kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 19:03
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Epätietoinen jo toista vuotta
kyykkyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Epätietoinen jo toista vuotta(23.1.2004, 10:56)

HEi Kaikki! Löysin tämän foorumin vasta tällä viikolla mutta olen saanut siitä jo paljon tietoa. Minua on tutkittu puolitoista vuotta keskussairaalassa eri osastoilla. Olen käynyt kymmenillä eri lääkäreillä ja laboratoriokokeissa. Mitään ei ole löytynyt. Oireeni ovat: oikean puolen voimakas puutumminen(voimistuu iltaisin ja öisin sekä saunomisen jälkeen). Turvotusta on hirveästi, olen tosi huonotuulinen ja AINA VÄSYNYT! Paino ei laske edes kovan lenkkeilyn jälkeen(viime keväänä juoksin viikossa n. 50km-paino pysyi ennallaan).Tässä muutamia esimerkkejä.
Nyt pyysin itselleni kaikki verikokeet puolentoistavuoden ajalta. Tämä TSH arvo on noussut 2,0 nyt yli neljään ja vastaavasti se T4 arvo on 11, eli täysin viitearvojen sisällä. Ymmärsin kuitenkin viesteistä, että oireita voi olla vaikka arvot olisivat vielä ok.
Nyt tutkiva sisätautilääkäri on kovin nyrpeä ja kun soitin hänelle kysyäkseni voiko kyseessä olla vaikka kilpirauhasen vajaatoiminnasta hän vastaili tosi ylimalkaisesti ja nyrpeästi, mutta antoi lähetteen johonkin kilpirauhasen rasitustestiin???? Mikähän tämä lie? Onko kenelläkään tietoa. Ai niin sitten löytyi myös sellainen muistista että viime kesänä joku autoimmuunin kilpirauhastulehduksen arvo on ollut PALJON normaalia arvoa korkeampi. Kirjoittakaa jos teillä on samankaltaisia kokemuksia tai antaa lisätietoa..KIITOs
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 212

Tila: Offline

RE:Epätietoinen jo toista vuotta(23.1.2004, 12:27)
jos autoimmuunitulehdus arvo on ollu todella koholla oliko s-tpo ? on ton nojalla että oireita on ja tsh on nousussa on sinulla vajaatoiminta joka on kikpirauhasen kroonisen tulehduksen aiheuttamaa pyydä myös kilpirauhasen ultraääni tutkimusta itselläni on kyhmystruuma senseurauksena että tauti kehittyi tosi pitkälle ennenkuin huomattiin. alleviivaa sille lääkärille noi kilppareitten arvot niistä kokeista jos ei muuten huomaa, tai vaihda lääkäriä.

missäpäin asut voitaisko joku meistä kenties jotain suositella
krisse
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 151

Tila: Offline

RE:Epätietoinen jo toista vuotta(23.1.2004, 12:41)
Jos TSH on yli neljä, niin se on kyllä liian korkea! Mikäli muistan oikein, niin monissa maissa suositus on, että sen pitäisi olla alle 2,5. Ja meillä joku sanoo, että yli neljän arvo on normaali...


IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 428

Tila: Offline

RE:Epätietoinen jo toista vuotta(23.1.2004, 19:39)
Moi Kyykky!

Tähän samaan P...... törmätään aina, ihmisiä juoksutetaan vuosia, kun ei osata diagnoosia tehdä

Sulla on selvä alitoiminta lukemienkin perusteella, eikä se muuksi muutu vaikka rasitustestin jälkeen väittäisivät kaiken olevan OK.

On tää kummaa touhua

Voimia sinulle ja parempi lekuri tulevaisuudessa!
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team