kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.3.2004, 18:49
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Hyvää päivää
LMPOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Hyvää päivää(11.3.2004, 11:58)
Hyvää päivää kaikille, olen ihan uusi tulokas tällä palstalla. Olipa kiva löytää tämmöinenkin palsta.

Lueskelin tuossa näitä kaikkia viestejänne suurella mielenkiinnolla, ja päätin kysäistä teiltä, arvoisat kohtalotoverit, pientä neuvoa.

Muutama vuosi sitten ihan sattumalta löytyi verikokeissa lievästi kohonnut TSH (4-5 luokkaa, en muista tarkkaan). Jatkoksi otettiin lisää kokeita, peroksidaasivasta-aineet yli 400 (normaaliarvoksi kerrottiin alle 40), T4V normaali 13. Mitään ei tehty, seurantaan vaan määrättiin. Nyt on muutaman vuoden ajan puolivuosittain seurattu näitä arvoja, TSH ollut koko ajan välillä 4-6 vaihdellen hiukan, T4V normaalialueella, koko ajan tosin tulee alaspäin, viimeksi joulukuussa noin 10. Lääkitystä ei kuulemma tarvitse aloittaa kun T4V on edelleen viitealueella.

Oireita minulla omasta mielestäni kuitenkin on: olen väsynyt, voisin nukkua vaikka vuorokaudet ympäri, iho on kuiva, hiuksia tippuu, vatsa ei toimi jne jne.

Noin 1.5 vuotta sitten kävin oikein sisätautilääkärilla vaivojeni kanssa ja tämähän suurinpiirtein nauroi minut ulos ja antoi ymmärtää ettei kilpirauhaslääkitystä voi ajatella laihdutuskonstiksi (kun tuota ylipainoakin on). Tunsin olevani pahimmanlaatuinen luulosairas. Kuitenkin näistä viesteistänne ymmärsin, että "paremmillakin" TSH- ja T4V-arvoilla on oireiden perusteella korvaushoitoa ainakin kokeiltu. Eli uskallanko vielä tohtorille?
IP: Tallennettu
kaarinOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Hyvää päivää(11.3.2004, 13:14)
Hei,
Mene ihmeessä uudestaan lääkäriin, mutta valitse tällä kertaa sellainen lääkäri, joka ymmärtää vajaatoiminnan päälle. Nuo sinun arvosi kertovat ettei kaikki ole todellakaan kunnossa. Endokrinologi saataisi olla oikea osoite sinulle. Ota mukaan verikoiden tulokset mennessäsi vastaanotolle. Jos saat avun sieltä kannattaisi ehkä viedä viestiä sinua aiemmin hoitaneille lääkäreille miten kilpparia hoidetaan. Muista, että jokaisella on omat sopivat arvot kilpparikokeissa. Se ei riitä että olet jollakin tavoin viitearvojen sisällä vaan potilaalla pitää olla myös hyvä olo.

t. Kaarin
IP: Tallennettu
LMPOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Hyvää päivää(12.3.2004, 13:12)
Kiitos kannustuksesta. Nyt jos vielä joku osaisi kertoa täältä Joensuun (tai Kuopion tai Savonlinnan) alueelta hyvän lääkärin, joka näistä asioista jotain ymmärtäisi. Paikalliset lääkäriasemat soittelin läpi eikä heidän listoiltaan yhtään varsinaista endokrinologia löytynyt, joten sisätautilääkäri taitaisi olla seuraava vaihtoehto.

Muuten, on ollut todella lohdullista lueskella näitä viestejänne ja huomata, että minä en sittenkään taida olla pelkästään laiska ja luulosairas tämän ainaisen väsymykseni kanssa.
IP: Tallennettu
kaarinOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Hyvää päivää(12.3.2004, 15:02)
Moi,
Kuopiosta löytyy Säveristä, nykyinen Mehiläinen endokrinologi Leo Niskanen. Monet ovat saaneet sieltä avun. Kokeile, jos ei ole liian kaukana.

t. Kaarin
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team