kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.1.2004, 18:41
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Gilbertin tauti & Mahakatarri
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

Gilbertin tauti & Mahakatarri(14.1.2004, 19:56)

Hei vain!

Soittelin tänään tuloksia marraskuisesta mahaletkun nielemisestä, vasta nyt olivat saaneet koepalat analysoitua. Mahassa olikin sitten krooninen mahakatarri (mahalaukun tulehdus), eli ei ihme että närästää jatkuvasti (löysä sulkijalihas päästää hapot ylös). Lisäksi lievä reaktiivisuus mahassa, mikä lie. Lääkärin ajan sain vasta kuukauden päähän, huomasin netistä että mahakatarri voi olla autoimmuuninenkin ja eräs lääkäri mainitsikin aiemmin että ei ole mitenkään harvinaista että olisi mahassakin/suolistossa jotain autoimmuunisairauksia kun on kilpparissa. Nyt siis vain vastaanottoaikaa odottelemaan. Onneksi on hyvät närästyslääkkeet Ja kiltti vastaanottoapulainen joka kertoi tulokset ennakkoon.

Lisäksi multa diagnosoitiin vuosi sitten Gilbertin tauti, eli bilirubiinin pilkkomishäiriö. Toisin sanoen maksani ´jaksaa´ pilkkoa bilirubiinia vain kolmanneksen siitä mitä normaalisti toimiva maksa. Tauti on sinänsä harmiton, maksaa rasittaessa vain iho/silmät kellastuu, rasituksesta riippuen. Olinkin jo vuosia sitten joskus ihmetellyt kun kovassa krapulassa oli jotenkin lievästi kellertävähkö iho...ajattelin sen silloin johtuvan pahoinvoinnista.
Eli labroissa S-Bil-kj on kohonnut, samoin S-Bil (normaali alle 20, mulla 30-50 välillä heiluen, 50:ssä hyvin lievää kellertävyyttä).

Eli ajattelin kysäistä että onko täällä muita kohtalotovereita höystettynä ylläolevilla lisätaudeilla??

Katariina

IP: Tallennettu
KillikittaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Gilbertin tauti & Mahakatarri(15.1.2004, 08:14)
Suolistosta voi tosiaankin löytyä autoimmuunisairauksia.
Minulla itselläni on lymfysyyttinen koliitti, krooninen
tulehdus koko paksusuolessa. Aiheuttaa ihan hirveen ripulin.
Sisätautilääkärin mukaan lisää voi jatkossa olla tulossa, koska autoimmuunisairauksia on jo kaksi.
Kävin itse asiasssa gynellä alkuviikosta. Hän epäili, että vajis voi aiheuttaa ongelmia myös munasarjojen toiminnassa (vajaatoimintaa).

IP: Tallennettu
keppanaTauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 36

Tila: Offline

RE:Gilbertin tauti & Mahakatarri(15.1.2004, 08:33)
mulla todettiin mahakatarri syksyllä 2002, joka johtui sappinesteiden valumisesta vatsakäytäviin.. joka taas johtuu siitä, että sappikivet ja koko sappirakko poistettiin syksyllä 1995... Luin jostakin, että sappivaikeudet voivat olla yhteydessä kilpirauhasen vaivoihin ja nimenoman autoimmuunitulehdukseen. Luulen, mahakatarrini sai myös lisävauhtia vuonna 1999, jolloinolin jo äärimmilläni kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa, eikä sitä ollut vielä todettu. Tällöin minulla oli kovasti päänsärkyä, johon tietysti nielin särkylääkkeitä. Ja nehän ovat myrkkyä, jos vatsassa on vähänkään vaivoja. Lääkitykseksi mahakatarriini sain alsucralia ja zantac- nimistä lääkettä joka mm. sisältää aspartaamia, joka taas on myrkkyä kilpirauhasellekin. Lääkkeen määräsi sama lääkäri, joka myös hoitaa kilpirauhastani..
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team