kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.1.2004, 18:31
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: arvoista
sinnaluulotautinen :)
Viestejä: 4

Tila: Offline

arvoista(12.1.2004, 17:58)
Sain juuri tulokset kilpirauhaskokeista. TSH oli 2.9 ja TV4 15. Olen 24-vuotias ja lääkärini suhtautui alusta alkaen vähän nuivasti epäilyyni, olen kuulemma liian nuori sairastamaan vajaatoimintaa. Arvot ovat hänen mukaansa loistavat, ja ulkona kävelyä suositeltiin lääkkeeksi jos vielä väsyttää Siksi haluaisin kysyä ovatko nämä arvot ihan terveen vai lähellä vajaatoimintaa?

Jos minulla ei ole vajaatoimintaa, joudun tutkituttamaan itseäni lisää. Olo ei todellakaan tunnu terveeltä tai normaalilta.
IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:arvoista(12.1.2004, 19:11)
Tuota mä en rupea noista arvoista nyt sanomaan, kun en muista mikä toi tsh pitäisi olla. St4v on 15 joten se vaikuttaisi aika normaalilta. Muuten kuulosti tuo juttusi samantapaiselta kuin mun tarina.

Olen 23 vuotias ja sairastuin kolmisen vuotta sitten. Kertoisitko enemmän oireistasi, muuta kuin että väsyttää? Minullekin nimittäin viisi lääkäriä tyrkytti opiskelijan väsymystä ja ulkoilua/kuntoilua ennenkuin saatiin selville mikä vaivasi.
*Jossu*
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 194

Tila: Offline

RE:arvoista(12.1.2004, 20:18)
kerää oirelista paperille, ja ota mukaan lääkärille mennessä.

kilpirauhasliiton lääkäri ULLA SLAMA luennoillaan on sanonut että nuorella pitäisi lääkitystä aloitella jos tsh on 2,5.
hän kuuluu kansainvälisiin liittoihin ja käy seminaareissa ahkerasti.

jos et muuten tule hoidetuksi on kilpirauhasliiton sivulla
www.kolumbus.fi/kilpirauhasliitto, lääkärin sähköposti osoite on siellä ja hänelle voi laittaa sähköpostia, ainakin sen voi antaa lääkärille tiedoiksi, suosittelen kyllä lääkityksen vaatimista
krisse
IP: Tallennettu
sinnaluulotautinen :)
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:arvoista(12.1.2004, 20:29)
Oireita on mm loputon väsymys ja aloitekyvyttömyys. Masennuksen läpikäyneenä tiedän ettei siitä ole kyse, koska mieli on periaatteessa ihan onnellinen mutta ruumis ei vaan jaksa. Palelu vaivaa ja ruumiinlämpö terveenä on lähes aina alle 36 (yleensä 35.8). Iho kuivuu, naamasta hilseillen välillä ja vartaloa kiristelee varsinkin näin talvella heti ellei muista aina suihkun jälkeen rasvata. Silmissä on roskan tuntua tosi usein, voisikohan se olla sitä kuivumista? Kuukautiset tulevat n. 35 päivän välein tai harvemmin. Elän kevyellä kasvisruualla ja teen melko fyysistä työtä, ja silti painoni joko nousee tai pysyy samassa, vaikka yritän laihduttaa (painoindeksini on 26).

Olen myös kärsinyt itkukohtauksista ja selittämättömästä ahdistuksesta, jonka koen kuitenkin johtuvaksi siitä että olen niin äärettömän laiska. Tai siltä minusta ainakin tuntuu, kun en jaksa tehdä mitään vaikka mukavia tekemisiä ja harrastuksia olisi vaikka kuinka. Pahin oireista on juuri väsymys ja saamattomuus.
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 66

Tila: Offline

RE:arvoista(12.1.2004, 22:05)
Sulla on ihan selvä vajaatoiminta. Suomessa on yksi endokrinologi yli muiden näissä killpariasioissa ja se on Matti Välimäki. Hänen mielestään on aina epäilyttävää, jos arvo on yli 2. Ja jos suvussa on kilpparihäiriöitä, niin hän suosittelee lääkityksen aloittamista.

Kyllä lääkäri sinänsä sanoi sinulle oikein. Suomessa on raja-arvot S-TSH:lle 0,2-4. Todellisuudessa suurin osa voi hyvin arvoilla 0-2, aika moni (kuten minä) tarvitsee sen lähelle nollaa voidakseen hyvin.

Ja oma kommentti: vaikka ei suvussa olisi mitään, niin vaatisin sitä lääkitystä. Pyydä ottamaan vasta-aineet (testin nimi jotain S-Tbo Ab), sehän kertoo sen, onko tulehdus krooninen. Se ainakin on varma merkki. Ja vaikka tulehdus ei olisi krooninen, niin voihan se olla väliaikainen. Mutta joka tapauksessa hoitamattomana se pahenee. Ja vaihda lääkäriä, jos tällaisten "kotitohtorien" avut ei vakuuta lääkäriäsi.

Me olemme tämän sairauden parhaita asiantuntijoita - ei kukaan asiaa kokematon lääkäri.
IP: Tallennettu
sinnaluulotautinen :)
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:arvoista(13.1.2004, 08:41)
Voisiko joku laittaa viestiä tai meilata minulle jos tietää jonkun hyvän lääkärin. Ajattelin koittaa saada aikaa Matti Välimäelle, mutta siltä varalta että hän on kovin kiireinen olisi kiva tietää joku muukin. Haluaisin saada tämän hoidettua, tai siis aloittaa hoidon.

Meiliosoitteeni on lalaa444@hotmail.com
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 194

Tila: Offline

RE:arvoista(13.1.2004, 12:53)
yks hyvä lääkäri vaikka ei endikrinologi olekaan on TIMO HELIN ottaa vastaan mehiläisessä, itse käyn tikkurilassa, on sisätauti lääkäri joka on perehtynyt keuhkosairauksiin on hyvä kilpirauhas asioissa, pitää luentojakin
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team