kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.10.2003, 20:04
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Ei tullut sitten T3V-lähetettä
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

Ei tullut sitten T3V-lähetettä(15.9.2003, 13:13)
Hei,

kirjoittelin tuossa aikaisemmin T3-mittauksen aiheellisuudesta, ja teiltä saamani tuen perusteella "uskalsin" vihdoin tänään soittaa lääkärille ja pyytää lisäämään labralähetteeseeni T3V-mittauksen. Tämä lääkäri YTHS:llä tokaisi siihen, että mitäs sinä opiskelet? Kerroin pääaineeni, joka ei siis liity lääketieteeseen. Ja tätähän lääkäri ajoi takaakin. Kiva juttu. Jälkeenpäin tuli mieleen, että olisi pitänyt sanoa, että mitäs se tähän liittyy.

Tämän jälkeen kyseltiin perusteluja T3:n mittauksen tarpeellisuudelle. Esitin perustelut (oireiden jatkuminen lääkityksestä huolimatta, T3:n kuvastaminen sitä miten lääke imeytyy solutasolla jne). En tiedä, eikö lääkäri itse tiennyt näitä perusteluja vai halusiko jatkaa tätä kiusaamista ja potilaan tenttaamista. No, lähetettä ei sitten kuitenkaan tullut vaan käsky tilata aika sisätautilääkärille (joka on YTHS:lla todella kiven takana). Toisaalta, ihan mielellään menenkin sisätautilääkärille (sitten kun ajan ehkä tässä ennen joulua mahdollisesti saan), jospa sieltä löytyisi enemmän asiantuntemusta ja sympatiaa potilasta kohtaan.

Että näin. En sitten tiedä mitä teen tuon TSH- ja T4-laboratioriolähetteen kanssa, käynkö mittauttamassa arvot nyt syyskuussa niinkuin oli suunnitelmissa vai odotanko sitä hamassa tulevaisuudessa tulevaa sisätautilääkärin aikaa ja mittautan kaikki arvot sitten samassa. Jos siis tämäkään lääkäri katsoo aiheelliseksi mittauttaa T3:n.

Hermot menee! Onneksi täältä palstalta saa tietoa ja tukea näihin asioihin, muuten en olisi osannut edes perustella T3:n mittauksen tarpeellisuutta.
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 118

Tila: Offline

RE:Ei tullut sitten T3V-lähetettä(15.9.2003, 14:04)
käy ehdottomasti otattamassa määrätyt kokeet nyt kun kerran on lähete niiden perusteella voi sitten harkita
tilannetta eteenpäin ja kerro sitten meillekin niistä
krisse
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Ei tullut sitten T3V-lähetettä(15.9.2003, 16:32)
Selvennyksiä vielä tuohon tekstiini, kun niin pistää vihaksi: Opiskelualaahan ei yleisesti kysellä YTHS:lla, se ei ole esim. mikään potilaiden "tunnistamisperuste", vaan tietenkin henkilötunnus tms. Tuolla tokaisulla lääkäri halusi ainakin omasta mielestäni ilmaista, että minä olen vaan tämmöinen opiskelija, joka ei edes opiskele lääketiedettä eikä myöskään tiedä lääketieteestä mitään, enkä sen vuoksi voi tulla hänelle, lääkärille, tuommoisia T3-lähetteitä ehdottelemaan.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 289

Tila: Online

RE:Ei tullut sitten T3V-lähetettä(15.9.2003, 21:07)
Hei Cahha

Samaa mieltä Krissen kanssa, käy kokeissa. Juuri noin käyttäytyy lääkäri, joka on tietämätön ja epävarma, haluaa suoraan sanottuna vittuilla potilaalle, miksi potilas ei mukamas voisi tietää asioista, jotka koskettavat häntä itseään? aika hölmö ajatus lääkärin puolelta.

Jos seuraavalla kerralla törmäät samanlaiseen tilanteeseen, sano vaikka: Olen kiinnostunut itsestäni, terveydestäni ja opiskellut asioita mitkä saattavat liittyä sairauteeni.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
SriJoka päivä maailma syntyy uudestaan sille, joka suhtautuu siihen oikealla tavalla. -James Russell Lowell-
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Ei tullut sitten T3V-lähetettä(24.9.2003, 12:23)
Olen itse aika pihalla vielä noista eri termeistä ja mittauksista, tietääkseni minulta ei ole mitattu T3V:tä ollenkaan.

Lääkäreiden ylimielisyyttä olen joutunut ikävä kyllä todistamaan useassakin asiassa. Koska olen allergisena ihmisenä kärsinyt korvatulehduksista koko ikäni (väh. 1 tulehdus/vuosi) niin osaan jo tunnistaa oireet. Sanoin kerran lääkärille mennessäni, että tulin lääkärille koska minulla on korvatulehdus ja lääkärin vastaus oli että "et sinä voi sitä tietää". Meni jokseenkin hiljaiseksi kun kurkisti korvaan ja huomasi, että kas niinpäs onkin. Tuntuvat jotkut lekurit ajattelevan ettei "maallikko" voi tietää mitään omaan kroppaansa liittyvää, koska ei ole monen vuoden lääketiedeopiskeluja alla. Ei anneta sen masentaa, on niitä mukaviakin lääkäreitä.
-Sri-
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 118

Tila: Offline

RE:Ei tullut sitten T3V-lähetettä(24.9.2003, 20:06)
terve sri, mä rupesin viimesyksynä syömään omega -7 tyrnikapseleita eikä mulla ollu koko vuonna yhtään
poskiontelotulehdusta, itsekin allerginen kun olen, saattais auttaa tohon
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team