kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 5.3.2004, 23:22
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Apua oireisiin?
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 28

Tila: Offline

Apua oireisiin?(5.3.2004, 15:10)
Hei!

Tässäpä eräs vaihtoehto tyroksiinilääkitykselle tai sen rinnalle täälläkin foorumilla usein esille tulleisiin oireisiin. Itselläni on auttanut, en tietenkään väitä että toisillakin auttaisi automaattisesti. Mutta heitän sen nyt tähän, kuulostavatko oireet tutulta?

"Soluvaurioiden oireet ovat erilaisia yleisoireita ja neuropsyykkisiä oireita, kuten väsymystä, mielialan muutoksia, ärtyisyyttä, erilaisia tuntemuksia, masennusta, innottomuutta, muistihäiriöitä jne. Entinen iloinen, onnellinen ja vapaa henkilö muuttuukin varautuneeksi, ärtyisäksi, pessimistiseksi ja elinvoimattomaksi. Jos elimistön antioksidanttisuojaus on riittämätön, jatkuva hapetusstressi ja muu stressi käynnistää ja ylläpitää elimistössä soluvaurioiden ja tulehdusten eteneviä ketjureaktioita. Sen johdosta ihmisten kokemat erilaiset yleisoireet tulevat entistä useammin ja muuttuvat pitkäaikaisiksi ja vaikeammiksi. Oireiden ja toimintahäiriöiden määrä lisääntyy toisinaan niin hitaasti, että asianomainen ihminen itse ei huomaa muuttuneensa. He eivät tunne olevansa sairaita. Silti perhe ja ystäväpiiri on saattanut olla pitkään huolestuneita asianomaisen voinnista.
Vasta myöhäisvaiheessa vuosien ja vuosikymmenien jälkeen tautiprosessi on niin pitkällä, että varsinaiset rappeutumissairaudet on diagnostisoitavissa."


"Oireiden sanoma

Monikaan meistä ei ole tarkemmin miettinyt mitä elimistömme eri oireilla tahtoo viestittää. Oireet on käsitettävä varoitussignaalina siitä, että soluvaltio on sairastumassa. On myös sairauksia, kuten monet syövät, jotka eivät anna riittävän ajoissa oireita. Monet syövät todetaan vasta myöhäisvaiheessa, jolloin perinteinen hoito ei enää ole tehokasta. Esimerkiksi keuhkosyövän kehittymiseen arvioidaan kuluvan jopa 20-30 vuotta.
Pahanolon tunne ja muut yleisoireet ovat useimmiten viesti siitä, että elimistömme suojaus on pettänyt:

elimistöä rasittaa suuri määrä erilaisia hapettavia aineita ja stressitekijöitä ja
antioksidanttisuojaus on rasitukseen nähden puutteellista.
Mitä enemmän hapetus- ym stressiä on, sitä parempi pitäisi antioksidanttisuojauksen olla. Kysymys on myrkkykuormituksen ja suojauksen välisestä tasapainosta. Sen pettäminen on tunnistettavissa, koska elimistömme viestittää siitä monenlaisilla erilaisilla oireilla."


"Tavanomaisten tutkimusten "harva seula"

Kun alamme yhä useammin kokea erilaisia vaivoja ja oireita, on syytä ajoissa ryhtyä toimenpiteisiin. Valitettavasti vain tavanomainen lääkärintutkimus ja tavanomaiset laboratoriotestit, kuten verenkuva, senkka, rasvaryhmien mittaukset, maksan, munuaisten ja muiden elinten toimintaa selvittävät tutkimukset ja erilaiset kuvaukset eivät paljasta ongelman ydintä. Varsin yleinen harhaluulo on, että kun rutiininomaisesti otettujen verikokeiden arvot on normaalit, terveys on hyvä. Sitä ne ei suinkaan merkitse. Kyseiset tutkimukset ovat todella hyvin harva seula, johon jää vain pieni osa sairauksista.
Vaikkakin klassilliset yhden ravintotekijän puutossairaudet kuten keripukki tai riisitauti ovat länsimaissa harvinaisia, potee lähes jokainen länsimaalainen eriasteisia marginaalisia eli raja-alueen puutostiloja. Osittaisissa puutostiloissa ei kehity tyypillisiä oireita, joiden perusteella tila olisi tunnistettavissa. Vaihtelevat monenlaiset yleisoireet ovat ainoastaan yleinen viite siitä, että elimistössä on marginaalisia puutostiloja.

Eriasteiset myrkytys- ja puutostilat aiheuttavat epämääräisiä yleisoireita. Niiden perusteella ei voida tietää minkä antioksidantin minkä asteisesta puutostilasta on kyse tai missä määrin myrkkyaltistusta on tapahtunut. Yleensä on kyse monen pienoisravintotekijän eriasteisesta puutostilasta.

On suorastaan traaginen erehdys uskoa vakuutuksia, että "monipuolisesta ruoasta" oireinen ihminen saa riittävästi antioksidantteja. Jos se näin olisi, ei meillä olisi nykyistä valtavaa rappeutumissairauksien ongelmaa."


"Antioksidanttilääkitys voi parantaa soluvauriot ja poistaa yleisoireet

Maassamme on jo noin neljännesvuosisadan ajan toiminut lääkäreitä, jotka ovat systemaattisesti hankkineet perustietoja ja käytännön kokemusta antioksidanttien käytöstä rappeutumissairauksien hoitoon. Tähän lääketieteen ja biokemian osa-alueeseen perehtynyt lääkäri pystyy pienoisravintotekijöitten tasemittauksiin perustuen määräämään tehokkaan suojalääkityksen, jota kutsutaan antioksidanttihoidoksi.
Terveyden perusta on hyvä elimistön pienoisravintotekijätasapaino. Se ei ole millään tavalla itsestäänselvyys, kuten yleisesti on väitetty ja luultu. Vaikka selvää sairautta ei ole todettavissa, jatkuvan väsymyksen ja piinaavan sairaustunteen taustalla on usein elimistön huono antioksidanttitasapaino. Puutetta on yleensä useammasta kuin yhdestä antioksidantista. Kukaan ei pysty arvaamaan mistä ravintotekijästä kulloinkin on puute ja kuinka syvä puute on kyseessä."


Lisätietoa: http://www.antioxidant.fi/a_hoidon_taustaa.html. En halua olla mikään Antioksidanttiklinikan mannekiini ja huomautan vielä, että hoidot ovat aikas kalliita. Toivon vaan että tästä voisi olla jollekin muullekin kuin itselleni apua.

IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:Apua oireisiin?(5.3.2004, 15:31)
Ja vielä, erityisesti kilpirauhaseen liittyen: http://www.antioxidant.fi/art_kilpirau.html

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team