kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 25.3.2004, 21:12
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Hiusten lähtö&tyroksiini
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 49

Tila: Offline

Hiusten lähtö&tyroksiini(15.3.2004, 11:51)

Luin uusimmasta (olikohan nro 4) Hyvä Terveys-lehdestä hiustenlähtöön liittyvästä artikkelista, että monet lääkkeet vaikuttavat hiustenlähtöön, mm. useat kilpirauhaslääkkeet?? Kattaakohan tuo 'useat' myös tyroksiinin vai tarkoittaako ylitoimintaan käytettyjä hoitoja, onko kellään tietoa???
Itse ajattelin että hiustenlähtö pysähtyisi tyroksiinin syönnin myötä ja tukottainen lähtö loppuikin mutta muuten on jatkunut edelleen reippaana. Alkoi kyllä heti huolestuttamaan josko se tyroksiinikin vaikuttaa hiusten lähtöön.

Seuraavaan yleislääkärin soittoaikaan on pitkälti, mutta aion kysyä jos olisi kuullut asiasta. Jos joku teistä tietää tuosta tai on menossa lähiaikoina lääkärin vastaanotolle, olisi helpottavaa (toivottavasti) kuulla asiasta enemmän... Kiitos vastaajille!

Katariina
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 249

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(15.3.2004, 12:34)
olen monessa otteessa maininnut "tautini"etten viitsi niitä tässä mainita mutta kun tota sun listaa lukee kuulostaa samalta.

nyt kun lääkitykseni on kunnossa ja tasapainossa joka on minulle ominainen ei hiusten lähtö ongelmaa ole mutta päänahka välillä ärtyy.

löytinkin hairstore kampaamo myymälästä psoriaatikko ystäväni vihjeestä 4 system, therapeutic shampoo sarjan ja sieltä löytyy muutama erilainen shampoo josta voi valita itselleen sopivan, se rauhoittaa päänahkaa ja olen havainnut sen hyväksi. niillä on sivut netissä ja saa tilata postimyynnistä jos ei ole liikettä sopivalla etäisyydellä.
sitä käytän nykyään itse säännöllisesti
krisse, krooninen kilpirauhastulehdus,kyhmystruuma,vajaatoiminta.
nyt hyvässä kunnossa
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 34

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(15.3.2004, 13:02)
Hei!

Parturini, joka on perehtynyt näihin hius- ja päänahkaongelmiin, sanoi joskus, että yleensä elimistön hormoonitasapainon muutokset voivat aiheuttaa hiustenlähtöä, mukaan lukien juurikin kilpirauhashormoonien heilahtelut. Myös elimistön puutetilat tai hormonitoimintaan vaikuttavat lääkkeet (mm. e-pillerit) voivat vaikuttaa hiustenkasvuun. Tyroksiinia hän ei erikseen kyllä maininnut. Puhuit jossain aikaisemmassa viestissäsi, että sinulla saattavat arvot olla jo ylitoiminnan puolella. Ylitoimintakin aiheuttaa hiustenlähtöä, aivan samoin kuin vajaatoiminta. Minun käsittääkseni kilpirauhassairaus itsessään ei aiheuta hiustenlähtöä, vaan siitä seuraava elimistön stressitila.

Kannattaa olla kärsivällinen tuon hiustenlähdön kanssa. Vaikka elimistö tai päänahka olisi jo parantunutkin, hiustenlähtö voi kestää vielä muutaman kuukauden. Ne hiukset, jotka ovat menneet "lepotilaan", irtoavat, vaikka elimistö olisikin jo parantuntunut.

Parturini tiesi myös kertoa, että hiustenlähtö johtuu yleensä aina jostain elimistön sisäisestä epätasapainotilasta. Ulkoiset hoidot ovat yleensä aika hyödyttömiä ellei elimistöä ensin saada kuntoon. Vasta kun elimistö on saatu kuntoon, kannattaa päänahkaa alkaa hoitaa ulkoisesti. Aika rehellistä puhetta parturilta

Itse sain aikoinani vielä sellaisen vinkin tältä parturiltani, että hiuksia ei kannata hiustenlähdön aikana pitää kiinni (jos siis yltävät kiinni). Tämä saattaa häiritä hiustenkasvua vielä lisää.

Laitoin aikaisemmin jo linkin Jaakkolan hiustenlähtöä käsittelevään artikkeliin, mutta se ei tainnut aueta. Tässä artikkelin tärkein anti, jospa siitäkin olisi apua:

"Jo ensimmäisellä vastaanotolla voidaan määrätä sellaisia ravintotekijälääkkeitä ja luonnonlääkkeitä, joilla tiedetään olevan vaikutusta ihoon ja sen elimiin kuten karvatuppeen. A-vitamiini on keskeisen tärkeä. Lääkeannos kuuluu olla noin 25 000 kansainvälistä yksikköä päivässä, joskus enemmänkin. Muutamille potilaille riittää pienempi annos. Myös E- ja C-vitamiini, B2- ja B5-vitamiini sekä biotiini ovat tärkeitä. Biotiini on varsinainen karvan kasvun erikoisvitamiini. Suomessa ei myydä tarpeeksi vahvaa biotiinivalmistetta. Sen vuoksi olen laatinut oman reseptin, jonka mukaisesti apteekit valmistavat yhdistelmälääkkeen, jossa on biotiinia 5 mg, B2-vitamiinia 30 mg, B5-vitamiinia 100 mg ja niin halutessa myös 5 mg foolihappoa. Yleensä, kun annetaan B-vitamiinilääkitystä, kannattaa käyttää lääkityksessä kaikkia tähän ryhmään kuuluvia vitamiineja.

Hivenainepuolelta haluan mainita erityisesti sinkin, jota tarvitaan solujen toiminnan jokaisessa vaiheessa, sen synnyssä, kasvussa, suojauksessa, uudistumisessa ja solun tuotantotehtävissä. Myös seleeni ja kromi ovat tukilääkityksen keskeisiä hivenaineita. Hiusten ja ihon lääkinnässä pii on avainaine. Minulla on sellainen käsitys, että suuri osa Suomen kansaa elää enemmän tai vähemmän piin puutteessa. Olemme käyttäneet sekä epäorgaanista (piimaa) että orgaanista piitä (peltokorteuute) usein yhtäaikaisesti.

Tärkeän D-vitamiinin suosittelen otettavaksi kalanmaksaöljyn muodossa. Samalla saadaan jonkin verran A-vitamiinia sekä runsaasti monityydyttymättömiä omega-3-sarjan rasvahappoja. Jos joku ei hyväksy kalanmaksaöljyn makua, hän voi käyttää kapseleita. Kannattaa tarkkailla hinnan ja laadun hyötysuhdetta. - Jos halutaan kunnon tuloksia, ei kannata yrittää yhdellä tai kahdella valmisteella. Mitä laajempi lääkitys on, sitä useammin saamme hyviä tuloksia. "
IP: Tallennettu
Tiina
Viestejä: 25

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(15.3.2004, 14:40)

Mulla on myös hyviä kokemuksia System4-sarjasta. Niitä saa myös apteekin kautta eli jos lähettyvilläsi on apteekki, he voivat sarjaa sinua varten varmasti tilata. Shampoo numero 3 on mieto yleisshampoo, 1 ja 2 ovat toinen kuivalle, toinen rasvaiselle päänahalle (en nyt muista kumpi on kumpi). Lisäksi olen käyttänyt hoitoaineena saman sarjan OilCure-ainetta (ei sitä nestemäistä). Jos päänahka on ollut kipeä ja ärtynyt, Bio+-sarjan tehohoito (sisältää tervaa) on ollut hyvä (on sellaisessa tuubissa, annetaan vaikuttaa 10min.). Jos päänahka on ollut enemmänkin kuivanpuoleinen ja hiukset elottomat, olen käyttänyt perusvoidetta ennen pesua, Humektan on ollut hyvä. Minä huomaan vajaalle/liikatoiminnalle menon yleensä ensin juuri hiuspohjasta ja hiustenlähdöstä. Päänahka voi olla kipeä, tukka lähtee ja välillä on rasvainen tai kuiva.
Taistelin yhtenä syksynä todella pitkään pääni kanssa ennenkuin useiden kokeilujen kautta löysin nämä minulle sopivat hoitotuotteet. Jos erehdyn käyttämään vääränlaista hoitoainetta tai shampoota, voi mennä 2-4 viikkoa ennenkuin tilanne rauhoittuu.. ilmeisesti päänahkani ei kestä silikoneja.

Tsemppiä!
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 49

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(15.3.2004, 17:41)

Heipä hei,
ja kiitos kommenteista! Tuo oli hyvä tietää että myös ylitoiminta aiheuttaa hiustenlähtöä, olen nyt pienentänyt hieman annostani ja odottelen uutta labraa josko olisi arvot jo viitevälissä. Välillä tuntui että hiustenlähtöä oli vähemmän, ehkä silloin kilppari oli enemmän tasapainossa, täytyy seurata tulevaisuudessa arvojen mukana. Ajattelinkin että siihen menee se parisen kuukautta että lähtö loppuisi, mutta nyt huolestuin kun aikaa on mennyt tyroksiiniä syöden jo 4,5 kk ja luin sitten vielä sen artikkelin...

Se 4d-system on tehokas päänahan hilseilyyn, olen käyttänyt sitä jaksoittain jo nelisen vuotta, mutta pitempään yhtä mittaa käytettynä se huonontaa selvästi hiuksiani (ovat hyvin ohuet, luonnonkihara) ja kiharat menevät takkuisiksi vaikka käytän hoitoainetta. Hiusten lähtöön se ei ole vaikuttanut, mutta noin neljä vuotta sitten päänahastani lähti pieniä hilselaattoja joissa oli hiukset mukana kiinni, näytti ihan kuin hiusjuuret olisivat olleet paakuissa mukana, mutten tiedä onko se mahdollista, näky oli kuitenkin karmaiseva. Hiuksia oli silloin vielä monin verroin päässä nykyiseen verrattuna. Tämän hilseilyn se 4-systeemi lopetti jo kuukauden käytön jälkeen. Hilsehiukset lähti lähinnä ohimoilta, jonne (mm.) odottelen niiden takaisin kasvua sitten kun hormoonit on tasapainossa

Pidin viime kesänä hiuksia kiinni koko ajan ja tuntui välillä kun niitä veti kireälle että hiukset vain rapsui reunapaikoista irti, lisäsi varmaan osaltaan lähtöä. Olen nyt käyttänyt pari viikkoa kokeilumielessä olutshampoota,
ja ainakin hiukset tuntuvat nyt mukavilta, pitää seurata miten käy hilseilyn kanssa... Sen kauhulaatta-kokemuksen jälkeen en ole enää onneksi ollut niin huolestunut tästä muusta hilseilystä vaikka tämä kutiavan päänahan rapsuttelu onkin oma lajinsa

Katariina

Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 249

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(15.3.2004, 18:08)
silikoni näkyy hiusterapeutilla mikrocameralla katsottuna siltä kun pää olisi täynnä suolatikkuja ja päänahka täynnä suolaa, hiusterapeuttien mielestä ei saisi käyttää shampoita joissa on siliconia tai hartsia ne tukkii päänahan huokoset, ja välillä pitää käyttää myös shamppoota joka pesee hyvin myös kaikki jäämät hiuksista ja päänahasta.

voi harrastaa myös kevyttä päänahan hierontaa se vilkastuttaa verenkiertoa ja siten auttaa päänahkaa toipumaan.

itse olen huomannut saman että päänahka ärtyy jos pitää hiuksia kiinni ja hiusterapeutin mukaan jos on kilpparissa häikkää ei saisi pitää liian pitkiä hiuksia, aionkin nyt kokeilla mikä on oma rajani, ja shampoon vaihtaminen on silloin tällöin muutenkin välillä paikallaan.
olen kampaajan tytär jonka puoli sukua on kampaajia,eli olen kampaamossa kasvanut 70 luvulla suunnittelin itsekin kampaajan ammattia joten vuonna -90 kun huomasin ettei uusia hiuksia kasva ja kun ukko huomautti että aletaan muistuttaa tässäkin toisiamme sanoin että olen jo tilannut hiusterapia ajan ja myöhemmin kun kampaamooni tuli tricologi tuoltavitality`s,tä microcameran kanssa itse ilalialainen perustaja tutki päänahkani ja sanoi että se johtuu hormooneista, olin jo lukenut kilppari ongelmista ja sanoinkin lääkärilleni että aloittaa kilpirauhaskokeista ja se osui kerralla nappiin, olen kyllä ikuisesti kiitollinen sille miehelle elämäni laadun parantumisesta kun vaan olla voi
krisse, krooninen kilpirauhastulehdus,kyhmystruuma,vajaatoiminta.
nyt hyvässä kunnossa
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(16.3.2004, 14:55)
Ei sama asia, mutta hiuksiin liittyen:

Minä en ole vuosiin saanut laitettua tukkaa nätisti (siis siististi) muutoin kuin poninhännälle tms. sitomalla. Syynä on ollut se seikka, että varsinkin yöllä päänahka hikosi niin paljon, ettei aamulla olisi voinut kuvitellakaan että tukka on vasta illalla pesty. Lienee turha mainita, että aamuisen väsymyksen vuoksi en edes harkinnut aikaisempaa heräämistä niin, että tukan olisi ehtinyt pestä ja kuivata ennen töihin lähtöä. Myös päivällä hikoilin välillä aika lailla, joten jos jätin tukan auki, niin viimeistään puolen päivän jälkeen kampaus kuin kampaus oli lässähtänyt.

Mutta nyt, muutaman kuukauden hoidon jälkeen, tilanne on parempaan päin. Voin jättää tukan auki päiväksi ja hyvässä lykyssä jopa kahdeksi, ilman pesua välillä. Tämä siksi, että se jatkuva hikoilu on melkeinpä poissa.
Hiuksia minulta on lähtenyt niin kauan ja niin paljon, etten osaa määrää arvioida. Täytyypä ryhtyä seuraamaan...
IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 25

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(16.3.2004, 21:22)
Heippa!

Minulla on nyt alkanut lähteä hiuksia oikein kunnolla (olen syönyt isompaa annosta thyroxinia noin 4 viikkoa) johtuisikohan siitä että kippariarvota alkaa pikkuhiljaa parantua..? Muistelisin että silloin kun aloitin lääkityksen sama tapahtui kun lääke alkoi tepsiä. Olokin on ollut jo parempi, nyt sais vaan nämä kilot alkaa karista

IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 34

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(17.3.2004, 11:15)
Hei Omppu!

Minun käsittääkseni kaikki "hormooniheilahdukset" eli muutokset voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Olivatpa ne sitten hyvään tai huonoon suuntaan. Mutta luultavimmin hiustenlähtö sitten taas loppuu, kun tasapaino löytyy.
IP: Tallennettu
rauhaRauhassa on hyvä elää :-D
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(17.3.2004, 11:24)
Millä nimellä silikoni on shampoon tuoteselostuksessa? Siis
miten tiedän, onko käyttämässäni shampoossa silikonia?

terv. rauha
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 249

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(17.3.2004, 12:23)
sitä mä en tiedä millä nimikkeellä ne mainitaan joissakin mainitaan ettei sisällä silikonia.
ostan kaikki hiustuotteeni nykyään kampaajalta, sieltä hairstoren myymälästä niillä on tosi hyvä valikoima, olen tarkka pelkästään senvuoksi jo koska tyttärelläni on erittäin hankala atopia ja itse menen sitten tässä siivellä ja sieltä olen löytänyt hänelle parhaimmat tuotteet kun liikkeeseen joka myy vitality`s tuotteita on pitempi matka eikä jaksa aina mennä, mutta hairstorellakin on monta hyvää sarjaa.
niillä on nettisivut ja postimyyntiä jos ei oo paikkakunnalla
krisse, krooninen kilpirauhastulehdus,kyhmystruuma,vajaatoiminta.
nyt hyvässä kunnossa
IP: Tallennettu
TuuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(17.3.2004, 13:18)
Hei!
Ainakin XZ tuotteissa lukee "Ei sisällä silikonia eikä silikoniyhdisteitä". XZ ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta helposti saatava ja edullinen verrattuna kampaamotuotteisiin. Minä olen käyttänyt XZ öljyhoitoshampoota pitkään.
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 34

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(17.3.2004, 13:24)
Dimethicone, ja yleensä kai kaikki methicone-päätteiset yhdisteet.
IP: Tallennettu
tilda
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(17.3.2004, 13:39)
Heips

Silikonin tunnistaa hiustenhoitotuotteiden (siis paitsi shampoiden myös muotovaahtojen, kampausnesteiden yms.) tuoteselostuksessa "cone" tai "koni"-loppuisista sanoista.
Esimerkiksi: EN: dimethicone, FI: dimetikoni.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 49

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(17.3.2004, 14:49)

Silloin kun mulla lähti niitä hilsehiuslaattoja niin kampaaja kielsi käyttämästä Pantene Pro ja Fruktis-shampoita, sanoi että tukkivat ihon ja arveli josko se olisi ollut minullakin taustalla, miten lie. Muistelisin että olikohan kyse samasta ainesosasta. Siitä on kuitenkin 4 vuotta aikaa, ovat saattaneet tuoteselostukset muuttua.

Pidän kyllä yhäkin hiuksia kiinni, mutten enää samalla lailla pingotettuina kuin ennen. Muuten niitä on hankala saada mitenkään (paitsi myssyn alle). Entisellä tyylilläni erottuu nykyisin myös hiustenlähtökohdat, joten tyylilaji tyystin hukassa.

Katariina
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 74

Tila: Offline

RE:Hiusten lähtö&tyroksiini(23.3.2004, 22:15)
Hei, Katariina ja muut frendit!

Tri Välimäen luennolla oli asiasta puhetta. Hän sanoi, että hiustenlähtö liittyy aina muutostilaan hormoonitoiminnassa. Ei siis lääkitykseen tai liian korkeisiin/mataliin arvoihin.

Minulla huomattiin vajaatoiminta 1½ vuotta sitten siitä syystä, että hiuksia lähti.Kampaaja neuvoi kilpparikokeisiin. Viime syksynä oli taas hiustenlähtöä, kun leikin annostuksella. Yritin pienentää, mutta olo heikkeni ja arvot nousivat heti eikä hiustenlähtö ainakaan hellittänyt.

Kävin syksyllä myös hiusterapeutilla. Hän neuvoi hieromaan päänahkaa, jotta pintaverenkierto paranee. Näin vitamiinit ja hivenaineet pääsevät hiukseen ja ne voivat paremmin. Toki monenlaisia aineita saa kampaajilta (minäkin ostin ennen diagnoosia noin 150€ tuotteet), mutta kyllä se sisältäpäin tulevaa on. Kannattaa syödä vitamiineja, vaikka kuinka asiantuntijat väittävät, että suomalainen saa tarvitsemansa vitamiinit ruoasta. Se on ihan puppua. Suomessa ravintoaineympyrä on enemmän maatalouspoliittinen ratkaisu kuin lääketieteellinen.

Viime vuonna julkaistiin tutkimus siitä, että kukaan suomalainen ei saa seleeniä riittävästi. D-vitamiini on näin talvella myös hyvin vähissä. Lisäksi ne B:t on tärkeitä. Jos syö edes jotain monivitamiinia ja ehkä vähän perehtyy omiin tarpeisiinsa ja sitten sen perusteella syö tarvittavia vitamiineja vähän lisää, niin varmasti useimmat voivat paremmin. Yliannostusvaroitukset ovat erittäin vahvasti liioiteltuja. Lisäksi vajaatoimintaan oleellisesti kuuluva aineenvaihdunnan heikkous aiheuttaa imeytymishäiriöitä (=vaikeuttaa).

Tsemppiä kaikille!


IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team