kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 6.8.2003, 18:27
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Epävarmuutta :/
aurinkoOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

Epävarmuutta :/(16.7.2003, 20:02)
Hei!
Kävin tänään lääkärillä ja sain tietää että TSH arvo on taas normaali ja lääkäri sanoi siksi ettei jatketa lääkitystä. Vajaatoiminta todettiin toukokuun lopulla eli kerkesin syödä 6 viikkoa tyroksiinia. Viikon ennen tätä lääkärikäyntiä olin ilman lääkettä ja muutamana iltana oloni oli hyvin sairas, väsynyt, ei ääntä oikein saanut ja lihakset oli aivan kuitissa (urheilusuorituksen jälkeen myöhemmin illalla). Kun hän sanoi ettei jatketa lääkitystä kerroin oireista ja lääkäri sitten totesi että kun kerta oireet viittaa vajaatoimintaan niin voidaan sittenkin jatkaa tyroksiinin ottamista samalla annoksella (2 kertaa päivässä 0,025 mg).
Nyt mieltäni jäi painamaan että entäs jos mulla oikeasti on kaikki ok, vajaatoiminta oli hetkellistä ja tällä viikolla ilmenneet oireet olivat vain hetkellisiä tai kuvitteellisia (?) (vaikken oikein usko..) Tänäänkin olo on kyllä ollut ihan normaali ainakin tähän asti iltaa, vaikken ole lääkettä ottanut.
Eli mitä haittavaikutuksia voi tulla jos otan ns turhaan nyt tyroksiinia seuraavat 3 kk? Onko se vaarallista?
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 225

Tila: Offline

RE:Epävarmuutta :/(16.7.2003, 22:40)
Moi Aurinko

Vajaatoimintasi on todettu ja lääkitys meinattiin lopettaa, koska arvo oli "normaali", selvitä mitkä ne lukemat olivat, koska "normaali" ei kerro mitään eli riippuu lääkäristä mitä pitää normaalina, tunnen yhden tolvanan, joka pitää TSH lukemaa 10 vielä normaalina. Todettua vaajaatoimintaa ei kyllä tuollalailla lopeteta, jollei ole kyse versiosta subakuutti. Todettua vajaatoimintaa lääkitään loppuelämä, että vointi olisi mahdollisimman hyvä.

Jos oletetaan, että olet terve ja otat ton 2 tabua päivässä, tuskin mitään haittavaikutuksia tulee, elimistö osaa terveenä säädellä tasot oikeiksi. Tarkkailemalla pulssia ja lämpöä voit itse seurata missä mennään, mitään muuta ei välttämättä tarvita(ylitoiminta). Pulssi jatkuvasti (levossakin) yli 80-85, lämpötila jatkuvasti "pienen kuumeen puolella" (37.2-37.4)
Tuon lääkärin lopetetaan/jatketaan kuulostaa pahalta epävarmuudelta, joten kehoitan sinua vaihtamaan lääkäriä.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
kuivakukka
NewbieViestejä: 6

Tila: Offline

RE:Epävarmuutta :/(24.7.2003, 21:15)
Aurinko: Takerruin tuohon "kaksi kertaa päivässä 0,025 mg".
Koko päivän tyroksiiniannos otetaan kerralla, aamulla ensimmäisenä veden kanssa tyhjään vatsaan. Ja mielellään ainakin puolen tunnin tauko ennen kuin saa syödä.
IP: Tallennettu
aurinkoOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Epävarmuutta :/(30.7.2003, 17:38)
Juu, siis otan mie ne molemmat pillerit aina aamuisin ja yritän pysyä syömättä semmosen tunnin verran.

Tänään juttelin uudestaan lääkärini kanssa ja nyt kun tulokset vasta-aineista oli tullut niin selvisi että mulla on todellakin vajaatoiminta. Johtuen jostain autoimmuunista...jutusta? Kuitenkin, helpotuin kun nyt tiedän miten asia on eikä tarvitse aprikoida epävarmuudessa. Harmittaa vain kun näin nuorena tähän sairastuu. Vahingossa kyllä koko juttu tuli esille - menin toisen asian takia verikokeisiin - mutta sitten minulle huomattiin tämä kilpparisairaus. Parempi tietysti että nyt kuin että parin kymmenen vuoden päästä kun olisin ollut hyvin huonovointinen ja lihonut 30 kiloa "turhaan" =).

Lääkemäärä pidetään samana, mutta tulevaisuudessa sitä joudutaan kuulema nostamaan. Nyt pitäisi vaan tutustua terveydenhoitoon mahdollisimman hyvin. Olen huomannut monen käyvän keskustelua vitamiinien ja hivenaineiden syömisestä. Pitäisikö minunkin nyt kävellä luontaistuotekauppaan ja ostaa tiettyjä lisäravinteita, vai koskeeko täälläkin olevat neuvot vain lähinnä niitä joilla on lääkityksen kanssa ongelmia, tyroksiini ei auta jne?

Ja vielä se että saako lääkkeistä jotain korvausta tai jotain rahallista apua? Rahatilanne ei mulla eikä äidillänikään ole kovin hyvä, pienikin apu on tärkeä apu.
Vaikka eihän tämä hoito nyt kallistakaan ole.. onneksi.
IP: Tallennettu
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 82

Tila: Offline

RE:Epävarmuutta :/(30.7.2003, 21:25)
kyllä vitamiinit ja hivenaineet sopii kaikille, ja ymmärsin että sinullakin olisi autoimmuunitulehdus kilpparissa,
eli sopii kaikille
krisse
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 225

Tila: Offline

RE:Epävarmuutta :/(30.7.2003, 21:58)
Moi Aurinko

Vitamiinit ja hivenaineet on tarkoitettu kaikille sairastuneille ei pelkästään niille, joilla on ongelmia lääkityksen kanssa.
Lääkärisi kautta pääset KELA-korvauksen piiriin.
tinyurl.com/ijea
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team