kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.10.2003, 20:02
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Huumoria
Myy
Junior MemberViestejä: 56

Tila: Offline

Huumoria(10.9.2003, 15:11)
Käännöskukkasista:

140-kiloinen rouva kertoo laihdutusyrityksistään:
"I've even taken thyroid medication even though I don't have a thyroid problem."
"Olen ottanut lääkettä myös reisiini, vaikka ne eivät ole paksut." (thyroid=kilpirauhanen)

Olen saanut netistä hankkimallani luomulääkityksellä TSH:n laskemaan 7,5:een ja T4V:n nousemaan yli kymmeneen. Vointi tosin ei vielä ole aivan kohdallaan. Sisätautilääkäri konsultoi endokrinologia, ja yritän nyt synteettisellä tyroksiinilla uudelleen (aiemman kokemuksen mukaan olen sille yliherkkä) pienillä annoksilla, josko ei löisi heti ylitoimintaoireita päälle.

Tämä endokrinologi oli suositellut lääkettä nimeltä Thyroid, tunteeko kukaan? Kuulemma sopii joillekin, joille Thyroxin ei sovi.

Muuten, jos syötte paljon seleeniä tai jodia, niin niitä tulisi syödä yhtäaikaa. Pelkän seleenin lisääminen saattaa yhden tiedon mukaan pahentaa vajaatoimintaoireita ja vaatii kaverikseen jonkin verran jodia. Voin perustella laajemmin jos joku on kiinnostunut.

Hei vaan, terv. Myy

IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 289

Tila: Online

RE:Huumoria(10.9.2003, 20:13)
Hei Myy

Sivulta www.drugs.com/xq/cfm/pageID_0/htm_202566/type_cons/bn_Thyroid/micr_medex/qx/index.htm on jotakin tuosta *Thyroid (THYE-roid)* valmisteesta - jos se nyt on sitä mitä tarkoitit?

Mie ainakin haluan kuulla seleenistä ja jodista

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Seleenistä(11.9.2003, 11:34)
Moi kaikille!
Olenkin ihmetellyt, miksi on tullut huonompi olo seleenistä, vaikka pitäisi olla hyväksi, pitää vissiin kokeilla sitten yhdistämällä aineita.
Olen kyllä aika huoleton sen tyroksiinin kanssakin. Lääkkeet aamupalan kera, ja kunnon kuppi kahvia päälle - eli just niin kuin ei kannattaisi tehdä Mutta ihminen kun on laiska ja saamaton....
Kysyisin vielä tuosta magnesiumista, kun tuntuu ettei sekään sovi mulle, tulee jotenkin kummallinen ja huono olo siitä? Mikäs siihen voisi olla syynä?

Aurora, joka syö muuten nykyään BION3 -valmistetta aina iltasella sen rautapitoisuuden takia.

IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 289

Tila: Online

RE:Huumoria(11.9.2003, 21:07)
Moi Aurora

Yksi syy tuohon huonoon oloon voi olla seleenin tehostava vaikutus, annosta (tyroksiini) pitäisi hieman alentaa. Enpä tiedä onko niin hyvä ottaa jodia, ensin sanotaan jodin alussa auttavan, kunnes tulee takapakkia - tästä on kyllä ristiriitaista tietoa, tiedä sitten mihin pitäisi uskoa - omat tuntemukset lienee paras.

Entäs seleenitabl. olevat lisäaineet? jospa aiheuttavat huonon olon, mitä valmistetta käytät?

Kun otat lääkkeet aamupalan yhteydessä imeytyminen on sitä ja tätä eli ei optimaalinen, tuosta kahvista en halua sanoa mitään, tiedät(te) kantani.

Otatko tuon magnesiumin tyhjään mahaan? jos otat, se voisi olla syy omituiseen oloosi.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Myy
Junior MemberViestejä: 56

Tila: Offline

RE:Huumoria(12.9.2003, 12:19)
Yritän tiivistää. Josaakin päin Afrikkaa havaittiin, että köyhä maaperä oli aiheuttanut väestölle sekä seleenin, että jodin puutetta. Oli siis paljon suurentuneita kilpirauhasia ym. vaivaa. Ihmisille annettiin seleeniä, koska se vaikuttaa aivan kaikkeen, mutta väen kilpirauhasoireet pahenivat.

1990-luvun alussa havaitiin, että ne entsyymit, jotka muutavat T4:ää T3:ksi ja tätä edelleen T2:ksi, ovat peräisin seleenistä. Siksi seleenin ja jodin yhteisvaikutusta alettiin tutkia. Seleeni on merkittävin antioksidantti. Jos on seleenin puutetta, ja syö paljon kuumennettuja kasvirasvoja, tilanne pahenee, koska kaikki seleeni menee näiden rasvojen aiheuttaman hapettumisen estämiseen.

Seleeni on oleellisessa roolissa myös hormonitoiminnassa. Seleenin tuottama entsyymi pilkkoo estrogeenia, ja seleenin puute voi tuottaa tilan, jossa estrogeenia on liikaa, joka puolestaan estää kilpirauhasen toimintaa ja vääristää estrogeeni-progesteronitasapainoa. Erittäin monimutkaisen tapahtumaketjun kautta seleeni myös suojelee kilpirauhasta.

Zairen kokemuksien perusteella siis suositeltiin, että jos on vajetta sekä jodista että seleenistä, tulee MOLEMPIEN puutos korjata. Tässä metabolia:

"The body has a compensatory mechanism to maintain T3 levels when iodine is deficient--it increases the production of the deiodinase Type I enzyme (DI-I). This is not a small increase, but has been shown in cattle to be an increase of 10-12 times. This increase in ID-I increases the conversion of the existing T4 to T3 to maintain T3 levels, but also increases the conversion of T3 to T2 (the degraded by-product of T3). Because of the iodine deficiency, T4 is not replenished and T3 ultimately decreases from the lack of sufficient T4 leading to a worsening of the hypothyroidism. "

Toinen tilannetta pahentava syy on se, että seleenin puute pahentaa myös jodin puutetta. Molemmat puutokset pitäisi korjata asteittaisella as´nnoksen lisäämisellä (siis hitaasti), ja yrittää kestää mahdolliset sivuvaikutukset, joita kyllä saattaa tulla matkalla optimitasoon.

Tässä vielä tutkijan loppukaneetti:

"For hypos the important message is that a selenium deficiency may cause an iodine deficiency, so that even though you are taking iodine you may not be
assimilating it unless selenium is also being taken. This would explain how people can have iodine deficiencies even though salt and many foods have
iodine added. Supplement with both iodine and selenium. I would recommend starting with 100 mcg of selenium and one kelp tablet and gradually work up
to 400-600 mcg of selenium and 2-4 tablets of kelp. "

Syön itse molempia, koska luomulääkkeessäni on merilevää (kelp). Joku muukin mainitsi, että jodia pidetään pahana - ehkä kyse on juuri siitä että sitä pitäisi ottaa hitaasti enemmän.

Terv. Myy

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team