kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.1.2004, 18:53
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: silmäoireet
inkkuSairaan kaunis maailma
Viestejä: 28

Tila: Offline

silmäoireet(17.11.2003, 10:32)
Millaisia silmäoireita teillä muilla on??

Itsellä on olo karsea, silmien ulko/alanurkissa on kamala paine ja tuntuu että katse lähtee seikkailemaan todella herkästi. Silmät ovat myöskin todella turvoksissa, voisi kuvitella että minut on hakattu, ainoastaan mustelmia ei näy.
Sain tälle päivälle soittoajan lääkärilleni (pienen painostuksen jälkeen, mutta kuitenkin) jotta voin kysellä mihin asti minun täytyy sietää tätä painetta ja mitä voi tehdä.

Viikonloppuna unohdin ottaa ilta-annoksen lääkettä ja seuraavana aamuna naama olikin normaalin näköinen. Taitaa olla turhan suuri tyrazol annos kun tuo jo vaikuttaa.

Toivottavasti saan edes vähän helpotusta tilanteeseen, silä näytöllä työskentely on tällä hetkellä aika epätoivoista pahaa oloa vastan taistelua näköhäiriöiden takia..
Inkku
IP: Tallennettu
inkkuSairaan kaunis maailma
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:silmäoireet(17.11.2003, 14:01)
Otettiimpas minut vakavasti sairaalassa.
Huomenna menen verikokeisiin ja keskiviikkoaamuna minut pakkoujutettiin lääkärin vastaanotolle, jossa mitataan silmänpaineet ja harkitaan mahdollista kortisoonitippahoitoa.

Ilvesmäki otti asian siihen tyyliin että harmi kun tänään ja huomenna ei mahdu millään kun heillä on täysi kaaos ylibuukkauksen takia.
Olo on kuitenkin luottavainen, oireita ei väheksytty vaikka mitään näkyvää ei ollut pari viikkoa sitten kun kävin viimeksi.
Inkku
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:silmäoireet(28.11.2003, 14:53)
Moi! Mulla silmäoireet sellaiset, että luomet aina turvoksissa, silmät ulospäin pullistuneet ja aivan punaiset. Ulkona aina silmät vuotaa ja välillä tietokoneen vieressäkin, jos joutuu lukemaan jotain pientä tekstiä. Tää on ihan hirveetä, näytän varmaan siltä kuin olisin viikon juonut viinaa tai parkunut pari päivää putkeen. Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä kortisonihoitoon, joten kertokaahan joku minkälaisia kokemuksia teillä on siitä! Olen 22 v.
Marika
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:silmäoireet(28.11.2003, 14:55)
Juu unohdin kirjoittaa tuijottavasta ja harhailevasta katseesta. Koko ajan joku kysyy, että tulevaisuuteenko tuijottelet tai mitä haaveilet! Varsinkin silloin kun on väsynyt, niin se on ihan järkyttävää.
Marika
IP: Tallennettu
mimosa
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:silmäoireet(1.12.2003, 12:11)
Moi,
Sain monta vuotta sitten pariin otteeseen kortisonia impulssihoitona suoneen ja lisäksi tablettina suuden annoksen. Kortisonihoidon aikana kannattaa yrittää elää mahdollisimman rauhallisesti ja paljon leväten - suuri annos kortisonia nimittäin moninkertaistaa kaikki stressioireet ja olo voi olla todella kurja. Onneksi lääkäri oli tietoinen sivuoireista ja passitti minut kuukauden sairaslomalle heti hoidon alussa.

Olen saanut kortisonia toiseenkin otteeseen pari vuotta sitten tablettina ja silloin yritin käydä samaan aikaan töissä - mutta kolmen päivän jälkeen jouduin pyytämään sairaslomaa, koska töissäkäynti ei kerta kaikkiaan onnistunut. Olo oli TODELLA hermostunut, sydän jyskytti kuin viimeistä päivää ja tuntui että hermot palaa loppuun. Saisaslomalla pärjäsin hyvin kuin sain keskittyä omaan hyvinvointiin.

Kortisoni (ainakin tabletit) aiheuttaa myös turvotusta lähinnä kasvoissa, mutta turvotus laskee sitten kuurin loputtua.

Kortisoni ei poista silmäoireita heti, se kestää aika kauan aikaa. Minä sain samoihin aikoihin myös sädehoitoa silmän takaosaan ja kaikkinensa vei 2-3 vuotta ennen kuin kaikki silmäoireet hävisi ja silmät oli painuneet takaisin eivätkä pullottaneet enää yhtään. Eli kärsivällisyyttä vaatii kovasti.

Jaksamista teille !
Terv. Minna
IP: Tallennettu
IirisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 44

Tila: Offline

RE:silmäoireet(1.12.2003, 14:46)
Minä söin syksyllä yhden kortisonikuurin ja ainoastaan paino nousi, mutta muuten elin täysin normaalisti. Kotona sain paljon aikaan ja olin todella pirteä. Töissä kävin koko ajan.
En tiedä joudunko ottamaan uuden kuurin pulssihoitona vai voiko olla, että tablettien syönti alkaa vaikuttaa vasta nyt, kuukauden päästä kuurista. Silmät ovat tuntuneet paremmilta ja ehkä näyttävätkin vähän paremmilta.

Millainen se pulssihoito on? Tai siis kauanko siinä nautitaan suun kautta kortisonia ja millaisilla annoksilla?
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:silmäoireet(1.12.2003, 14:49)
Moi! Kiitoksia tiedoista, sain ajan 8.12. ja nyt tietää vähän mitä on odotettavissa!
Marika
IP: Tallennettu
inkkuSairaan kaunis maailma
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:silmäoireet(1.12.2003, 19:32)
Mulla on ilmestyneet sellaiset keltaiset nystyrät nuihin silmiin (tai en tiedä onko ne oikeastaan koholla mutta uusi juttu kuitenkin. Ehkkä sitä tulee tuijoteltua vain kovemmin noita silmiään.. Kaksoiskuvat on aika ärsyttävä oire, näytön katsominen on varsinaista tuskaa välillä.
Suun kautta menee nyt kortisoonia kuukauden kuuri ja väsymys on aika voimakasta, vielä ei vain voi hellittää tälle vuodelle, vaan pitää reilu viikko paahtaa menemään, jonka jälkeen voi aloittaa jouluvalmistelut ja lorvia kotona kokonaisen kuukauden, kun pitää hieman omaa lomaa opiskeluista.

Olisi kiva kun joku aamu heräisi ja huomaisi että peilistä tuijottaa takaisin se vuosi sitten löytynyt lommoposki eikä Tuija Piepposen irvikuva. Takaisin pienempii vaatteisiinkin haluaisin, nyt turvotus vatsan seudulla on kamala. Tänään piti jo antaa periksi ja käydä hakemassa närästyslääkettä, joka tekee suojaavan kalvon limakalvoille.

Inkku
IP: Tallennettu
mimosa
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:silmäoireet(2.12.2003, 09:55)
Moi,

pulssihoito tarkoittaa sitä että kortisonia annetaan suoraan suoneen suuri määrä. En tiedä sille virallista nimeä; toiset puhuu pulssihoidosta, toiset impulssihoidosta.

Minulla hoito meni niin, että ensin olin Oys:ssa kolme vrk, jonka aikana annettiin kortisonia suoneen kaksi kertaan (ensimmäisenä päivänä+kolmantena päivänä, välissä yksi välipäivä). Sitten söin kortisonia tablettina nelisen viikkoa (muistaakseni Prednisolonia 40 mg/vrk). Jonka jälkeen taas kolme vrk Oys:sa, jossa kortisonia suoneen pari kertaa samalla tavalla kuin ensimmäiselläkin kerralla.
Tuon jälkeen meni muistaakseni 6 viikkoa kortisonin alasajossa - koska voimakasta kortisonilääkitystä ei voi lopettaa kerralla.. eli söin tabletteina kortisonia vähentäen annosta viikko viikolta.

-Minna
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:silmäoireet(8.12.2003, 15:06)
Moikka! No niin tänään aloitettiin kortisonipulssihoito! Tänään, keskiviikkona, perjantaina ja ens maanantaina suoraan suoneen, jonka jälkeen aloitetaan lääkitys suun kautta, joka kestää kuus viikkoa. Saas nähdä mikä on sitten hoidon tulos...
Marika
IP: Tallennettu
jasuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:silmäoireet(8.12.2003, 19:43)
MOI!

Pulssihoitojen toteutus näköjään hieman vaihtelee...minä sain ensin 2x 1000mg suoraan suoneen peräkkäisinä päivinä ja sitten söin alenevalla annoksella Prednisolia 40 mg alkaen. Hoito ei tuottanut toivottua tulosta ja toisella kerralla sain saman määrän suoneen ja 40 mg suun kautta alotettiin ja sitä hiissataan alas hiljalleen, nyt menossa 20 mg/vrk, ensi viikolla tippuu 10 mg jne...nyt ainakin tuntus et vaikuttaa. Tosin vaikutta aiemminkin, mutta kun kuuri loppu alko oireetkin.
Sivuoireina mulla oli tiputuksen jälkeen unettomuus (n. 2h vrk unta), mutta helpottui annoksen pienennettyä. Eka kerralla oli sairaslomalla 4 viikkoa, nyt 1,5 viikkoa, jota lekuri piti liian pitkänä sitäkin. Tykytyksen tunne ja ajoittain sykkeen nousu on hallittavissa Propralilla (40 mg 1-4 x vrk). Hikoilen ja olen helposti ärtyvä, hetkittäin alakuloinen ja sitten taas reippaampi. Mutta tänään silmälääkärissä todettiin, että on Hessin kartta parempi, eli jotain apua on ollut....JEEEEE!
Kertokaa muut millaisia tutkimuksia teille on silmäoireiden vuoksi tehty.
Mun oireenihan ovat silmien kuivuminen, valonarkuus, herkkyys ylipäänsä, turvotus, kaksoiskuvat ja päänsärky. Mulkosilmäisyys on helpottunut jo ekalla pulssilla.

Tsemppiä kaikille, Jasu
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:silmäoireet(9.12.2003, 08:48)
Moi! Kuullostaa noi silmäoireesi tutulta, minulla oikeastaan samat oireet, silmät on tutkittu joskus heinä tai elokuussa, mutta silloin niille ei tehty mitään silloin katsottiin ainakin silmänpohjat ja paineet. Nyt kun 28.11.2003 soitin sairaalaan ja sanoin silmistäni, niin sain kiireellisen ajan ja hoito aloitettiin heti. Ensin Solu medrol 500 mg suoraan suoneen neljä kertaa joka toinen päivä, sitten kun se loppuu, niin aloitetaan Prednisonia 5 mg, ensimmäinen viikko 6 kpl päivässä ja siitä vähennetään viikoittain ensin viiteen sitten neljään ja niin edespäin, kunnes ne ovat loppu. Sen lisäksi sain jotain kalkkia ja silmätippoja. Toivotaan, nyt sitten, että hoidosta on jotain hyötyä!
Marika
IP: Tallennettu
IirisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 44

Tila: Offline

RE:silmäoireet(9.12.2003, 09:12)
Olipa hyvä lukea teidän kokemuksia hoidosta. Itse menen huomenna lääkäriin ja luultavasti sitten aloitetaan pulssihoito. Kauanko yleensä joutuu hoidon aloitusta odottamaan, tuskin sitä heti aloittavat?
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:silmäoireet(9.12.2003, 10:28)
Moikka Iiris! Minulla aloitettiin ainakin pulssihoito välittömästi, kun menin sisätautipolille eilen, samantien aloitettiin suonensisäinen lääkitys huomenna sitä jatketaan terveyskeskuksessa. En tiedä miten muiden tapauksissa, mutta minun kohdallani tehtiin ainakin näin. Tsemppiä sulle ja toivotaan, että näistä hoidoista on jotain hyötyä.
Marika
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:silmäoireet(12.1.2004, 15:43)
Terve kaikille! Ja parempaa tätä vuotta!
Kertokaahan joku kokeneempi, että kuinkahan kauan mahtaa mennä ennen kuin kortisonin aiheuttama turvotus alkaa helpottamaan (vai helpottaako se? ) Kaksi viikkoa on vielä kuuria jäljellä yhteensä seitsemästä viikosta ja nyt odottaa jo innolla helpotusta turvotukseen.
Marika
IP: Tallennettu
inkkuSairaan kaunis maailma
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:silmäoireet(12.1.2004, 21:36)
Minä kuulin surukseni lääkäriltä että tämän hoidon aikana (tyrazol) paino tuppaa nousemaan takaisin sinne lähtölukemiin. Kortisoonin aiheuttama turvotus taisi laskea n. 2 viikon aikana mutta vaiea sanoa kun silmäluomet on edelleen voimakkaasti turvoksissa, paino noussut ja tuntuu että joka viikko pitää olla jossain kissanristiäisissä joissa sitten sitä olutta ja kaikkea pikkusuolaista tulee nautittua...


Inkku
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team