kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.1.2004, 18:24
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Erinäisiä oireita
Jossu*
Viestejä: 19

Tila: Offline

Erinäisiä oireita(3.1.2004, 20:45)
Heips! Ja hyvää uutta vuotta kaikille!

Olisi muutama oire kysyttävänä, joita olen nyt vasta ruvennut yhdistelemään vajaatoimintaan.

1. Onko kenelläkään saunassa ollessa tai sieltä tullessa sellainen olo, että pimenee ihan heti ja pitää käydä istumaan ettei jalat pettäisi alta?

2. Ahdistusta ja paniikkikohtauksia? Väittävät että kuuluu liikatoimintaan, mutta uskon kuuluvan myös vajaatoimintaan.

3. Silmien väreily? Joskus tuntuu siltä kuin jotkut nesteet silmissä väreilisi niin ettei näe ihan kunnolla.

Tarvitsee mennä vasta keväällä ensi kerran lekuriin, joten siksi kyselen teiltä.
*Jossu*
IP: Tallennettu
AnjaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(4.1.2004, 13:50)
Hei,

itselläni kohtaan 1: saunassa käytävä nopeasti,otettava kovat löylyt ja pian ulos.... jos jää lekottelemaan sydän muljahtelee oudosti.
kohtaan 2 välillä tuntuu,että todella seinät kaatuvat päälle ja se jatkuva levoton olo
kohtaan 3: sen harvan kerran kun meikäläinen " kaunistautuu" eli meikkaa, silmät vuotavat vettä.Väittävät ,että voisi olla allergiaa jollekin aineosalle, mutta tiedä häntä! Ulkona myös silmistä usein valuu vettä, ulkopuoliset luulevat minun itkevän

Tsemppiä!
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 54

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(5.1.2004, 07:52)
1. vastaus: joo

Silmät mulla on alkanut nyt oireilla enempi ja laskin vähän annostusta. Ovat punaiset jne ( varsinkin aamuisin). Mulla oli arvot vähän niinkö ylitoiminnan puolella. Saa nähä häipyykö silmäoireet nyt kun laskin annostusta eli onko ne ylitoiminnan oireita?
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 54

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(5.1.2004, 07:54)
...niin mulla ´silmät on niinkö liian kuivat olisivat!...
IP: Tallennettu
sininenOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(5.1.2004, 08:23)
Olin joitakin vuosia ihan OK, ei ahdistusta eikä paniikkia, kilppari arvot olivat hyvät. Kuukausi sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta ahdistava olo varsinkin aamuisin, ihmisten keskellä vaikea olo ja keljuin oire ruokailu tai kahvin juonti ihmisten seurassa saa paniikilliset tuntemukset heräämään. Kahvikuppineuroosi siis iskee...
Labraan kokeisiin ja arvoni olivatkin heittäneet vajaatoiminnan puolelle, minulla oireeni liittyvät aivan 100% kilppariongelmiin. Kunhan arvot korjaantuu, jännitys ja ahdistava tunne vain katoaa. Tällä hetkellä karttelen vaikeita tilanteita, mikä on kyllä varsinkin töissä vaikeaa. Kertokaahan kokemuksistanne vaikkakin aiheesta on hieman vaikeaa puhua....
IP: Tallennettu
RoutaJoku näkee vuoren vuorena. Toinen ottaa sen luonnonilmiönä, jonka päälle on kiivettävä.
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(5.1.2004, 08:46)
Kaikenlaista pientä vaivaa on matkan varrella ilmeentynyt; johtuneeko kilpparin vajaatoiminnasta vai iän tuomista (40+) vaivoista. Olen huomannut samanlaista heikotusta saunassa käynnin jälkeen; mitä pidempään löylyssä,sen heikompi olo. Istun usein löylyn jälkeen jakkaralle peseytymään.Pintaverenkierto kasvoissa löylyn jälkeen on huipussaan - olen aina punainen kuin rapu!
Silmävaivat olivat se avainsana, joka laittoi minutkin rekisteröitymään foorumiin: Pitkin syksyä vaivannut päänsärky, rasittuneet,punaiset silmät ja näkökentässä olevat "haituvat" ovat haitanneet lukemista päätteeltä ja paperista. Silmälääkäri määräsi moniteholasien lisäksi tarkempiin tutkimuksiin keskussairaalaan, jossa todettiin, että verkkokalvo on osittain irtautunut. Sain silmääni "laserhitsaushoitoa" ja odotan nyt pääsyä silmäkirurgille jatkotoimia varten.Toivottavasti ei ole mitään vakavampaa! Johtuuko vaiva kilpparista - kuka tietää...
IP: Tallennettu
MinnaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 26

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(5.1.2004, 16:28)
Routa, näkökentässäsi olevat haituvat ovat lasiaisen samentumia. Niitä tulee iän myötä varmaan jokaiselle. Mulla on ollut isompia samentumia jo kolmivitosesta lähtien.

Saunassa ihmisen pintaverisuonisto avautuu, jotta elimistön jäähdyttäminen onnistuisi paremmin. Se laskee verenpainetta, mikä voi ilmentyä heikotuksena.
IP: Tallennettu
herttisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 35

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(5.1.2004, 18:40)
Hei Sininen ja muut.
Kirjottelin mäkin fiiliksiä tunnepuolelta tonne otsikkoon leikkauksen jälkeen. Mä vannon ja allekirjotan että kilppariinhan nää liittyy!
IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(5.1.2004, 21:34)
Herttis: Minkä otsikon alla?
*Jossu*
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 404

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(5.1.2004, 22:30)
Muut kilpirauhassairaudet: Leikkauksesta toipuminen
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(6.1.2004, 17:50)
Sininen:

Mulla alkoi koko tää homma sillä että olin TODELLA väsynyt ja itkuinen. Rupesi tulemaan paniikkikohtauksia kun lääkärit eivät uskoneet että mussa on jotain vikaa. 5 lekuria väitti että opiskelijan stressiä. Kun tauti selvisi niin katosi jännityskin.

Paniikki ja ahdistus tulee joskus aina takaisin. Varsinkin jos olen väsynyt niinkuin nyt syksyllä. Olen oppinut kontrolloimaan niin ettei mene kohtaukseksi asti kun vaan jankutan itselleni että "ei hätää". En ole käynyt missään psykologilla sen takia, yhdeltä psyk.hoitaja kaverilta saanut tukea ja neuvoja.

Niinkuin sininen sanoi: Jakakaa kokemuksianne tästä aiheesta!
*Jossu*
IP: Tallennettu
RoutaJoku näkee vuoren vuorena. Toinen ottaa sen luonnonilmiönä, jonka päälle on kiivettävä.
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(7.1.2004, 09:24)
Tsemppiä Jossu! Minulla oli myös todella pahoja ahdistus- ja paniikkikohtauksia ENNEN hoitoa. Minut passitettiin niiden ja synnytyksen jälkeisen masennuksen takia mielenterveyslääkärille. Mitään verikokeita ei otettu, vaan sain hevoskuurin rauhoittavia, masennus- ja ahdistuslääkkeitä. Olin henkisestikin niin huonossa kunnossa, etten osannut vaatia muunlaista hoitoa tai tutkimusta. Vasta toista vuotta em. lääkityksen aloittamisen jälkeen eräs terveyskeskuslääkäri otti sattumanvaraisia kokeita, joissa myös kilpirauhaskokeet; S-TSH 250,0!!! Heti kilpparin vajaatoiminnan löytämisen jälk. muut lääkkeet pois ja olo muuttui ihmismäiseksi. Nyt ei muuta lääkitystä kuin Thyroxin ja elämä jatkuu uusin kujein! Hyvää uutta vuotta kaikille!
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 66

Tila: Offline

RE:Erinäisiä oireita(12.1.2004, 21:42)
Minäkään en halua mennä saunaan, en jaksa olla siellä kauaa, tulee kauhean kuuma ja ihan punaisen kuin rapu.

Silmissä ei ole väreilyä, mutta sitä kuivuutta etenkin aamuisin ja punaisetkin nekin silloin on. Aika usein laitan kosteustippoja aamuisin.

Paniikki- ja ahdistuskohtauksia ei ole ollut ja yritän vartavasten aina pitää itseni rauhallisena. Mielestäni voin paremmin, jos en hermostu.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team