kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 19:02
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Epätietoinen
SIRU
Viestejä: 1

Tila: Offline

Epätietoinen(23.1.2004, 00:29)
Heippa, olen uusi tässä foorumissa. Olen kyllä lueskellut palstaa ja todennut,että täältä voisin saada tietoa.
Olen syönyt Thyroxinia noin vuoden puolikkaan napin päivässä. Viime lokakuussa annosta nostettiin koko nappiin eli 0,1 mg päivässä. Kävin labrassa kontrollissa, kun oireet olivat lisääntyneet. Väsyttää,paleltaa,hiukset lähtevät,silmät ovat, niin kuivat,että narina kuuluu, kun räpyttelen ja olo on muutenkin kuin täi tervassa kulkisi.
Labra arvoni olivat THS 0,14 ja T4V 18. Sairaanhoitaja sanoi,että ovat hieman matalat ja oli sitä mieltä,että lääkitystäni pitäisi nostaa,mutta lääkäri oli taas sitä mieltä,että lääkettä pitäisi vähentää. Tässä vaiheessa en sitten enää tiennytkään mitä pitäisi tehdä. Kertoisitteko te onko arvot nyt sitten matalat vai korkeat? Onko minulla kilpparin vajaa vai liika toiminta? Vastauksesta kiitollinen.
Mikä ei tapa se vahvistaa!
IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Epätietoinen(23.1.2004, 18:29)
Hei Siru,

palstan konkareita odotellessa näpyttelen sinulle tällaista tietoa: Viitearvot ovat vähän erilaiset eri laboratorioissa. Esim. Yhtyneet Laboratoriot Oy:n TSH on 0,400 - 4,000 ja T4V 10,0 - 23,0 ja omassa terveyskeskuksessani ja yliopistosairaalan labrassa TSH on 0,40 - 5,0 ja T4V 8,0 - 20,0

Noiden arvojesi perusteella lääkärisi on ollut lähempänä totuuta TSH-arvon perusteella. Mutta jos sinulla ei ole ollut liikatoiminnan oireita lääkityksen noston jälkeen, niin... Itse ainakin haluaisin jatkaa suuremmalla annoksella, jos minulla olisi tuollainen kuvaamasi tilanne. Kuulema saattaa kestää kauankin, ennen kuin olossa alkaa tuntua lääkkeen suotuisa vaikutus.

Mutta mihinkäs päädyitte lääkärin kanssa, olisi kiva tietää. Itselläni on vajaatoimintaan ollut tyroksiinia 1½ tablettia (0,10 mg) aamuisin nyt tammikuun alusta (lääkitys alkoi marraskuun lopussa), mutta en vielä voi sanoa, että kaikki oireet olisivat kadonneet.

Tsemppiä!
IP: Tallennettu
MartsuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Epätietoinen(24.1.2004, 01:21)
Hei!

Minun mielestäni lääkärien ja hoitajien pitäisi osata tulkita kilpirauhasarvot oikein sen sijaan, että antavat väärää tietoa tai aiheuttavat potilaissa epätietoisuutta. Viitearvoja tuijottamalla ei pysty tietämään, mitkä arvot ovat liika- tai vajaatoimintaa, vaan se pitää tietää. Kun selitin tällä viikolla omalääkärin tuuraajalle, että TSH arvoni 0.71 on lähellä liikatoimintaa, hän rupesi puhumaan vajaatoiminnasta. Tulin siihen tulokseen, ettei sellaisen lääkärin muistakaan puheista kannattanut välittää, koska ammattitaito ei ollut ajan tasalla.

IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 71

Tila: Offline

RE:Epätietoinen(24.1.2004, 17:44)
Tri Välimäki (Suomen kilppariasioiden asiantuntija) sanoo, että aina pitäisi ensin katsoa oireita. Labrakokeet ovat vain apuna, etenkin jos kerran jo on todettu kilpparivajaus.

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team