kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 5.3.2004, 23:16
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Heippa!
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

Heippa!(3.3.2004, 21:59)
Hei!

Ilokseni löysin tämän foorumin Olen 30v nainen ja minulta löytyi hypotyreoosi vuonna 2000 pitkän selviitelyn jälkeen (yritän kirjoittaa tarinani tänne myöhemmin) Jokatapauksessa olin jo niin huonossa kunnossa etten menannut pystyä liikkumaan , masennuslääkkeistä lähtien kaikki oli kokeiltu Tuttua varmasti monelle teistä..?
Nyt olisin kysynyt kun en näistä asioista paljoa tiedä että onko tsh arvo 35 kovinkin yleinen? (t4v oli kuitenkin 12) Korkeahan se visiin on mutta kuinka yleistä on että tilanne pääsee näin pahaksi? Minulta mitattiin tuollainen arvo kaksiviikkoa sitten vaikka söin thyroksiinia jo 0.1mg. Lääkitystä nostettiin vielä puolikkaalla tabletilla ja nyt osotan kuin kuutanousevaa että se alkaisi tehota, olo on nimittäin aika heikko. Muistelisin että aikoinaan kesti kauan ennen kuin lääkitys alkoi auttaa, mietn teillä muilla on mennyt tämän asian suhteen, kestikö montakin viikkoa? Hassua miten elämä alkoi taas luisua raiteiltaan vaikka kaikki oli sujunut hyvin jo vuosia, asiaan vaikuttaa varmaan sekin että synnytin puolivuotta sitten. Nyt minun pitäisi sitten jaksaa vaan aamuisin nousta hoitamaan tuota pientä vaikka kuinka väsyttää ja heikottaa.. no eiköhän se lääke pian ala purra) Kiitos jos joku viitsii vastailla noihin kysymyksiini ja voimia kaikille tämän sairauden kanssa eläville!
IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Heippa!(3.3.2004, 22:41)
Piti vielä tulla kysymään kun unohdin (on kato toi kilpirauhasenvajaatoiminta kun vaikuttaa muistiin )
Niin, sitä piti vielä kysymäni että onko teillä muilla ollut hypotyreoosissa oireena pahoivointia ja huimausta? itselläni se on molemmilla kerroilla ollut ihan ensimmäisiä oireita jonka olen itse heti huomannut. Kukaan lääkäri jolla olen käynyt ei ole koskaan kuullutkaan moisesta oireesta.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 466

Tila: Offline

RE:Heippa!(3.3.2004, 23:34)
Moi Omppu

Kysytäänpä pahoinvointiin ja huimaukseen liittyen, että minkälainen on sinun ruumiinrakenne, oletko hoikka, pitkä? onko hiuksesi paksut?, onko sinulla jatkuvaa suolan- makeanhimoa?, hikoiletko ollenkaan?, onko verenpaine alhainen seisaallaan ver. levossa mitattuun?

Ps. Olemme muuttamassa foorumia parempaan versioon, joten ei kannata aloittaa tarinan kirjoittamista. Lisää asiasta *Ongelmia foorumin käytössä?* kohdasta.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Heippa!(4.3.2004, 08:53)
Juu, minä olen normaalisti ruumiinrakenteeltani ihan sopusuhtainen. Nyt Hypotyreoosin "villiinnyttyä" on paino nousut muutamassa kuukaudessa 10kg eli tällä hetkellä olen kyllä ylipainoinen, niin ja lyhyt olen kanssa
Tuohon hikoiluun, aika jännää sinänsä mutta minulla on molemmilla kerroilla käynyt niin että kun tsh arvo alkaa nousta hikoilen kovin helposti (normaalisti kai hypotyreoottiset ihmiset eivät tee näin..?) Hiukset ovat paksut ja vahvat mutta nyt niitä lähtee tukoittain päästä Kummmalinen tämä tauti kun siinä tuntuu olevan jokaisella yksilölliset oireensa.
Ai niin siitä verenpaineesta, minulla on sekin nyt taas korkea mutta lääkityksen ollessa kohdallaan uskoisin senkin normalisoituvan.
Ääh.. kamala aamu taas tänään. Pikku veijari heräsi kolme kertaa yöllä ja nyt aamulla olen itse aivan puolikuollut. Ei auta kuin toivoa että thyroxin vaikuttaa pian!
IP: Tallennettu
minttuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 29

Tila: Offline

RE:Heippa!(4.3.2004, 10:15)
Hei Omppu;
Niin, juuri niin sanoi lääkärini maanantaina, että nämä vajaatoiminnan oireet ovat hyvin yksilöllisiä, ja vaihtelevia; eikä niitä voi "kirjoista opetella". Itse olen syönyt thyroksiinia noin kaksikymmentä vuotta, ensimmäiset 15 vuotta menivät ihan hyvin, ilman oireita; nyt viimeiset 5 vuotta on vaihdeltu lääkitystä, tällä hetkellä on 1,5. Lääkäri sanoi myös, että kropan arvojen normalisoituminen saattaa kestää puolisen vuotta (sekin yksilöllistä), että yritä kestää! Mutta ei sitä huonovointisuutta pidä hyväksyä pysyväksi olotilaksi; kyllä siihen täytyy lääkitys löytyä; toivon, että Sinulla on "kunnon lääkäri".
...paistaa se aurinko risukasaankin...Minttu
IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Heippa!(4.3.2004, 11:44)
Oirekirjosta pitää vielä sanoe san verran että silloin aikoinaan kun tämä vaiva löytyi minulta kärsin myös lihaskivuista jaloissa. Että kyllä tähän kaikkea voi liittyä ja ai sitä autuuden tunnetta kun oireet alkoivat pikkuhiljaa lääkityksen myötä helpottaa Nyt kun annosta jouduttiin nostamaan olenkin miettinyt että onkohan kilpirauhaseni jotenkin "sanonut sopimuksensa irti" kokonaan tämän raskauden aikana vai mistä heilahdukset johtuu..? Hitsit kun löytäisi hyvän lääkärin täältä pääkaupunki seudulta, onko kenelläkään vinkkejä? Olen kuullut että Timo Sane niminen lääkäri olisi perehtynyt asiaan, pitänee selvittää missä hän pitää vastaanottoa. Monien lääkäreiden suusta kun kuulee kaikenlaista, nytkin kun menin "valittamaan" oloani sain ensimmäiseltä ja vielä toiseltakin lääkäriltä synnytyksen jälkeinen masennus-diagnoosin. Tämä toinen lääkäri suostui kuitenkin ottamaan pyynnöstäni kilpirauhasarvot ja voi kuinka hän oli pahoillaan kun tulokset tulivat, oltiin melkein tunti keskusteltu aiheesta ja hän oli sitä mieltä että koska pulssini oli normaali en vaan voi olla hypotyreoosissa.
Että sellaista, nyt pitäisi varmaan mennä päiväunille kun vauvakin nukkuu, pitipäs mulle sattua huonoon aikaan tämä, vaavin kanssa olo tuntuu vieläkin väsyneemmältä Anteeksi valitus!


IP: Tallennettu
Knaapi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Heippa!(4.3.2004, 13:00)
Heippa Omppu,

Eikö sinulta raskauden aikana seurattu noita kilpirauhasarvoja, kun noin pääsivät heilahtamaan huonoiksi?
Minulle on lääkäri sanonut, että mahdollisen raskauden aikana arvoja tulee seurata tiuhempaan kuin normaalisti, muistaakseni oli vähintään kerran jokaisen raskauskolmanneksen kuluessa, koska raskaus voi aiheuttaa tarvetta nostaa lääkeannosta.


IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Heippa!(4.3.2004, 13:08)
Heippa!
Juu kyllä arvoja katsottiin joka kolmanneksella ja ne olivat joka kerta ohan ok. viimeisen kerran katsottiin noin 1kk ennen synnytystä. Sitä vähän itsekkin mietin että miten ne sitten niin yhtäkkiä heilahti noin hurjiksi. Toisaalta olihan siinä mittausten välillä puolivuotta Itse en vaan aikaisemmin tajunnut asiaa kun vauva on valvottanut muutenkin.
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 235

Tila: Offline

RE:Heippa!(5.3.2004, 23:14)
timo helin:iä voin suositella on sisätautilääkäri joka on hyvä kilpirauhas asioissa on saanut minutkin kuntoon joka olen vähän hankalampi tapaus ollut.

ottaa vastaan mehiläisessä ainakin kielotiellä ja töölössä
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team