomuksia. Mutta onko niin, että ne joilla hoito on tehonnut eivät kirjoittele mihinkään? Sehän on kuitenkin ollut viimeiset 40 vuotta eniten käytetty hoitomuoto, joten tuntuu vaikealta uskoa, että menisi kaikilla pieleen. Lääkäri sanoi, että 50% sairastuu vajaatoimintaan, mutta heilläkin lähes kaikilla lääkehoidon taso saadaan kohdalleen muutamassa kuukaudessa. Hän myös sanoi, että jos jatkaa Thyrazol hoidolla niin sitä pitäisi syödä noin kaksi vuotta. Sen jälkeen se sitten voidaan pikku hiljaa lopettaa ja katsoa mitä tapahtuu. Sekin on aika pitkä rupeama odotella ja ihmetellä.

Kirjoitelkaa kokemuksista, omista ja läheistenne. Jos vaikka jostain löytyisi positiivisiakin tarinoita radiojodista....
Outi
IP: Tallennettu
mimosa
NewbieViestejä: 2

Tila: Offline

RE:Radiojodi vs muut hoidot(7.3.2003, 23:29)
Moi,
Sairastuin syksyllä -95 Basedowin tautiin - liikatoiminta oli hurja, T4V oli 141 ja TSH mittaamattoman alhaalla. Aloitettiin kova Tyrazol lääkitys, jolla T4V tipahti kuukaudessa 141 => 7.7. T4V:n romahtamisesta seurasi lihasvoimien romahtaminen ja hurjat silmäoireet. Tuosta vielä kuukauden ajan yritettiin veriarvoja kohdilleen, kunnes sitten lääkäri ehdotti radiojodihoitoa. Kertoi että sitten sopivan lääkitysannoksen löytäminen olisi helpompaa kun pelataan vain yhden lääkkeen, Thyroxinin kanssa. Kertoi myös että todennäköisesti toiminta menee radiojodin myötä vajaatoiminnan puolelle ja joudun syömään loppuelämäni Thyroxinia. Söin radiojodi-tabletin enkä ole katunut hetkeäkään. Syön nyt Thyroxinia 0.1 mg/pv ja varmaan syön sitä loppuelämäni, mutta lääkkeen ottaminen aamuisin menee jo niin automaattisesti etten enää edes ajattele koko asiaa.
IP: Tallennettu
outi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 26

Tila: Offline

RE:Radiojodi vs muut hoidot(10.3.2003, 09:11)
Kiitos, Mimosa, kommentteistasi ja kertomuksestasi. Minä olen ymmärtänyt, että tuo liikatoiminta aiheuttaa lihasheikkoutta. Itse olen huomannut, että viimeisen kolmen kuukauden aikana joutunut kuntosalilla siirtymään koko ajan kevyempiin painoihin. Lisäksi issias ärtyy vähän väliä ja sekin kuulemma johtuu juuri lihasten heikkenemisestä ja kuuluu taudin kuvaan.
Minulle on Tyrazol lääkitys aiheuttanut imusolmukkeiden turpoamista. Kaulassa ja niskassa on vaikka mitä patteja. Ja todella toivon, että johtuvat juuri lääkkeistä! Muut vaihtoehdot ovat paljon pelottavampia.
Odottelen vielä ohutneulanäytteen tulosta, sitten pitäisi tehdä päätös sen radiojodin suhteen. Kiva kuitenkin kuulla, ettei se kaikkien mielestä ole huono ratkaisu.
Outi
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team