kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.11.2003, 22:31
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Auttakaa uutta tietämätöntä!
ejokelaiHuomenna voi olla kaikki paremmin! Jaksamista kaikille!
Viestejä: 4

Tila: Offline

Auttakaa uutta tietämätöntä!(17.11.2003, 10:20)
Moi!
Katsoin Furmanin ohjelman ja mieleeni tuli että josko minäkin kuulun joukkoon tummaan.
Löysin tämän foorumin sattumalta ja nyt kyselenkin saisinko apua tätä kautta.
Olen kärsinyt mitä ihmeellisimpiä oireita jo yli kymmenen vuotta. Kaksi kertaa olen ollut osastolla ja kummallakin kertaa minut leimattiin psykosomaattiseksi ja paniikkihäiriöiseksi jolloin päätin että lääkäriin en enää mene jos ei ambulanssilla viedä.
Oireita vuosien varrelta:
Hiusten lähtö, palelu, pieni kuumeilu, sydämessä välillä pulssi korkealla ja välillä matalalla, alhainen verenpaine, puutumisen tuntemuksia milloin missäkin, hikoilu, joskus jalat menevät kylmäksi ja välillä sormet, voi mennä vain parikin sormea. Pistelyä raajoissa ja nykimistä. Välillä tulee olo niinkuin olisi hanskat kädessä...ranteesta lähtien jotenkin puutuneet tai tikkuilevat. Välillä väsyttää aivan simona ja välillä ylipirteä. Muistihäiriöitä ja tietenkin kauhea masennus kun ei tiedä mikä vaivaa ja ei tahdo jaksaa enää. Uusimpana on alkanut tulemaan jalkoihin ensin kauhea kipu johonkin paikkaan ja hetken perästä sitä paikkaa kuumottaa ja sitten nousee vähän koholle ja sitten mustelma. Neljä tullut vasempaan jalkaan pienen ajan sisällä. Rintakipuja, palan tunne kurkussa. Olo on aivan kauhea ja tuntuu että miten jaksan tämänkin päivän....huimaa ja hullu olo. Etovaa oloa on ollut ja kaikkea mahdollista.......
Auttakaa jos tämä mitenkään voi liittyä kilpirauhaseen.
Mitä kokeita pitäisi ottaa???????? Että saataisiin jotakin kiinni.
Tuossa ei tullut varmaan kuin osa oireista mutta kun ei enää edes muista mitä kaikkea sitä on kokenut ja aina toivonut parempaa huomista. Välillä oli toki parempikin jakso mutta nyt mennään taas alamäkeä ja lujaa. En jaksa mennä enää lääkäriin kun hullu olen heidän mielestään.
Kertokaa mulle olenko hullu vai mikä???
Olenko nyt oikeassa foorumissa?
Olen yrittänyt kaikkea ja mikään ei ole auttanut.

Ellu
IP: Tallennettu
Jossu*Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Auttakaa uutta tietämätöntä!(17.11.2003, 20:27)
Moi!

No nyt kerrankin löytyi joku jonka oireet vastasivat omiani. Noista puutumisista en niin tiedä. Sormet sattaa puutua yöaikaan niskan jäykkyydestä.

Kävin itse paniikkikohtausten takia lääkärissä muutamaan otteeseen ja ne sanoi sen johtuvan stressistä. Rupesi kuitenkin tulemaan muitakin oireita kuten mieletöntä väsymystä, vapinaa, ulkopuolista oloa, hiustenlähtöä, lepopulssi 40 ja välillä kävi 140:ssä... Äiti rupesi epäilemään vajaatoimintaa kun itselläänkin on ja sai Välimäen ylipuhuttua ottamaan vastaan.

Otettiin kaiken maailman kokeita maan ja taivaan väliltä, jotta voitais poissulkea kaikki muut kun kilppariarvot oli vaan alarajalla. Totesi kuitenkin että oireet ovat niin vahvat ja kummallakin vanhemmalla on vajaatoiminta, niin lääkitys päälle. Arvotkin olivat ihan alarajalla. Nyt 2,5 vuotta lääkityksessä ja edelleen jatkuu opiskelut mutta vaivoja ei ole enää.

En muista tarkkoja nimiä mutta sth ja st4v taitaa olla ne kilpparikokeet. Mene omalle lääkärillesi jos ei ole varaa erikoiselle mennä ja VAADI niitä kokeita!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 361

Tila: Offline

RE:Auttakaa uutta tietämätöntä!(17.11.2003, 22:54)
Hei ejokelai

Toi paniikkihäiriöiseksi jne. leimaaminen on tyypillistä, joten älä siitä ota itseesi, vaan jatka taistelua hoidon saamiseksi.

Sulla on noita oireita taudille tyypillisellä tavalla, joten siitä lienee kysymys.

Kokeet jotka tulisi ottaa S-TSH, S-T4v, TPO vasta-ainetesti ja S- kortisol.

Ei sinua mikään hulluus vaivaa, korkeintaan huoli itsestäsi. Olen monille sanonut että jos yksi lääkäri ei ota tosissaan on jatkettava niin kauan kunnes vastaan tulee oikea lääkäri. Nämä sanat hullu, luulotautinen, hysteerinen jne. ovat lääkärille helppoja tapoja päästä potilaasta eroon, ovat leipääntyneet työhönsä ja haluavat päästä mahdollisimman helpolla

Käy katsomassa miten voit itse testata itseäsi
koti.mbnet.fi/thyroid/kilppari/post.php?fid=1&cat=1&pid=9


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 98

Tila: Offline

RE:Auttakaa uutta tietämätöntä!(18.11.2003, 11:08)
Oireet kuulostaa tutuilta...muuten se etova olo on mulla jääny pois lääkityksen myötä(kop, kop, ettei vaan tuu heti takasi kun tämän sanoo).
Ja totta on se että etsi sellainen lääkäri joka uskoo ja kuuntelee ja tíetysti noi verikokeetkin kannattaa heti ottaa. Meitä on monta jotka on taistellu itelleen sen lääkityksen eikä se välttämättä onnistu kun lääkäriä vaihtamalla
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Auttakaa uutta tietämätöntä!(18.11.2003, 12:55)
Tää hullu/paniikkihäiriö/masennuspotilas -rimpsu kuulostaa varmasti monesta meikäläisestä hyvin tutulta. Omalla kohdallani muistan ainakin, etten oikein viitsinyt ja uskaltanut kaikkia vaivojani aikasemmalle lääkärilleni valitella, koska jo muutamasta oireesta nousi ymmärtäväinen hymy lekurin naamataululle ja käsi etsiytyi tavoittelemaan reseptipaprua ja kynää.
Mielenterveyspotilaillahan on epämääräisiä ruumiillisia oireita, olen niin ymmärtänyt. Samoin joku kirjoitteli pari päivää sitten asiasta, että männävuosina kilpirauhassairaita hoidettiinkin mielisairaaloissa. Enpäs käy epäilemään ettei näin olisi ollut. Muistan lapsuudestani äitini tädin sairaaloisen lihavuuden, taikinanaaman, tönkköyden ja hänen hoitojaksonsa mm. Kellokoskella.
Mietin sellaistakin, että olisiko syytä testata nykyisiltä "oikeilta" masennuspotilailta kipirauhasarvot ihan säännön mukaan samalla kun pillerireseptiä kirjoitellaan? Tietenkään tällaista ei voi järjestää, mutta tulee vain mieleen, moniko masennuspotilas tulisi autetuksi tyroksiinilla tai siis edes tällä yksinkertaisella verikokeella? Suomessahan vastasyntyneiltä otetaan kilpirauhaskoe sairaalassa. Se on ainoa hetki ihmisen elämässä, jolloin se kilpirauhasen toiminta testataan, otetaan kiinni synnynnäisestä vajaatoiminansta kärsiviä. Jos kilpparin toiminta tipahtaa alas tai kipuaa ylöspäin, kaikkihan jää tietenkin itsen tai lähimpien varaan, niin kuin muissakin sairauksissa. Kilpirauhassairaiden oireet kun ovat niin epämääräisiä ja todellakin, en itsekään edes muistanut/viitsinyt/uskaltanut niitä kaikkia luetella. Siksi tuntuu pöllöltä, että masennusta hoidetaan niin kamalan rivakasti ja mielellään pillereillä, mutta tarkistaako näiltä masennuspotilailta kukaan kilpirauhasarvoja ilman eri pyyntöä? Kun nämä sairauden oireet ovat niin likikkäin että ihan hirvittää! Masennuksen pitkäaikaishoito tulee tietääkseni kalliiksi terapioineen, pillereineen ja sairaalapaikkoineen. Tietenkin näitä tarvitsevia paljon onkin, mutta kuitenkin olisi kiva tietää - tää on luonnollisesti pelkkää fiktioita ja heittoa - masennuspotilaiden kilpirauhasarvoista jotain. En ole etsinyt tutkimuksia aiheesta ja epäilen, onko niitä ollenkaan.
Kaikkee tää teettää, vai mitä sanotte????
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 361

Tila: Offline

RE:Auttakaa uutta tietämätöntä!(18.11.2003, 18:51)
Moi Tatti

Tätä samaa asiaa olen kysynyt muutamalta erikoissairaanhoitajalta, jotka työskentelevät mielenterveystoimistoissa ja vastaukseksi olen saanut "kaikki masentuneet testataan, koska yhteys kilppariin on olemassa" sillä puolella ongelma tunnutaan tiedettävän paljon paremmin ver. muuhun terveydenhuoltoon

Se on sitten toinen juttu, onko tuloksen diagnosointi ajantasalla, hmmm...tästähän voisi suorittaa seuraavan kyselyn, täytyypä pistää oikean korvan taakse.


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Auttakaa uutta tietämätöntä!(18.11.2003, 19:11)
No tosi hyvä on, jos masispotilaat testataan mielenterveyspiireissä, edes ne sitten.
Homma ei siis toimi toisinpäin, vaikka mun järjelle olis notkeempaa ymmärtää niin, että ensin siltä potentiaaliselta masennuspotilaalta voitais ottaa kilpirauhaskoe. Ja pidätellä tilannetta viikon verran, että tulos tulee ja arvioida tilanne uudelleen. Pitää mennä siis ensin tarpeeks huonoon kondikseen, rypeä masennuksen alhossa ja paukahtaa pihalle totalemente! Sitten vasta pääsee kilpparikokeeseen. Bene!
Tää juolahti vain mun mieleen siitäkin, että eräs tuttavani meni jokin vuosi takaperin lääkäriin nimenomaan vapaaehtoisesti saamaan masennuspillerireseptiä, mutta lekuri iski labrakokeisiin ja sitä kautta selvisi vajaatoiminta. Ei tullu tälle friidulle masennuspilleripurkkia vaan tyroksiinit peliin ja homma alkoi luistaa niin, että friidun parikyt liikakiloakin on kadonneet, ilmeisesti kyllä alussa Painonvartijoiden avustamana. Friidu on hoikka ja hyväkuntoinen ja hän muuten muistaakseni mulle antoi vinkin B-vitamiinilisästä.
Tää on varmaan mun ikuisuusaihe, siis tämä masennuspillerimarkkinoiden ihmettely. Mä en varmaan oo tarpeeks ameriikkalaismallinen tähän populaan.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team