kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:49
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Täydentävät hoidot
sirkau
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Täydentävät hoidot(7.2.2003, 14:02)
Minulla huomattiin noin viikko sitten kilpirauhasen liikatoiminta. Itse menin lääkärille näyttämään klumppua kaulassani ja hän määräsi kilpirauhaskokeisiin. Se tv vai tr tms 3 tai 4 oli 68,8. Nyt sitten etsin tietoa sieltä sun täältä tästä kilpirauhastoiminnasta.
Oireinahan minulla on ollut tutinaa ja sydämen sykettä, muuta ajattelin, että ne johtunevat tupankanpoltostani tai kahvinjuonnistani.

Mitä muuta tuo arvo kertoo kuin siitä liikatoiminnasta?

Vitamiineista ja hivenaineista luin tältä palstalta, mutta onko teillä kokemuksia täydentävistä/vaihtoehtoisista hoitomuodoista, esim. akupunktio, vyöhyketerapia, Rosen-terapia tms????

Odottelen tässä kutsua poliklinikalle tarkempiin tutkimuksiin.

Terv Sirpa
IP: Tallennettu
outi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 26

Tila: Offline

RE:Täydentävät hoidot(10.2.2003, 09:47)
Minä taas menin lääkärille kertomaan tutinasta ja lopputulos oli sama = liikatoiminta. Ja odottelen myös kutsua lisätutkimuksiin sisätautilääkärille. Minä sain häneltä ajanvarauskirjeen mukana reseptin Thyrazolia. Yleislääkäriltä olinkin jo saanut reseptin Betasalpaajille. Nämä kaksi lääkettä ovat hieman vähentäneet vapinaa ja muitakin oireita.
Etsin itsekin tietoa vaihtoehtoisista hoitomuodoista, mutta tulin siihen tulokseen, että tässä asiassa paras noudattaa lääkärin neuvoa. Juttelin myös ystäväni kanssa joka on sairastanut 25 vuotta erilaisia kilpirauhasen toimintahäiriöitä, eikä hän ole koko aikana syönyt mitään lisävitamiineja ja hyvin voi. Itse uskon, että ravitsevasta ruoasta saa riittävän määrän vitamiineja ja hivenaineita. Ei kai täydentävistä hoitomuodoista haittaakaan ole kunhan muistaa popsia pillerinsä. Kannattaa ehkä kuitenkin miettiä mihin rahansa työntää, ellei sitä satu olemaan kauheasti ylimääräistä :-)
Outi
IP: Tallennettu
yllapito
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 69

Tila: Offline

RE:Täydentävät hoidot(10.2.2003, 14:55)
Totta on, että kilpirauhasvaivoissa kuten esim. diabeteksessakin, ei lääkkeitä kannata jättää syömättä, koska hormonit ja insuliini ovat elintärkeitä, mutta lääkkeiden ohella esim. akupunktiosta olen lukenut monen saaneen apua kilpirauhasvaivoihin. Vyöhyketerapiaa voi itsekin antaa itselleen, kirjallisuutta ja ohjeita löytyy, vaikka mukavampaa onkin, jos joku toinen hieroo. Itse ns. järki-ihmisenä pidin vyöhyketerapiaa ensin aivan huuhaana, mutta kun luin asiaa koskevaa kirjallisuutta ja tutustuin asiaan, niin pakko oli myöntää, että jostain kumman syystä vain ne kohdat jalkapohjasta, joiden vastaavissa elimissä oli jotain häikkää olivat kipeät. Viime aikoina paljon esillä ollutta aromaterapiaa pidän vieläkin huuhaana, mutta jokin aika sitten luin tieteellisestä tutkimuksesta, jossa erilaiset tuoksut vaikuttivat aivoihin ja sitä kautta ihmisen tuntemuksiin eri lailla ja pieni epäilys on herännyt, että voihan siinä aromaterapiassakin jotain olla.

Mikä on sitten se ravitseva ruoka, nykyaikana tuskin kovin helpolla kaiken näistä lannoitteilla kasvatetuista ja kasvinsuojelu- ja lisäaineilla höystetyistä elintarvikkeista saa eli loppujen lopuksi taitaa kuitenkin tulla halvemmaksi ottaa pari vitamiinipilleriä, ei niistä haittaakaan ole. Ja itse ostan ennemmmin rahoillani vitamiineja kuin karkkeja, tupakkaa ja viinaa ja olo on varmasti parempi. Vitamiini- ja hivenainetasapainon ollessa kunnossa menee ruokaankin vähemmän rahaa, kun kaikenlaiset mieliteot jäävät pois (esim. makean himo, joka usein on kromin puutetta).

Olen nyt yli nelikymppisenä paljon pirteämpi ja vähemmällä unella toimeen tuleva kuin 25-vuotiaana, jolloin en vielä vitamiineja nauttinut. Sysäyksen sain tuolloin saamastani jännetuppitulehduksesta. Lääkäri pelotteli, että jää helposti ikuiseksi vaivaksi ja määräsi vain tulehduskipulääkkeitä. Etsin kirjoista tietoa, mikä auttaisi vaivaan, koska olen intohimoinen neuloja ja ajatus, että joutuisin luopumaan harrastuksestani jännetuppitulehduksen takia oli kamala. Löysin tietoa, että B6-vitamiini auttaa ja aloin syödä Neuromaxia säännöllisesti. Tulehdus parantui ja ei ole sen jälkeen vaivannut eikä harrastuksesta tarvinnut luopua. Samalla aloin nauttia yhden monivitamiinipillerin päivässä ja vuosien varrella olen lisännyt C-vitamiinin, kromin, sinkin, magnesiumin ja ubikinonin mukaan. Kaikki tuo tulee maksamaan minulle 45 senttiä! (noin 2,68 mk) päivässä (ubikinonin, joka on kalleinta, osuus tuosta on 20 senttiä eli melkein puolet). Äitini tuo vitamiinit minulle Tallinnassa käydessään. Flunssaa minulla ei ollut 10 vuoteen, nyt sain pari viikkoa sitten pienen flunssanpoikasen, mutta sekin meni ohi muutamassa päivässä sitruunamehun, ylimääräisen sinkin ja malvateen avulla.


Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu
outi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 26

Tila: Offline

RE:Täydentävät hoidot(10.2.2003, 15:25)
Hienoa, että voit hyvin, sehän se on pääasia. Minä en ole ikinä harrastanut mitään lisäravinteita/vitamiineja, enkä siitä huolimatta ole sairastanut flunssia naismuistiin. Itse uskon erittäin vahvasti terveelliseen ruokaan ja liikuntaan. Ja niitä piristämään myös satunnainen alkoholin käyttö on mielestäni todella toimiva lisä. Ja mikä olisi ihanampaa kuin silloin tällöin ahmia puolikiloa suklaata! Tämä siis toimii minun kohdalla. Meillä jokaisella on omat niksimme tehdä elämästä mukavampaa ja on todella mielenkiintoista lukea muiden nikseistä.
Jos tämän kilpirauhas jutun takia joskus alkaa kunto huontua niin miksi ei voisi jotain vitamiinipillereitä napsiakin, mutta turhaan niitä on syödä jos ilmankin pärjää, siis taas huomautan: minun mielestäni. En todellakaan kehota ketään toimimaan kuten minä. Jokainen etsiköön tiensä omaan hyvinvointiinsa. Jos johonkin asiaan riittävästi uskoo, se varmasti auttaa.
Outi
IP: Tallennettu
yllapito
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 69

Tila: Offline

RE:Täydentävät hoidot(10.2.2003, 16:57)
Ei se usko aina auta. Olen kokeillut monia valmisteita, joista en ole saanut mitään apua, vaikka kuinka olen uskonut ja toivonut niiden auttavan.

Vitamiinit ja hivenaineet eivät ole uskonasia vaan niistä on tehty paljon tutkimuksia ja ne ovat pikkuhiljaa tulossa koululääketieteenkin puolelle, B-vitamiineja osaavat jo monet lääkäritkin määrätä hermokipuihin.

Itse en kärsi (onneksi) kilpirauhasvaivoista, vaan laktoosi-intoleranssista ja siitepöly- sekä ruoka-allergioista, joihin olen apua saanut nokkosteestä, C-vitamiinista ja pellavansiemenöljystä. Kilpirauhasvaivoihin tutustuin Kylmäkallen sairauden kautta.
Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu
yllapito
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 69

Tila: Offline

Antioksidantit ovat hyväksi ylitoiminnassa(12.3.2003, 18:09)
Mike's Grave Disease Page
webhome.idirect.com/~wolfnowl/thyroid.htm

Mikella diagnosoitiin Gravesin tauti 10 vuotta sitten ja hän on hoitanut itseään vaihtoehtoisilla hoitomuodoilla.
Sivuilta löytyy yksityiskohtainen lista antioksidanteista (kupari tuntuu erityisen tärkeältä) hyperin hoidossa (Hyperthyroidism List Supplement List), paljon tietoa ylitoiminnasta ja valtavasti linkkejä.
Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team