kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 4.11.2003, 23:48
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Armourin vahvuus?
Myy
Junior MemberViestejä: 65

Tila: Offline

Armourin vahvuus?(21.10.2003, 12:10)
Armourin syöjille kysymys - mikä on teillä lääkkeen vahvuus ja annostelu?

Tiedosta kiitollisena,

Myy
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 319

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(21.10.2003, 20:17)
Hei Myy

Mulla on tabuja joiden vahvuus on 1 Grain = 60mg = vastaa n. ¾ synt. versiota ja tämän lisäksi olen ottanut ½ synt. thyroksiiniä. Tämä 60mg:n versio sisältää 38 mcg T4 ja 9 mcg T3:a. Oireita on edelleen, täytyisi varmaan nostaa annostusta taas, kokeilla mitä tekee ¾ synt. ja 1 Armour yhdessä, tuntuu tuo olo olevan edelleen alitoimintaisen ja oikea annostus hakusessa, johtuneeko aikaisesta talven tulosta? kuivaa ja pakkasta - silmiä kirvelee taas aamusta iltaan yms. kivaa

Verikokeessa en ole tietenkään käynyt, pitäisi tietysti mennä ja katsoa mitä näyttää, vaikka muodon vuoksi, mutta kun on taas tälläinen vetämätön olo, mitäpä sitä sen enempää selittelemään
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(22.10.2003, 09:05)
Moi,

Armour Thyroid 60 mg (1 grain) 1.25-1.5 tablettia/aamu. Kesällä tarve oli vähäisempi (1.25) kuin nyt (1.5).

Annos olon mukaan nyt ok, verikokeisiin pitäisi mennä tässä lähiaikoina.
IP: Tallennettu
Myy
Junior MemberViestejä: 65

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(22.10.2003, 14:50)
Kiitos vastauksista. Kylmäkalle - olen pahoillani että olo on vieläkin noin "vajaa". Olen itse sinnitellyt Thyro Complex -nimisellä ravintolisällä (www.positivehealthshop.com) ja se on kohentanut oloani. Sisältää vitamiineja oikeassa suhteessa sekä tarpeellisia aminohappoja (mm. L-tyrosiini), seleeniä, kuparia, foolihappoa, magnesiumia ja tietty jodia. Ei ole aiheuttanut ylitoimintaoireita, ja olo huononee kun unohdan ottaa sen. Nyt on mahis saada Armouria, kokeilen. Synteettistä en uskalla ottaa.

Ymmärränkö oikein, että Armourin voi puolittaa tai jopa pistää neljään osaan kohtuullisen helposti? Siedän niin kovin pieniä annoksia...
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(22.10.2003, 17:19)
Myy,

ei se tabletin osittaminen ihan niin helposti käy kuin esim. Thyroxinin pilkkominen, mutta oikeanlaisella veitsellä onnistuu suht tyydyttävästi. Toivottavasti saat Armourista apua! Muuten, saako kysyä, miksi tarvitset sitä jodia lisäravinteena? Eikös siitä ole yleensä kilpparihäiriöisille vain haittaa?


Kylmäkalle,

mulla kanssa tämä vuodenaika ja valonpuute vaikuttivat selkeästi siten, että annosta piti nostaa. Annos on varmaankin nyt suht hyvä, mutta oloa huonontavat muut jutut (kroppa ei ole entisensä). Yritin muuten kanssa aluksi yhdistää Armouria ja Thyroxinia, mutta mulla se ei toiminut. Taloudellisesti se olisi kyllä ollut mukavampaa...
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 319

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(22.10.2003, 21:56)
Hei Myy

Tosta Armourista on myös 30mg tabuja myynnissä, hienosäätö helpompaa, mutta hinta on sitten kovempi


Hei Maiju


Tuntuu olevan samanlaisia tuntemuksia, pitäisi olla aina tasaisen lämmintä ja valoa riittävästi niin vointi olisi parempi, tuntuu nukuttavan enemmän ja vaikka kuinka nukkuisi se ei auta mitään, tulee vaan sellainen tahmainen olo, joka jatkuu aamusta iltaan
Vireystaso on selvästi laskenut ja aineenvaihdunta hidastunut, kesä takas ja äkkiä

Ihan samasta syystä kokeilen vielä Thyroxinia - annostusta nostaen, jos ei 1½ tabl. kohdalla mitään kohennusta tapahdu täytyy kait sitten siirtyä kokonaan Armouriin. Mitenkähän monta vuotta vielä menee että löydän oikean tason, taitaa olla saavuttamaton unelma
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(23.10.2003, 06:36)
Hei Kylmäkalle,

tuttuja ovat tuntemuksesi minullekin. Täytyy kait vain elää päivää kerrallaan ja hyväksyä se tosiasia (?), että ilman kilpparin omaa toimintaa elimistön säätelyt eivät vain toimi normaalisti. Mulla ainakin kiire, henkinen ja fyysinen stressi ja myös liikunnan puute pahentavat oireita hyvinkin nopeasti.

Voimia ja tsemppiä sinulle, täyden myötätunnon kera! Koitetaan jaksaa!
IP: Tallennettu
Myy
Junior MemberViestejä: 65

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(23.10.2003, 09:56)
Maiju hei,
en tiedä miksi jodista olisi haittaa. Tämä tuote jota syön, on jonkun lääkärin koostama ja tarkoitettu vajaatoiminnan hoitoon. Joku muukin sanoi vastaavaa jodista. Näissä ravintolisissä sitä on yleensä merilevän muodossa. En tiiä, kyllä tämä on omaa oloani parantanut. Investoin myös kirkasvalolamppuun... Palelen kovasti, tai sitten puskee hirmu hiki päälle ihan yhtäkkiä.

Taidan sen 60mg:n pyytää, silppuan sitten terävällä veitsellä. Riittääpähän pitemmäksi aikaa! Miksi sitä tabua ei voi saada helpommin!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 319

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(23.10.2003, 21:00)
Moi Myy

Kilpparin toiminta saattaa häiriintyä, jos saat liikaa jodia, suuri määrä hidastaa toimintaa, jossain vaiheessa voi tulla ns. feedback-reaktio, pitää muistaa, että jodia on viljassa, paljon maitotaloustuotteissa ja ruokasuolassa niin paljon, että käyttö helposti ylittää minimitason.

Saantisuositus on 150 - 300 mg, pitkäaikainen yliannostus saattaa häiritä kilpirauhashormonien muodostusta. 50-luvulla jodin saanti oli elintarvikkeissa olematonta, mutta nyt tuntuu että sitä lykätään vaikka mihin, ei puutoksesta pitäisi olla huolta, saattaa olla ennemminkin liikasaanti se ongelma

Jos olosi on parempi, niin sehän on OK

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
ElsaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(27.10.2003, 14:43)

"Yleensä kilpirauhanen on vajaatoiminnassa pieni ja surkastunut. Sitävastaan jos jodinpuute on aiheuttanut vajaatoiminnan, niin kilpirauhanen kasvaa yleensä isoksi ja epätasaiseksi. "

Lainasin yllä olevan tekstin kilpirauhasliiton sivuilta kilpirauhasen vajaatoiminta kohdasta. Siellä mainitaan myös, että vastaavasti mm. suuri määrä jodia voi aiheuttaa vajaatoiminnan. Kannattaa käydä lukemassa!

Minulla on kipirauhasveriarvot olleet aina viitearvojen sisäpuolella, mutta minulle kehittyi kuitenkin struuma. Jos olisin tiennyt jodin merkityksen kilpirauhasen toiminnalle, en olisi jättänyt suolan käyttöä pois. (En pidä suolaisesta ruuasta eli kaikki itsevalmistettu ruoka oli suolatonta. Maitotaloustuotteiden käyttökin oli ajoittain vähäistä.) Olen siis itse omalla toiminnallani mahdollisesti edesauttanut struuman muodostumista, joka johti viime keväänä koko kilpirauhasen poistoon.

Positiivisesti ajatellen: eipä tarvitse enää "pelätä" ydinsäteilyä.

Joten pitäkää huoli jodin saannista, mutta muistakaan myös tarkkailkaa verenpainetta, jos suolasta sen pääasiassa saatte!
IP: Tallennettu
Tiina
NewbieViestejä: 6

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(29.10.2003, 10:22)

Apteekista on saatavana tabletinpuolittaja, jolla lähes kaikkien tablettien jakaminen vaikka useampaankin osaan onnistuu. Hintaa en muista, olisko luokkaa 10euroa..
IP: Tallennettu
Myy
Junior MemberViestejä: 65

Tila: Offline

RE:Armourin vahvuus?(30.10.2003, 10:53)
Kiitos tiedosta. Tällä hetkellä syön nimittäin pienestä tabusta (25mcg) neljännestä eli aikamoista pilkkomista harrastan. Kävin eilen labrassa, sain vihdoinkin ajan endokrinologille TYKSiin, ja testitkin olivat huomattavasti mittavammat: Laaja verenkuva, pitkäaikainen sokeri, verensokeri, rasva-arvot, senkka ja tietty kilpirauhasarvot. Nyt hinaan tyroksiinimäärää HYVIN HITAASTI ylöspäin. Keväällä aloitin puolikkaalla pienestä, ja lisäsin aika pian kokonaiseen ja sitten olikin ylitoiminta aikamoista vaikka labra-arvot näyttivät toista. Olen siis yliherkkä tyroksiinille - ainakin tälle synteettiselle levotyroksiinille.

Eli jos saan endolta armour-reseptin niin pääsen pilkkomaan... Raportoin kun tiedän.

Yhtyneiden laboratorioiden kotisivuilta saa muuten paljon tietoa eri verikokeista ja mitä niistä selviää. Osoitetta en nyt muista, mutta löytyy esim. googlella hakusanalla verenkuva. Huisin kiinnostavaa!

Voimaa syksyyn, suosittelen kirkasvalolamppua - huima ero normaaliin lokakuun lopun tunnelmaan!

Myy
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team