kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.



Tänään on 1.10.2003, 20:04
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Hyvät neuvot kalliit... Auttakaa, konkarit, please!
omppu



Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

Hyvät neuvot kalliit... Auttakaa, konkarit, please!(15.9.2003, 12:57)
Hei kaikille! Heinäkuussa piipahdin täällä foorumilla, olin silloin potemassa subakuuttia kilpirauhastulehdusta. Se oli sitkeässä. Viimeinen (kop, kop...) kortisonikuuri loppui kaksi viikkoa sitten ja tulehdusoireet ovat nyt pysyneet poissa. Ultraäänitutkimuksessa toiselta puolen löytyi 1 x 2 cm kysta, mutta se ei kuulema ole muuta kuin nesterakkula.

Mutta, mutta... Nyt pari viikkoa on ollut jatkuva väsymys. Tajuttomasti väsyttää. Mitään ei jaksaisi (ei tämä ole masennusta, sen uskon tunnistavani). Olo on kuin hidastetusta filmistä. Unen puutetta/lisääntynyttä tarvetta tämä ei myöskään ole. Etova olo, välillä tuskainenkin. Lihakset jäykkänä. Paino ei meinaa ei sitten millään tippua. Tarve olisi keventyä väh. 11 kg. Painoindeksi nyt 29.

TSH arvojen kehitys huhtikuusta: 0,32 - 1,64 - 3,50 - 4,18 (viimeisin arvo 1½ viikkoa sitten)
T4-V: 15,4 - 12,4 - 15,3 - 13,1

Lämpöäkin olen mittaillut täältä palstalta saamieni vinkkien, kitos!, mukaan, Aamuarvot (ja illallakin) ovat 36,2 - 36,3 Tavallisesti normaali lämpöni on 36,6 - 36,7.

Kysymyksiäni: Voisiko olla niin, että minullekin on kehittynyt vajaatoiminta?

Ongelma: Täällä Kuopiossa terveyskeskuksen viitearvot TSH:lle ovat 0.4 - 5.0 ja T4-V:lle 8 - 20. Olen siis viitearvojen sisällä. Lääkäri antoi kuitenkin parin kolmen viikon päähän uudet kilpparilabrat.

Olisiko teillä antaa vinkkejä mitä tutkimuksia minun pitäisi osata pyytää/vaatia (vai riittävätkö TSH ja T4-V tässä vaiheessa)?

Itse ole vahvasti omaksunut ajatuksen, että minulla on kehittynyt vajaatoiminta ja haluan siihen lääkityksen. Mitä lääkettä minun kannattaisi pyytää, vaatia, anoa...?

Jos en niitä tk-lääkäriltä saa, niin osaisiko kukaan suositella yksityislääkäriä (siis Kuopiossa)?

Kiitos, jos jaksat vastata!




IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 118

Tila: Offline

RE:Hyvät neuvot kalliit... Auttakaa, konkarit, please!(15.9.2003, 14:00)
kyllä näköjään on alkanut vajaatoiminta.

kysyin just viimeksi lääkäriltäni joka on yksityinen sisätautilääkäri joka on erikoistunut keuhkoihin,
löysin hänet vahingossa kun kilpirauhaskirurgi sanoi ettei oo mitään jota leikkauksella parantaisi,
ja sanoi että mene keuhkolääkärille kun yöllä tuntui ettei henki kulje ja että kyhmystruumani kasvaa sisäänpäin
mutta astmahan se siellä luurasi.

no mutta tämä lääkäri sanoi että kilpirauhastulehdus jonka kroonisena itsessänikin tunnustan olevan,parannuskeinot
ovat olemattomat kehittyy hyvin usein vajaatoiminnaksi. itselläni ne arvot ovatkin pilvissä, eli ei mitään tulkinnan varaa

onneks tää ei ole sentään mitään elämää kummempaa




krisse
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 289

Tila: Online

RE:Hyvät neuvot kalliit... Auttakaa, konkarit, please!(15.9.2003, 21:14)
Hei Omppu

En kyllä ole mikään konkari, olen sairastanut virallisesti kovin vähän aikaa ja "opiskellut alaa" vasta vajaat 2 vuotta, mutta..

Samaa mieltä Krissen kanssa, valitettavasti podet tällä hetkellä vajaatoimintaa , joillekin tuo jää ja sille ei voi mitään, arvosi ovat huonompaa menossa, oireesi tukevat tuota.

TPO-vasta-aineet (tyreoid.peroksid) sekä S-Kortisoli pitäisi ottaa.

TPO on yksi tärkeimmistä tutkimuksista, kun selvitellään kroonisen tyreoidiitin (Hashimoton tyreoidiitti, autoimmuunityreoidiitti) olemassaoloa ja joskus vasta-aineita tutkitaan myös kilpirauhaskyhmyn syytä selvitettäessä. S-Kortisoli mittauksella diagnosoidaan hypokortisolismi (Addisonin tauti, sekundaarinen lisämunuaisinsuffisienssi). Veren kortisolipitoisuus voi olla normaali, vaikka erityskapasiteetti on alentunut. Tämän selvittämiseksi tarvitaan ACTH-rasituskoetta.

Ensin kannattaisi kokeilla synt. Thyroxinia, jos n. 6kk kuluessa olo ei kohene on syytä vaihtaa ja kokeilla sellaisella valmisteella, jossa on myös T3 mukana tai Thyroxinin(T4) kanssa lisänä T3 valmistetta.




Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 140

Tila: Offline

RE:Hyvät neuvot kalliit... Auttakaa, konkarit, please!(15.9.2003, 22:22)
Kyllä nuo muutamat sanat (väsyminen, ei jaksa, olo kuin hidastetusta filmistä) kertovat mielestäni jo aika paljon siitä, että alitoiminnalla taidat olla. Ja onhan TSH:sikin selvästi noususuunnassa. Kun saisi vielä lääkäritkin tajuamaan!




Nautitaan lämpöisestä syksystä niin kauan kun voidaan
IP: Tallennettu
Lissu



Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Hyvät neuvot kalliit... Auttakaa, konkarit, please!(18.9.2003, 10:43)
Mitä mieltä te muut olette, kannattaisiko minun
tilata aika erikoislääkärille, kun T4 V on nyt 20,
mutta TSH 2.6? Vasta-aineet yli 170 ja ultrassa
röpelöisyyttä. Olen lievästi sanottuna epätoivoinen,
koska oireita on, mutta apua ei saa.




IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 118

Tila: Offline

RE:Hyvät neuvot kalliit... Auttakaa, konkarit, please!(18.9.2003, 16:51)
ehdottomasti suosittelen menemään mun tsh oli just 2.3 ja annosta nostettiin sisätautilääkäri sanoi että mun
huimalla vajaatoiminnalla tsh kannattaa pitää aivan alarajalla toimitin hänelle kaikki kilpparia koskevat tietoni
ja käyn nykyään vallan Timo Helin.llä tästä lähtien, yleislääkärini aikanaan laski annostani kun ei uskaltanu pitää
annostustani niin alhaalla vuodesta 98 asti kilpparia on hoidettu ja nyt ollaan oikeilla jäljillä,
että kyllä sitä välillä kahlataan pitempään jos on mahdollista käy mehiläisessä ainakin tikkurilassa ottaa vastaan
en tiiä mistä oot kotoisin




krisse
IP: Tallennettu
omppu



Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Hyvät neuvot kalliit... Auttakaa, konkarit, please!(18.9.2003, 21:16)
Kiitos Krisse, Kylmäkalle ja Vanamo...

Huomenna aamulla pitäis jaksaa käydä labrassa. Tai sitten ensi viikolla... Tänään on ollut välillä totaalisen väsähdyksen jaksoja. Aamulämpökin on hiukan laskenut, pohjanoteeraus 35,3

Ai niin, en muistanut mainita, kortisoli pyynnöstäni katsottiin 3.9. ja natrium, kalium ja verensokeri, kun pelkäsin Prednisolonin liian nopean laskun aiheuttamaa keskeytysoireyhtymää. Ne arvot olivat normaalit.

Tuo käyntini tk:n päivystyvällä lääkärillä olikin taas metka... Ensitöikseen lääkäri kysyi, mitäs on vaivana, oliko pakko tulla päivystykseen ja ettei hänellä ole aikaa perehtyä tilanteeseeni(!). Kun sanoin pelkääväni hypokortisolismia (näytin paperilla Prednisolonannostuksen), niin siihen lääkäri: hmm... periaatteesa voihan se olla mahdollista, mitäköhän laboratoriotutkimuksia siihen olikaan... hmm... Naureskellen kertoi, ettei hän ole pian kahteen kymmeneen vuoteen sellaisia tutkimuksia pyytänyt. Katseli sitten tietsikalta Lääkärin CD-rompulta ohjeita.

S-TyglAb ja S-TymsAb olivat myös normaalit. TPO-vasta-ainemärityksiä kuulema jostain syystä ei tk:n kautta täällä saa!?

Saapa nähdä saanko sen lääkityksen. Onko se tiukankin väännön takana? Olisiko teillä vielä vinkkejä tuohon mahdolliseen taisteluun?







IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team