kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 12.10.2003, 21:51
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Arvot optimissa
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

Arvot optimissa(30.9.2003, 08:34)
Hei,

sain juuri labratulokset, joiden mukaan paremmassa kunnossa ei voisi olla: TSH 2,01 ja T4V 18,7. Mutta, mutta... Olo ei vastaa noita arvoja. Väsyttää ja hiuksia lähtee. On tämä tilanne onneksi jonkin verran parantunut siitä mitä se oli ennen lääkityksen aloittamista. Huomenna olisi aika sisätautilääkärille, katsotaan mitä mieltä on T3-arvojen ottamisesta. Toisaalta, kun nuo labratulokset olivat noinkin hyvät, voi olla, että vaivojen ajatellaan olevan pelkästään pääkopan sisällä...

Mitä mieltä muuten olette, alkaako T4V olla jo liiankin ylhäällä? Tulokset antanut terveydenhoitaja oli vähän sitä mieltä.
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Arvot optimissa(30.9.2003, 10:23)
Höpsistä!

>sain juuri labratulokset, joiden mukaan paremmassa kunnossa ei voisi olla: TSH 2,01 ja T4V 18,7. Mutta, mutta... Olo ei vastaa noita arvoja.

Voin vertailun vuoksi kertoa, että itselläni on olleet arvot TSH 0,01 ja T4V 23,0, ja olo on ollut ihan yhtä perseestä kuin ennenkin

>Väsyttää ja hiuksia lähtee. On tämä tilanne onneksi jonkin verran parantunut siitä mitä se oli ennen lääkityksen aloittamista.

Katsos ei se elimistö niin nopeasti parane kuin sitä olettaa. Minulla meni vuosia?! että saavutin edes pienen kauhun tasapainon, ja silti elo on yhtä hel.....tiä välillä.

>Huomenna olisi aika sisätautilääkärille, katsotaan mitä mieltä on T3-arvojen ottamisesta.

En ole varma onko minulla otettu niitä arvoja, mutta menen tässä Välimäelle kun seuraavan kerran hän saapuu tänne päin.

>Toisaalta, kun nuo labratulokset olivat noinkin hyvät, voi olla, että vaivojen ajatellaan olevan pelkästään pääkopan sisällä...

Ja sitten tuon ajatuksen saat heittää mäkeen! Minulle on neurologi sanonut, että tämä on yksi paskamaisimmista taudeista mitä hän tietää. Syynä se, että kun potilas kehuu olevansa loistovireessä, niin yllättäen labra-arvot ovat aivan alakantissa, ja kun potilas tulee hautaan valmiina valittaen kaikkea mahdollista - niin yllättäen labra-arvot kertovat huippukunnosta Hän kertoi sen johtuvan siitä, että arvot raahaavat aina jäljessä, eli paras mittari ololle on se potilas, millään verikokeella ei voida todeta mikä on tilanne juuri nyt!!!!!! Ja tämä neurogi tuntui muutenkin fiksulta, joten uskon hänen kokemukseensa ja sanoihinsa.

>Mitä mieltä muuten olette, alkaako T4V olla jo liiankin ylhäällä? Tulokset antanut terveydenhoitaja oli vähän sitä mieltä.

Ja kissan pa...at! Välimäki sanoi (siis se endo), että joskus kilpparipotilailla arvot kannattaa pitää yläkantissaan, eli just se ~0 TSH, ja vapaa tyroksiini about 23. Ilmeisesti syynä ehkä se, että miten elimistö pystyy hyödyntämään sitä lääkettä.... Jokainen tietää itse miltä tuntuu, ja jos endo sanoo, että arvot voi olla yläkantissa, niin ei se tapa ainakaan potilasta. Ja moni TK-lekurikin jopa tietää, että arvot SAA olla yläkantissa - mennään ihan oireiden mukaan lääkityksen kanssa. Mistä koloista näitä amatöörilekureita aina ryömiikään....

Aurora

IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 103

Tila: Offline

RE:Arvot optimissa(30.9.2003, 11:33)
Mielenkiintoista Aurora, se että arvot "saa olla yläkantissa" tjs. Mun olo oli hyvä, kun Tsh oli 0.01 (on edelleen...) ja kun T4V oli 25!!!!!! nyt se on 13.8, ja olo syvältä sieltä...

Lääkärihän vaan sai slaagin tuosta kohollaan olevasta T4V:stä Käski tiputtamaan lääkeannosta PUOLELLA, no ihan niin paljoa en pudottanut, pudotin kuitenkin ja Tsh pysyi ennallaan, mutta T4V laski, ja olo huononi valtavasti!!!

Nyt olen omin päin vähän lisännyt annosta, ja huomisesta lisään vielä, siihen missä parhaalta tuntuu sanokoot lekurit mitä sanokoot. Tuijottavat niitä labroja, viis olosta...
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 128

Tila: Offline

RE:Arvot optimissa(30.9.2003, 18:39)
mulla oli just tsh samoissa arvoissa kun sulla ja Timo Helin nosti lääkitystä koska oireet samat kun sulla,
ja sanoi että on paras pitää tsh ihan alarajalla koska mun vajaatoiminta on niin kova.

olen lukenut endogrinologia kirjasta joka on hyllyssäni että välimäki sanoo että potilaan vointi ratkaisee,
tulokset voi näyttää liikatoimintaa jos potilas voi hyvin ELI IHMISTÄ PITÄÄ KUUNNELLA viitatkaa endikginologiaan
krisse
IP: Tallennettu
FreepassOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 24

Tila: Offline

RE:Arvot optimissa(1.10.2003, 19:03)
Terve,
älkää uskoko niitä TK-lääkäreitä, minunkin käskettiin vähentää Thyroxinia koska oli väsymystä. Teinkin työtä käskettyä ja olo senkun huononi. Palasin takaisin alkuperäiseen annostukseen hyvin nopeasti. Ainut asia mihin enää uskon on oma olotila ja netistä tilattu Tertroxin. Väsymys alkaa olla takana lisättyäni lääkitykseen puolikkaan Tertroxinia (kolme viikkoa takana) ja vähentämällä Thyroxinia neljänneksellä. Oloni alkaa olla pikkuhiljaa hyvä, kärsittyäni vuosia vaajaatoiminta oireista ja syynä on ilmeisesti ollut vajavainen T4:n muuntuminen T3:si.
Alkaa pikku hiljaa hymyilyttämään.
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Arvot optimissa(2.10.2003, 10:19)
Moi,
niistä arvoista vielä tosiaan. Kyllä sellaiset lääkärit, jotka ovat kuunnelleet potilasta ja tietävät edes jotain näistä kilppariarvoista, antavat arvojen olla yläkantimissa, jos ei ole mitään liikatoiminnan oireita. Jos taas hikeä pukkaa ja sydän hakkaa, on kihan selvä ettei se ole terveellistä toimintaa.

>älkää uskoko niitä TK-lääkäreitä, minunkin käskettiin vähentää Thyroxinia koska oli väsymystä.

No kyllä siellä on niitä fiksujakin, kun vaan kohdalle sattuu Mulle on tullut vastaan useampi joka antaa armoa ja nostaa annosta ihan vaan tuntemuksen turvin. Toki arvot otetaan aina tasaisin väliajoin, mutta kuten sanoin, verikokeet ja fiilikset ei kulje käsi kädessä.

>Ainut asia mihin enää uskon on oma olotila ja netistä tilattu Tertroxin. Väsymys alkaa olla takana lisättyäni lääkitykseen puolikkaan Tertroxinia (kolme viikkoa takana) ja vähentämällä Thyroxinia neljänneksellä.

On muuten tosi hyvä tietää näistä asioista, sillä lääkärit ovat tosi jähmeitä antamaan muuta lääkettä kuin sen tyroksiinin. Ja Jos peläyttäisin lekurin sanomalla, että tilaan sitten netistä jos en sulta saa valvotusti, niin mahtaisiko tälläinen kiristysmeininki auttaa vai tuleeko potku perseeseen?

>Oloni alkaa olla pikkuhiljaa hyvä, kärsittyäni vuosia vaajaatoiminta oireista ja syynä on ilmeisesti ollut vajavainen T4:n muuntuminen T3:si.

Hieno homma! Mä alan kanssa ruikuttamaan jotain muuta, kunhan se Välimäki rantautuu taas tänne länsirannikolle...

Aurora


IP: Tallennettu
Jossu*
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Arvot optimissa(7.10.2003, 19:35)
Kuulostaa todella tutulta! Ja olen onnellinen että löysin tämän palstan, olen ekaa kertaa täällä. Itse olen syönyt tyoxiinia puolitoista vuotta ja pari viikkoa sitten oireet tuli takaisin. Jätin Välimäelle tänään soittopyyntö mutta ei ole vielä soitellut. Kyllä ottaa päähän kun on niin paska olo ettei viittis sängystä nousta. Silloin kun mulla todettiin tää tauti niin ravasin 1/2 vuotta lääkäreillä ja kaikki väitti kivenkovaa et stressi sulla vaan on nuorella opiskelijalla! Paskat! Onneks pääsin Välimäelle. Se sanoi että kun arvot on ihan alakantissa ja noin selkeet oireet ni kyllä se vajaatoiminta on.

Yksi kyssäri! Onko muilla kokemuksia ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista?

Mulla tuli ne tän sairauden myötä. Suomalaisilla ei ole paljon tietoa siitä että sekin liityisi vajaatoimintaan, mutta ruotsalaisilta nettisivuilta löysin senkin tärkeänä oireena!

IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Arvot optimissa(8.10.2003, 10:49)
Moi Jossu

>Kuulostaa todella tutulta! Ja olen onnellinen että löysin tämän palstan, olen ekaa kertaa täällä.

Teretulemast! Itsekin ilostuin, kun löysin näin paljon vaivaisia ihmisiä samalla foorumilla Auttaa kummasti tämä vertaistuki....

>Itse olen syönyt tyoxiinia puolitoista vuotta ja pari viikkoa sitten oireet tuli takaisin.

Kyllä ne voi tulla takaisin, eikäkyse ole mistään masennuksesta, on takana niin monta heittoa olossa, ja itse olen annosta muutellut olotilan mukaan, sopii lekurille ainakin, ne viitsi ruveta 1/4 tabusta tapella, muutakin tekemistä.

>Jätin Välimäelle tänään soittopyyntö mutta ei ole vielä soitellut. Kyllä ottaa päähän kun on niin paska olo ettei viittis sängystä nousta.

SE on kiireinen mies, ja pirauta uudestaan jos ei kuulu, on niin monta mahdollisuutta unohtaa.

>Silloin kun mulla todettiin tää tauti niin ravasin 1/2 vuotta lääkäreillä ja kaikki väitti kivenkovaa et stressi sulla vaan on nuorella opiskelijalla!

Juu, mulla on oli milloin jännittävä raskaus (sallikaa mun nauraa) milloin masensi ja milloin mitäkin, mutta sitä nyt viitsi sitten selvittää.

>Paskat! Onneks pääsin Välimäelle. Se sanoi että kun arvot on ihan alakantissa ja noin selkeet oireet ni kyllä se vajaatoiminta on.

No, minä kyllä maksoin siitä lystistä 500 mummoa, mutta heti napsahti apukin, joten ei sitä voi rahassa mitata aina.

>Yksi kyssäri! Onko muilla kokemuksia ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista?

Mulla on sellaisia vajaatoiminnan aikaan kyllä, tuli tosi sekopää olo joskus Luulin itsekin, että päässä vikaa. Mutta ajan kanssa mieli on tasoittunut kyllä. Mun on parempi olla ilman psyykelääkkeitä, sen olen huomannut.

>Mulla tuli ne tän sairauden myötä. Suomalaisilla ei ole paljon tietoa siitä että sekin liityisi vajaatoimintaan, mutta ruotsalaisilta nettisivuilta löysin senkin tärkeänä oireena!

NO sulla on kyllä mahdollisuus päästä niistä vielä eroon ajan kanssa. Jossain on noita vyöhyketerapeutteja, jotka hoitaa paniikkihäiriötä kuulemma hyvällä menstyksella. Kaikkea kannattaa koittaa, vaikka maksaakin. Loppujen lopuksi elämlaatu paranee tosi paljon, kun mieli ja ruumis on terve - tai ainakin niin terve kuin on mahdollista

Aurora

IP: Tallennettu
Jossu*
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Arvot optimissa(9.10.2003, 15:51)
Aurora: Juu, mulla on oli milloin jännittävä raskaus (sallikaa mun nauraa) milloin masensi ja milloin mitäkin, mutta sitä nyt viitsi sitten selvittää.

karro uitenki mitä oireita sulla oli? Itse en ole vielä löytänyt yhtään paniikkihäiriöistä muita kuin itseni. Ruotsin puolella kyllä tiedetään että sekin kuuluu taudin kuvaan.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team