kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 18:40
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Ei sitten olekaan vajaatoimintaa
saritsOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

Ei sitten olekaan vajaatoimintaa(14.1.2004, 17:36)
Hei! Juuri äsken rekisteröidyin,vaikka olen sivuja tutkaillut jo kauemmin.Suvussani on kilpirauhassairautta ja mielestäni minulla on oireita vajaatoiminnan suuntaan,mutta tänään sain kuulla tulokset verikokeesta:Tsh oli 1,5 ja Tv4 oli 4.Lääkäri sanoi norm.Tsh:n olevan 0,35-5,mutta tuosta TV4:stä hän sanoi vaan sen olevan minulla hyvän.Mikä siinä on normaali tulos?Oireita minulla on ollut jo melko kauan:kuiva iho,muistin huononeminen,alakuloisuus,väsymys,paleleminen...
Lääkäri sanoi,että jos oireet jatkuvat vielä muutaman kuukauden,voin varata lääkäriajan ja lääkkeitä voidaan kokeilla vaikka arvot olisivatkin hyvät.Kannattaako teistä "tietäjistä" minun käydä jollakin toisella lääkärillä vai odotella muutama kuukausi.Kiitos etukäteen vastauksista!PS:Olen 32v. ja kuten nimimerkistä voi päätellä,nainen.
IP: Tallennettu
laiskianenLaiskiainen kirjoitti sitten nimensäkin väärin...
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Ei sitten olekaan vajaatoimintaa(14.1.2004, 19:38)
Liityinpä minäkin äsken jäseneksi, vaikka jo useamman kuukauden olen keskusteluja seurannut ja lueskellut ahkerasti myös vanhoja kirjoituksia. Onnistuin sitten sähläämään tuon jäsennimenikin, mutta olkoon, kertoohan se osaltaan olostani...

Minulta otettiin verikokeet puolitoista kuukautta sitten ja olin aivan hämmästynyt, kun tulosten mukaan minulla ei todellakaan ole vajatoimintaa, vaikka oireiden perusteella olin asiasta aivan varma.

Verikoe otettiin vähän ennen klo 10 aamulla, en tiedä voiko se, ettei testiä otettu heti aamulla, vaikuttaa siihen, että TSH on niinkin alhainen kuin 1,16..? T4v oli 12,3. Olen miettinyt, että kannattaisiko koe uusia, niin että menisin näytteenottoon heti aamulla, vai onko niin, että muutama tunti sinne tänne ei vaikuta tulokseen merkittävästi?

Oireita löytyy roppakaupalla, esim:

*Aamulämpötila aina alle 35,5, yleensä 35,2-35,3. Iltaa kohden nousee, mutta jää alle 36,5.

*Todennäköisesti minulla on Raynaudin oireyhtymä, pitäisi kai jaksaa sekin tutkituttaa... Mahtaako olla yleistä tuo valkosormisuus kilpparivaivaisilla?

*Paleltaa ihan tajuttomasti todella helposti, eli ulos mennessä on oltava aina kauheat vällyt päällä ja silti jonkin ajan kuluttua olen ihan jäässä. Sisällä on oltava lämmin, tai vaihtoehtoisesti paljon päällä, muuten sormet ja varpaat ovat todella kylmät ja paleltaa jatkuvasti.

*Hidas pulssi, vaikka en pahemmin harrasta liikuntaa, lepopulssi n. 50-55, päivällä liikkeessä ollessa n. 60.

*Väsyttää! Laiskottaa! Mitään ei jaksaisi tehdä... Välillä on aamuja jolloin kaikki jäsenet ovat lyijynraskaita, enkä meinaa millään päästä ylös sängystä. Olo on sitten myös koko päivän ihan dead, ei jaksa mitään, olo on kuin hidastetusta filmistä, ajatus ei kulje, jne.

Onnneksi yleensä jaksan nousta suht ok, mutta meinaan sitten jossain vaiheessa päivää nukahtaa istualleni, tai jopa seisten, kun vaan nojaan hetken johonkin. Iltaa kohden olo paranee ja virkeimmilläni olen alkuyöstä.

*Turvottaa... Vatsa on pallona ja paino ei tipu vaikken syö paljoakaan..

*Ihoa *kutittaa* jatkuvasti.

*Ongelmia päänahan ja ihon kanssa, kutittaa ja hilseilee ja silti on finnejä.

*Silmät vaivaavat, roskantunnetta esiintyy usein. Viime talvena kovien pakkasten aikaan toinen silmäni oli useita viikkoja verenpunainen, kun siitä napsahti pari verisuonta. Tiedä sitten kuuluuko oireisiin..?

*Kaulassa tuntuu ajoittain omituista paineentunnetta, selällään maatessa tuntuu kuin joku pitäisi kättä kurkullani. Varsinaista kipua, tai silminnähtävää turvotusta en ole havainnut.

*Tavallisesti säännöllinen kuukautiskiertoni on seonnut, ensin muuttui normaalista (30 vrk) kahdeksi viikoksi, sitten kuudeksi ja viimeksi oli taas normaalin pituinen. Jännityksellä odotan mihin se seuraavaksi keikahtaa.

*Jostain luin Chvostekin kokeesta ja minulla itsetehtynä on se positiivinen. Olen mielestäni selvittänyt asiaa sen verran, että jos olen enemmän kuin kellon ympäri ottamatta kalsiumia, niin sormella kasvohermoa naputellessa ylähuulen nykiminen menee aika hurjan näköiseksi, kun taas säännöllisesti kalsiumia otettuani nykimisrefleksi on lähes olematon.
Kalsiumarvoja ei verikokeessani otettu, kalium sen sijaan otettiin ja sen oli ihan hyvä. Mutta siis se ihmetyttää, että kalsiumin puutoshan taitaa liittyä lisäkilpirauhasen vajaatoimintaa, eikä itse kilpirauhasen...


Eiköhän tuossa nyt aluksi. Eniten mietityttää, että voiko minulla olla vajaatoimintaa, kun arvot kuitenkin olivat noin hyviä. Jos vaan olen "kehittänyt" oireet jostakin muualta, tai jotain...
Mistä voimia saisi,
mikä väsymyksen parantaisi,
milloin loppuu palelu tää,
enkö tervettä päivää nää?
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 427

Tila: Online

RE:Ei sitten olekaan vajaatoimintaa(14.1.2004, 20:52)
Moi Sarits

Mun on pakko tuottaa sulle pettymys on varmaa, että olet alitoimintainen.

Mikäs ihmeen lääkäri se oli, joka tuollaista suustan päästeli? kun TSH ja T4v on matalalla tarvitset lisätutkimukset, koska kyseessä voi myös olla tertiaarinen hypotyreoosi (TSH:n tai TRH:n puute) Hypotalamus säätelee TSH eritystä TRH:n välityksellä.

Normaali hyvä T4v on luokkaa 16 - 18 ja lukema 4 on tosi alhainen, ei ihme jos on oireita

Hakeudu toiselle lääkärille, toivotaan hänellä olevan tietoa enemmän ja saat hoitoa, muutakin kun, SATUJA!

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 40

Tila: Offline

RE:Ei sitten olekaan vajaatoimintaa(15.1.2004, 13:54)
Sarits, mene ihmeessä labravastauksinesi toiselle lääkärillä. Ei noilla arvoilla kannata jäädä odottamaan muutamaa kuukautta oireiden kanssa. Kylläpä taas on ollut tosi -piip- lääkäri!
IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Ei sitten olekaan vajaatoimintaa(16.1.2004, 22:25)
Tervetuloa, laiskiainen, joukkoon tummaan. Vai oliko se kummaan... No, kyllä täällä aurinkokin paistaa

Olisikos sinulla mahdollisuus käydä labrassa uudestaan, jos, niin ehdottomasti heti labran auettua ja varmuuden vuoksi syömättä ja tupakitta Arvosi taitavat kyllä mahtua viitearvojen sisään, mutta T4V eikös ole vähän alakantissa, siis vajaatoiminnan puolelle kallistumassa.

Varsinkin kun sinulla on noita oireita.

Ei se lääkärisi sitten kertonut, mistä oireesi johtuvat, jos ei kilpirauhasesta . Ja miten hän aikoo sinua auttaa oireittesi kanssa.

IP: Tallennettu
laiskianenLaiskiainen kirjoitti sitten nimensäkin väärin...
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Ei sitten olekaan vajaatoimintaa(17.1.2004, 02:08)
Kiitos omppu.
Ajattelin jo, että onko tekstini hepreaa, tai olenko rikkonut jotain palstan kirjoittamatonta sääntöä, kun ei kukaan tuntunut huomioivan kirjoitustani mitenkään.

Työpaikkalääkärin luona olin, joten en tiedä miten saisin lähetteen uudelleen verikokeeseen, kun lekuri tuntui jo nyt pitävän luulosairaana.

Luin täältä palstalta ohjeita aika tarkaan, ja olin kyllä syömättä 12 tuntia ennen testiinmenoa (ja en polta), mutta en sitten saanut itseäni aamulla aikaisin liikkeelle, plääh. Olin jotenkin niin varma, että arvot ovat selvästi kohollaan, että ajan kanssa ei tarvitsisi olla niin tarkka. No, ensi kerralla (toivottavasti sellainen tulee) menen heti aamulla labraan.

Nuo T4V arvot ovat minulle vielä epäselviä, joten en tosiaan tiedä onko 12,3 alhainen. Eikös sekin ole kuitenkin ihan viitearvojen sisällä?
Mistä voimia saisi,
mikä väsymyksen parantaisi,
milloin loppuu palelu tää,
enkö tervettä päivää nää?
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 427

Tila: Online

RE:Ei sitten olekaan vajaatoimintaa(17.1.2004, 21:30)
Moi Laiskiainen

Älä välitä lääkärin mielipiteestä, katsos kun hän lukenut ihminen on väärässä, kärsit varmasti alitoiminnasta toi T4v on menossa alaspäin, viitearvot ei tiedä mikä sinun oma arvo pitäisi olla, voidaksesi hyvin. Oireet ratkaisee ja niitähän sinulla riittää

Älä luovuta!
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team