kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.10.2003, 20:03
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Arvoista ja oireista
virpiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Arvoista ja oireista(13.9.2003, 15:35)
Heissan!
Ajattelin katsella netistä tietoa kilpirauhasen vajaatoiminnasta kun terveyskeskuksesta ilmoitettiin vain labratulokset. Löysinkin tälläisen "ihanan" palstan.

Mulla oli TSH 9.9 ja uudet labrat otetaan kuukauden päästä. Sitten kai se T4V.
Vuosi sittenkin labroja otettiin (asuin eri paikkakunnalla), koska kärsin epämääräisistä masennus- ja väsymysoireista, Ym. paljon muuta. Ajattelin olevani tulossa hulluksi.. Silloin niissä ei ollut mitään poikkeavaa mutta ajattelin soittaa jälkikäteen ja kysyä otettiinko sillon TSV.

En tiedä onko tuo 9.9 vielä mikään hälyyttävän korkea arvo mutta oireita kyllä on. Ja jos kaikki epämääräiset olotilat ja tylsyyden oireet johtuukin vajaatoiminnasta ja lääkitys auttaa mua niin tuntuu kuin oisin saanut uuden elämän! En ehkä olekaan tyhmä, laiska ja tulossa hulluksi. Kertokaa kokemuksianne ja neuvokaa mua noiden arvojen suhteen. Kiitos
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 289

Tila: Online

RE:Arvoista ja oireista(13.9.2003, 20:13)
Hei Virpi

Tuo 9.9 on liikaa , lähdetään siitä, että alle 2.5 pitäisi olla ja monilla alle 1 on se millä voivat hyvin, joten et kyllä ole alkuunkaan parhassa "vireessä" tuolla lukemalla. Voi hyvä Jumala noita lääkäreitä, jotka vielä tuollaista lukemaa pitävät normaalina

Kunhan kahlaat läpi näitä sivuja huomaat, ettet ole laiska, tyhmä, hullu tai muuten saamaton, nuo kaikki sopivat joihinkin muihin, ei TODELLAKAAN meihin , arvaa keitä tarkoitan

T4V:n rajat ovat *10-21*, johon voit omaasi verrata, sanoisin, että 14-15 on jo liian alhainen.

*riipuen hieman laboratoriosta, välillä 9-24.

Itse olisin kuitenkin enemmän oireiston kannalla, jos ja kun määritellään onko joku sairas vai ei, tietysti kokeet antavat suuntaa missä mennään, mutta ensin tulee oireet ja sitten vasta kokeet - tämä kantapään kautta opittua.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
virpiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Arvoista ja oireista(14.9.2003, 10:54)
Kiitos, kylmäkalle.

Kysyn vielä tarkennusta, että pitäiskö mun nyt "painostaa" lääkäriä lääkityksen suhteen vai odottaa kuukausi uusia labroja?

Voiko arvot nousta/ laskea satunnaisesti esim. flunssan yhteydessä? (Ilman että ois sitten kuitenkaan kroonista vajaatoimintaa)
Mulla niitä tutkittiin kun kuume/ pieni lämpöily kesti n. 4 vk!

Vaikuttaako ravinto niihin? (Syön kyl monipuolisesti)
Maalaisjärjellä kun ajattelee niin niiden ei pitäis vaikuttaa, koska silloinhan vajaatoimintaa ois sillointällöin joka toisella...?
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 118

Tila: Offline

RE:Arvoista ja oireista(14.9.2003, 15:51)
kyllä se on ihan lääkitsemisen arvoinen luku, itse olisin aika nuutunu noilla numeroilla
krisse
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 289

Tila: Online

RE:Arvoista ja oireista(14.9.2003, 19:20)
Hei Virpi

Mitä nopeammin saat lääkityksen sen parempi. Lääkärisi elää jotakin vanhaa aikaa, koska lukemalla 4.5 tai yli pitäisi saada lääkitystä, jos on oireita. Maailmalla suositus on 2.5, tosi vanhaa on toi arvauskeskuslääkärin tieto

Voihan olla, että sinulla on kyseessä ohimenevä tulehdus, joka paranee jälkiä jättämättä, mutta se pitäisi tarkemmin tutkia, vaadi tutkimuksia ja hoitoa.

Ravinnolla on yhteyttä, on aineita jolla voi kiihdyttää tai lamata. Vuodenajoilla on myös yhteyttä kilpparin toimintaan, keväällä ja kesällä kilppari toimii paremmin, syksyllä ja talvella hieman hitaammin, vaikka olisi ns. terve.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team