kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 21:25
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: ...Ihan hukassa...
pakkas-akkaHermotko kireällä? Jep jep jep!
Viestejä: 15

Tila: Offline

...Ihan hukassa...(6.11.2003, 13:37)
Täällä sitä minun pienessä päässäni liikkuu niin monta kysymystä,että pää hajoo kohta!!

Ensinnäkin: Kuinka usein masennus liittyy kilppari ongelmiin? Sen luin kyllä että vajaatoiminta saattaa altistaa masennukselle yms. Kun ei tää mun olo tunnu helpottavan ollenkaan. Onko teistä kukaan syönyt masennus lääkkeitä,rauhottavia,piristäviä...ja onko ne edes auttanut vai ovatko ihan yhtä tyhjän kanssa??
Masennuksen oireita tossa selailin ja kyllä kaikki osuivat niin nappiin ettei tosikaan! Vajaatoiminnassa kyllä samat oireet mut..mut..en tiiä..oon ihan hukassa!! Pistääköhän ne minut pöpilään jos menen vielä jostain valittamaan??

Hurjasta vajaatoiminnasta tää kaikki lähti ja nyt arvot olis labrojen mukaan liikatoiminnalla vaikkei mulla ole edes mitään sen oireita? Päin vastoin..vajaatoiminta on tuntunut vain pahenevan!! En oikeesti ymmärrä enää mitään ja olen ihan hukassa!!
Lekuri halusi minun lopettavan thyroxiinin syönnin ja vaihtavan thyrazoliin?? vai mikä se nyt oli...Mutta niin en ole tehnyt! Vähensin vain tyrojen annostusta!!

Tän hetken oireistoa en jaksa edes ruveta tässä luettelemaan sillä niitä riittää!! Tätä nykyistä olotilaa ei pysty ees sanoin kuvaamaan..niin kauhea on oloni nyt! Huomenna olis taas soittoaika lekurille..Kun eihän minua enää hoidetakaan muualla kuin puhelimessa!! Mutta ainakin taas tietää missä arvojen mukaan mennään..

Kun nää olotilat ja mielialat heittelee kaiken aikaa laidasta toiseen..ääripäästä toiseen..Joku päivä on parempi kuin toinen,mutta aamut on joka ikinen päivä ihan katastrofaalisia ja sitten iltaa kohden helpottaa! Paitsi sitten nukkumaan mennessä alkaa olo taas huononemaan..Todella rasittavaa,rankkaa,raskasta..Kun ei jaksa mitään tehdä,eikä mikään kiinnosta ja väsyttää ihan kaiken aikaa!! Ja paljon paljon muuta..

Että semmonen raivon purkaus taas tällä kertaa!!!
Parempia päiviä ja vointeja teille kaikille tasapuolisesti!
Hepuli-Helga
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 171

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(6.11.2003, 16:20)
Mun piti aloittaa oma juttu: Elossa jälleen! Vastaanpa kuitenkin tähän.

Olen rämpinyt jossain "muutama sata metriä maan alla" jo muutaman viikon. Enpä edes muista, miten kauan. Musiikki on aina ollut minulle erittäin tärkeää ja muutama viikko sitten havahduin, että sillä ei ole enää mitään vaikutusta. En enää reagoi siihen.

Tilanne paheni huomaamatta, kuten hyvin tiedätte. Autolla ajaessa oli jo melkeinpä itsetuhoisia ajatuksia mielessä. Olisi tehnyt mm. mieli parkkeerata auto jonnekin tien varteen ja jäädä sinne "ikuisiksi ajoiksi" nukkumaan. Mutta sitä ei voinut tehdä, koska eläimet odottivat kotona.

Reilu viikko sitten havahduin siihen, kun aloin harkita, että jospa koiran epilepsialääke auttaisi tähän mahdottomaan masennukseen, kun ei kaapista muutakaan löytynyt.

E-EPAA olen syönyt muutaman viikon. Kun ei kaapista muuta löytynyt, aloin tekemään Bachin kukkatipoista sopivaa cocktailia. Kun en ole vieläkään saanut aikaiseksi niin paljoa, että olisin sitä omaa lääkäria vaihtanut, joten en siis voinut mennä edes lääkäriin, enkä olisi jaksanutkaan.

Nyt tunnen taas olevani elävien kirjoissa ja toivon, että tämä olotila kestäisi.

Tuntuu uskomattomalta, miten aallonpohjassa ihminen voi olla. Mutta te, jotka olette sen kokeneet, tiedätte. Ja kun itse joudun sinne niin huomaamattani.

Johtuuko siis kilpirauhasesta vaiko ei? Jokainen, jolla on kilppariongelmia, voi itse päätellä. Osasyynä pimeys, kylmyys ja liian paljon voimavaroja vievät työt ja sählät.

Taitavat ne kilpparivammaisen voimavarat olla näennäisvoimia: niitä on jonkin verran, mutta ne kestävät huomattavan paljon vähemmän kuormitusta kuin "normaali-ihmisen" voimavarat.

En ole ennen osannut arvostaa mielialalääkkeitä, mutta nyt olen sitä mieltä, että jos masennus alkaa vallata mieltä, niin siitä kannattaa hankkiutua keinolla millä tahansa eroon, ettei joudu voimattomuuskierteeseen.

AI niin, ja nykyään mulla on miellyttävän lämmin - johtuuko lämpimästä säästä vai jostain muusta?
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
liisa
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 65

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(6.11.2003, 19:11)
KYLLÄ!
Miten voitkaan osua asian ytimeen:kilpparivammaisen voimavarat ovat NÄENNÄISVOIMIA!!!!!!!
Miten usein olen tuon huomannut, että voimat ovat ihan salaa hiipuneet ja siinähän sitte yrität rämpiä eteenpäin.
MUTTA ainakin tähän mennessä hyvä aikakin on joskus koittanut.
Toivottavasti HYVÄT AJAT tavoittavat väsyneet voimat PIAN
toivoo liisa
IP: Tallennettu
pakkas-akkaHermotko kireällä? Jep jep jep!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(6.11.2003, 19:43)
Mukava kuulla vanamo että sinulle alkaa aurinko pilkottamaan pilven takaa..Itse vain uneksin ajasta ennen tätä helvettiä..mutta ehkä joskus..ehkä joskus..Vaikken siihen juuri nyt uskoisikaan!!

Kieltämättä tässä on ollut ajatus jos toinenkin lopettaa tämä kaikki,kun ei kerta kaikkiaan tunnu enää jaksavan!! Olen jo harkinnut että laitan lapset lastenkotiin ja ajan päin kallioita,mutta minun tuurillani ei edes se onnistuisi..Mutta joo,ne on onneksi ollut vielä vain ajatus asteella..En helvata sentään anna näin helpolla periksi..en!! Lapsethan ne tässä onkin jotka minut vielä pystyssä pitävät vaikken niitä yksin jaksa tällä hetkellä hoitaakaan!!

En vaan tiiä uskaltaisko näistä tunteista ja olotilasta puhua edes lekurin kanssa vai sulkiskohan ne minut heti pehmustettuun huoneeseen ja veisi minulta lapset pois..

Toivottavasti kaikki tämä sonta mitä elämä tuntuu mulle työntävän johtuisi vain kilpparista etten ole oikeesti sekoamassa..vaikkei sekään aina tunnu kaukanakaan olevan!!
Mä haluun mun entisen elämän takaisin!!!!!

Mulla kyllä on inhottava lekuri muutenkin,nauraa vaan päin näköä sanoinpa mitä tahansa! Mulla ollut myös sydän ongelmia johon lekuri sanoi hymähtäen ettei ne ole sydän peräisiä vaan jotain lihas muljahtelua!! Hittolainen sentään..Kun ei pysty hengittämään,ei liikkumaan..itkeä tihrutan vaan kun rintaan sattuu niin pirusti...pyh pah ja pöh sanon minä!!!

Mutta joo,se siitä ja sen kestävyydestä..Huomenna saattaa olla jo parempi päivä kuin tänään..
Toivottavasti vanamo sinun hyvä olosi vain jatkuisi ja menisit kohti parempaa elämää..Kaikkea hyvää teille!!

Pärjäillään ja koitetaan selvitä yhdestä päivästä kerrallaan kun ei muutakaan voida...

Hepuli-Helga
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 171

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(6.11.2003, 20:04)
Kuule pakkas-akka, kyllä sä jaksat! Helpottaa huomattavasti tietää, että on muitakin, joilla on samanlaisia ongelmia! Lapset pitävät kiinni elämässä, he tarvitsevat sinua.
Pahinta on, että kun ei jaksa, niin ei jaksa. Asiat kasaantuvat, asiat jäävät hoitamatta, laskut maksamatta.... eikä jaksa. Eikä sellaista todellakaan kukaan terve ymmärrä. Yrität sitten vaan näytellä, että kaikki on ok

Tärkeintä on, että ei masentuisi, koska silloin ei jaksa senkään vertaa. Itse olen käyttänyt luontaistuotekaupan tuotteita, mäkikuismaa mm. aina silloin tällöin.

Pahinta on, kun kaikki osuu samaan aikaan. Silloin voimat vähenevät. Pitäisi olla joku ihminen, jolle voisi sanoa: nyt en jaksa hoitaa edes omia tärkeitä asioitani, voisitko sinä hoitaa ne. Mutta mistä sellaisen henkilön löytäisi.

Ei kilpparipotilaan sielunsyövereitä taida ymmärtää kuin toinen kilpparipotilas. Pahinta on, ellei lääkäri ymmärrä.

Mulle yksi lääkäri tokaisi kolmisen vuotta sitten: Oletko sä masentunut? Silloin olin sitä mieltä, että eihän toki. Jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut uskoa häntä!

Olen periaatteessa vastustanut "piristyslääkkeitä" liian helposti annettuna. Mutta nyt todellakin olen sitä mieltä, että jos ne auttavat pääsemään elämän syrjään kiinni silloin, kun ei muuten jaksa, niitä kannattaa ehdottomasti hakea.

Samoin sanon sinulle pakkas-akka, etsi mitä tahansa, joka saa sinut arvostamaan itseäsi, tunteesi pelaamaan, saa sinut huomaamaan positiivisia asioita. Älä ole liian kauaa "murjeenlaaksossa", koska sitä enemmän se alkaa rassaamaan.

Ja muista, mm. lapsesi tarvitsevat sinua enemmän, kuin itse huomaatkaan.

Jaksamista ja tsemppiä sinulle. Täällä saat muilta apua. Itse yritän olla viisaampi seuraavalla kerralla, etten vajoa yhtä syvälle syövereihin kuin mitä nyt.

Minulla on se hyvä puoleni, että kun lähden ylöspäin, niin eteneminen tapahtuu nopeasti. Ehkäpä laskukin tapahtuu yhtä nopeasti, mutta sitä ei itse huomaa.

Elelt ole tyytyväinen lääkäriin, hommaa itsellesi toinen lääkäri. Se kyllä onnistuu.

Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
Liisasyöpa nakerteli kilppariani ja kirurgi vei loput
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(6.11.2003, 22:35)
Hei Pakkasakka!

Monenmoista mielialaa näiden meidän kilppari oireiden kanssa on. Ja tuntuu siltä, että lääkärit ei osaa tunnistaa masennusta kilpparivaivoista. Jos itse kuitenkin epäilet, että syynä voisikin olla myös ihan tavallinen masennus niin suositan, että etsit itsellesi oikein hyvän kallonkutistajan (psykiatri EI psykologi). Valita vaivasi hänelle hän ehkä tuon vaivasi osaa selvittää jos ei "ruumislääkäristä" ole apua. Kutistaja saattaa tietää yhtä ja toista myös kilpparivaivojen vaikutuksesta mielialaan ja antaa toisenlaisen näkökulman. Yksityseen kallonkutistajaan suositan ottamaan yhteyttä ja voitte yhdessä miettiä minkä sorttinen ja mistä lähtöisin oleva "mäntti olo" on kyseessä ja kannattaako masennuslääkkeitä ylipäätään kokeilla. Lääkkeissä on monenlaisia vaikutukseltaan ja osa ei sovi tyroksiinin kanssa yhteen, mutta ota selvää sittenpä tiedät. Jos masennuslääkkeisiin päädyt niin niitä voi joutua kokeilemaan montaakin sorttia, että sopiva löytyy... mikä voi vähän rassata. Parasta kaikessa on se, että voit pehmoisessa nojatuolissa itkea tirskauttaa kaiken pahan mielesi Lekurisedän kannettavaksi joka ei passita pöpilään vaan todennäköisimmin antaa lämmintä sympatiaa.


Parjäilkää!
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 42

Tila: Offline

Pakkas-Akka(7.11.2003, 10:06)
Moi,
tuli ihan oma menneisyys mieleen, vaikka en sitä tietenkään ilolla muistele. Vastaan lainaten tekstiäsi etten unohda joitanin kohtia.

>Ensinnäkin: Kuinka usein masennus liittyy kilppari ongelmiin?

SE liittyy kyllä tosi paljon, mutta on muistettava, että se on laatuaan erilaista kuin terveen ihmisen masennus! Eli syy on fyysinen eikä psyykkinen.

>Onko teistä kukaan syönyt masennuslääkkeitä,rauhottavia,piristäviä...ja onko ne edes auttanut vai ovatko ihan yhtä tyhjän kanssa??

Minä olen tästä aiemmin pari kertaa kirjoittanut mutta et ole vissiin huomannut. Söin koko skaalan läpi, mutta oikean löytäminen tosi hankalaa sivuoireiden ja yhteensopimattomuuden takia - kaikilla ei varmaan näin hankalaa. Mikä sitten auttoi? Söin neuroleptia, joka ei vaikuta mitenkään mielialaan vaan aivojen kemiaan muuten. SE tasasi tämän tyroksiinin aiheuttamat heilahtelut, sillä elimistöni ei kyennyt pitämään aineenvaihduntaa normaalina.

>Masennuksen oireita tossa selailin ja kyllä kaikki osuivat niin nappiin ettei tosikaan! Vajaatoiminnassa kyllä samat oireet mut..mut..en tiiä..oon ihan hukassa!!

No tuon takia tätä kilpparivaivaa ei edes diagnosoida kaikilla, vaan syövät masennuslääkkeitä....

>Pistääköhän ne minut pöpilään jos menen vielä jostain valittamaan??

Höpsistä, sinne ei pääse jos ei yritä tappaa itseään tai lapsiaan.

>Hurjasta vajaatoiminnasta tää kaikki lähti ja nyt arvot olis labrojen mukaan liikatoiminnalla vaikkei mulla ole edes mitään sen oireita?

Joko tyroksiini ei imeydy tai sitten sinulla on sama kuin minulla - se elimistö ei vaan sopeudu uuteen. Minulla meni tosiaan vuosia, ja siihen mahtuu helvetin monta yritystä tehdä kaikkensa.

> Päin vastoin..vajaatoiminta on tuntunut vain pahenevan!!

Kuinka kauan olet syönyt tyroksiinia?

>Lekuri halusi minun lopettavan thyroxiinin syönnin ja vaihtavan thyrazoliin??

Hyvänen aika, kokeile ihmeessä josko olisi parempi vaihtoehto!

>Tän hetken oireistoa en jaksa edes ruveta tässä luettelemaan sillä niitä riittää!! Tätä nykyistä olotilaa ei pysty ees sanoin kuvaamaan..niin kauhea on oloni nyt!

Mulla oli myös lääkityksen aloittamisen jälkeen tosi kauan vielä paskamaisempi olo TOSI KAUAN!

>Huomenna olis taas soittoaika lekurille..Kun eihän minua enää hoidetakaan muualla kuin puhelimessa!! Mutta ainakin taas tietää missä arvojen mukaan mennään..

Kokeile sitä toista lääkettä, et menetä mitään. Itselläni auttoi parhaiten neurologi. Ehkäpä sinäkin voisit kokeilla sitä tietä? Psykiatri katsoo asiaa valitettavasti vain sen masennuksen kannalta eikä näe pintaa syvemmälle tässä asiassa.....

Aurora


IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 24

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(7.11.2003, 10:21)
Sylillinen sympatiaa kaikille tämän ketjun kirjoittajille. Tiedän, mistä puhutaan ja tunnistan oireet. Oma vuoristoratani on kestänyt 4:ttä vuotta.

Vaihdoin omalääkäriä, jolta sain omituisia arvioita voinnistani ja sairastelutilanteestani. Koin nimittäin nöyryyttämistä ja aliarviointia ja hyssytystä eikä se miellyttänyt minua, en luottanut tämän tk-lääkärin asiantuntemukseen enää lainkaan. Hän yritti leikkiä minulle endokrinologia yleislääkärin koulutuksella, jota ihmettelen.

Omalääkärinvaihto oli mielestäni helppo juttu. Selvitin terkkarista kunnassamme sen henkilön nimen, jolle voin lähettää pyynnön. Kirjoitin vapaamuotiosen hakemuksen, en montaakaan riviä, jossa pyysin vaihtoa itselleni ja lapsilleni. Kun luottamus horjahti omalla kohdallani, en todellakaan voinut luottaa lapsiani hänen käsiinsä, en enää edes halunnut nähdä tätä lääkäriä.

Perusteeksi tälle pyynnölle laitoin vain sen tosiasian, että en luota tähän lääkäriin. Päättäjä soitti jonkin ajan päästä ja ilmoitti, että vaihto on ok. Kysyi, haluanko kertoa syistä. Kerroin sitten pääpiirteittäin, mutta ymmärsin ettei syiden kertominen ollut mitenkään ehtona tälle vaihdolle. Pelkkä luottamuksen menettäminen riitti.

Luottamuksellisuus ja luottaminen tarkoittaa mielestäni sekä tietojen salassapitovelvollisuutta, mutta myös sitä, että lääkäri-potilas -suhde on asiallinen, arvostava ja että voin luottaa lääkärin arvioihin. Ja että minut otetaan tosissaan eikä kuvitella minun käyvän vinkumassa lääkärillä aikani kuluksi ja oleteta haluavan vain jotain pillerireseptiä. Kyllä asian tuntee selkäruodossaan.

Itselläni oli jo jonkin aikaa sellainen olo, että leikin lääkärileikkiä, jossa lääkärini leikkii olevansa lääkäri ja itse leikin olevani potilas. Ihan skitsoa, mutta sellainen fiilis tuli, kun aina tuli tyhjän ja vähättelyn kanssa takaisin.

Nykyinen omalääkärini on toistaiseksi ollut aivan toisenlainen. Siitä olen näiden kokemusten jälkeen kiitollinen, aikasemman lääkärin luona asioidessa tuli roppakaupalla pahaa mieltä pitkäksi aikaa.


IP: Tallennettu
HanneleOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(7.11.2003, 13:08)
Moikka kaikki ahdistuneet! Minulla oli nuoruudessa ystävä, joka epäili olevansa hullu tai ainakin tulevansa sellaiseksi ja otti sen takia yhteyttä alan lääkäriin. Lääkäri oli hänen kanssaan hetken keskusteltuaan tokaissut, että ei sinussa kuule mitään vikaa ole, koska asia on niin, että hullu ei tiedosta omaa tilaansa sillä tavalla että epäilisi itse olevansa hullu.

Siis jos epäilet olevasi pöpi, niin olet itse asiassa aivan terve! Huolestu vasta sitten, kun itse olet mielestäsi terve ja muut sanovat että olet kyllä hulluksi tullut. Tämä em. tapaus on auttanut minut useasti huonon ajan yli :-). Voimia kaikille!

IP: Tallennettu
pakkas-akkaHermotko kireällä? Jep jep jep!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(7.11.2003, 14:57)
Soitinpa sitten sinne lekuriin ja sain kokeiden tulokset! Tuomioni kuului seuraavasti:
Verestäni oli löydetty kilpirauhasta kiihdyttäviä vasta-aineita joka tarkoittaa että minulla olisi Basedowin tauti!! Ja se jos mikä on kummallista..Kun ei ole mitään sinnepäin viittaaviakaan oireita?! Vajaatoiminnasta liikatoimintaan,kilpparitulehduksista Basedowin tautiin..Mulla siis todettiin todella vaikea vajaatoiminta tämän vuoden toukokuussa !(TSH 258.2)! ja nyt viisi kuukautta myöhemmin olen jo liikatoiminnalla?? Ilman oireita? Vajaatoiminta mielestäni vain pahentunut!!
Voitte uskoa että olen ihan pihalla tän homman kanssa!!

Nyt sitten määräsivät beetasalpaajia (mitä ovat?) ja pikaisen lähetteen sairaalaan uudelleen! Jos ei tuo uusi lääkitys auta että vasta-aineita löytyy lisää ja liikatoiminta pahenee niin sitten radiojodi tai leikkaus..IIK..No radiojodiahan en suostu ottamaan,siitä kun en ole mitään positiivista vielä kuullut ja eikös siinä jotain ollut ettei saisi lasten lähellä olla tiettyyn aikaan?? En kyllä muista varmasti..Mutta ei mitään hyvää kummiskaan! Leikkaus taas on mulle yks ja sama,ei mitään väliä..Lääkitystähän joudun nyttenkin käyttämään jo lopun ikääni,joten ei mitään merkitystä!! Mutta toivottavasti ei sinne asti tarvitsisi mennä!!

Sen verran sain puhelimessa tästä masennuksestakin udeltua että vajaatoiminta altistaisi masennukselle mutta liikatoiminnassa se on todennäköisempi lisä sairaus sokeritaudin ohella?? HUIIH!! Ja mitä vielä?? Minä en tajuu näitä juttuja enää ollenkaan!!

Nooh,mutta jos nyt joku teistä voisi valaista näitä asioita ja muutenkin helpottaa oloani niin olisin enemmän kuin kiitollinen!! Että näin..Mutta kiitoksia jo etukäteen..

Pärjäillään!!
Hepuli-Helga
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 333

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(7.11.2003, 19:27)
Moi Pakkas-akka

En halua(isi) sekoittaa sua enempää, mutta tuntuu tuo tilanteesi aika hurjalta, onkohan diagnoosisi varmasti oikea? on meinaan tapahtunut vastaavaa, alitoimintaiselle on määrätty väärä lääkitys
Vasta-aineet väittävät toista, uskon kyllä vasta-aineiden oikeellisuuteen.

Beetasalpaajia määrätään sydämen rytmihäiriöihin/tiheälyöntisyyteen, onko sinulla todettu noita? jos on, niin sitten olet ylitoiminnan puolella ja tarvitset ehdottomasti lääkityksen.

Leikkaus on se viimeinen teko, ennen sitä kannattaa käydä läpi lääkitys.
Alitoimintaiselle ei koskaan pidä määrätä ylitoimintaisen lääkitystä, lääkärin pitää olla varma asiasta, ei edes kokeilla - on vaarallista!!
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
dudeOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(7.11.2003, 20:32)
Hei pakkas-akka

Ymmärsinkö oikein, että lääkäri sanoi liikatoiminnan altistavan helpommin masennukseen kuin vajaatoiminnan? Sairastin 10 vuotta sitten Basedowin, eikä masennuksesta ollut kyllä tietoakaan. Nyt vajaalla masennus on enemmän ja vähemmän läsnä. Yksilöllistä näköjään tämäkin. Korjaa, jos ymmärsin väärin.
IP: Tallennettu
pakkas-akkaHermotko kireällä? Jep jep jep!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(7.11.2003, 21:33)
Yksilöllisiähän nää kaikki jutut on enemmän tai vähemmän joo..
Toiset pääsevät helpommalla kuin toiset ja mulle tuntuu kasaantuvan kaikki mahdollinen ja mahdoton!!

Kyllä mun sydän ihan normaalin rauhallisesti lyö,eli ei mitään tiheä lyöntisyyksiä yms. Aina silloin tällöin välillä on vaan rintapistoksia jonka aikana ei pysty tekemään mitään..En tiedä mitä ovat,mutta ei tule joka päivä! Kestävät pienen hetken. Enimmäkseen tuntuu sisään hengityksen aikana?? Outoa..Nooh,mut ei se mitään..Nyt ei ole pitkään aikaan ollut..

Ei ole liikatoiminnan eikä Basedowin taudin oireita,ei sitten niin mitään..Vain ja ainoastaan pahentunut vajaatoiminta oireineen mutten labrojen mukaan!! Lääkärit on tästä ihan ihmeissään niin kuin minäkin ja hän onkin minulle sanonut,ettei todellakaan tiedä mitä mulle oikein pitäisi nyt tehdä =)Lohduttavaa..

Netistä jostain luin sen että vajaatoiminta altistaa masennukselle mutta lekurin mielestä se on liikatoiminnassa yleisempää?? Löysin myös masennustestin:

www.kanfi.com/masennus/

Mulla meni pisteiden yli ainakin ihan huolella!! Kokeilkaa!

Lääkäri soitti mulle vielä meidän puhelun jälkeen peräänkin..Pääsisin jo heti ens viikolla vastaanotolle.Sen piti endokrinologiakin konsultoida tilanteestani muttei mitään ole kuulunut vieläkään ja siitä on jo aikaa. Ehkä olen sitten viisaampi tuon käynnin jälkeen tai enemmän hukassa,jommin kummin..

Moni teistä on tuntunut sanovan samaa minulle että lääkärini on hoitanut minua väärin ja virheellisesti. Sitäkun haluaisi uskoa ja luottaa johonkin tässä tilassa koska onhan se sentäs lääkäri mut enää en tiedä siitäkään mitään..Mutta katsellaan,päivä kerrallaan..

Onneksi minulla on teidät
Hepuli-Helga
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 171

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(8.11.2003, 10:40)
pakkas-akka, tein testin siinä olotilassa, mita tunsin esim. viikko sitten. Ja pisteethän humpsahti "yli rajojen" ihan kevyesti. Mutta kun siinä vaiheessa ei enää jaksa edes lähteä hakemaan apua.... josko sitä sitten saisikaan mistään.

Silloin muutama vuosi sitten mulla oli labratulosten mukaan selvä alitoiminta, oli lääkkeiden syönti taas jäänyt vähemmälle, en edes jaksanut syödä kunnolla ja paino oli pudonnut niin huolestuttavasti, että sen takia etsiydyin lääkärin vastaanotolle. Silloin lääkäri kysyi, olenko masentunut.

Kyllä sun pakkas-akka pitäisi jostain löytää asiantunteva lääkäri. Toivottavasti jaksat vielä tsempata ja taistella lääkärien kanssa.
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
ruusuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(8.11.2003, 17:02)
Hei Kaikki!
Minä syön masennuslääkkeitä, thyroxinia ja käyn terapiassa ja aion selviät tästä jotenkin. Olen mielestäni matkalla parempaan suuntaan ja itsehoitoihin olen perinpohjin kyllästynyt. Sitä en tiedä, mikä johtuu masennuksesta ja mikä kilpirauhasesta. Sitäkin olen kyllästynyt miettimään.
Kyllä oireet ovat niin päällekäin kuin vain voi olla. Kilpirauhasvaivat olen perinyt ja burn outin olin hankkinut töissä. Mun mielestä mielialalääkkeitä turhaan pelätään ja kammoksutaan. JOs niillä olotila paranee niin sehän on vain hyvä asia. Niitä joutuu syömään kauan, mutta so what. Ei se päälle päin näy!
Ystäväni sanoi viisaasti, että olisipa hullua ottaa verrenpainelääkkeet, mutta jättää lääkärin määräämät mielialalääkkeet ottamatta.
Kannattaa ainakin kokeilla. Näkeehän sen sitten, auttaako lääkkeet vai ei.
Tsemppiä meille masentuneille ja väsyneille!
IP: Tallennettu
dudeOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(8.11.2003, 19:09)
hei ruusu

Kokemuksesi on samankaltainen kuin minulla. Oikeastaan olen kokenut kaksi burn-outia kolmen vuoden sisällä. Ensin liikatoiminnan ja sitten vajaatoiminnan takia. Vajaatoiminta heikentää psyykettä vaikka lääkitys on kohdallaan, joten vastoinkäymisten (stressin) sietokyky alentuu.
IP: Tallennettu
jaanisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(8.11.2003, 20:37)
Heipä hei..Juu lueskelin tässä kaikkien kirjoituksia yleisesti, ja huomasin, että kaikilla on samoja fiiliksiä,aatteita,oloja..kuin minulla. Olen 20 vuotias tyttö ja sairastuin kilpirauhasen liikatoimintaan n.kymmenen vuotta sitten,olin silloin siis 10v. minä oireilin monella tapaa. Hikoilin,olin rauhaton..söin myös jossain vaiheessa beetasalpaajia,koska sydämeni löi niin lujaa. Itseasiassa en muista sairaudestani paljoakaan ,koska olin niin nuori. Nyt vanhemmiten olen kysellyt äidiltäni, että minkälainen olen ollut silloin pienenä..Ok!Olin kilpirauhas leikkauksessa vuonna 2000 17v. Koska lääkkeillä se ei lähtenyt.Leikkauksessa minulla vaurioitui äänihuuli ja lisäkilpirauhanen joka tuottaa D-vitamiinia.Nyt ääneni on palautunut. Tällähetkellä syön D-vitamiinia,kalkkia ja thyroxinia.Leikkauksesta on 3 vuotta ja nyt vasta lääkkeet on saatu tasapainoon.tammikuussa menen taas tarkistuttamaan arvoni.Minulla on tällä hetkellä masennusta, mutta luulen sen johtuvan muista syistä kuin kilpparista,en tiedä..Toivon kaikille voimia, ja onneksi emme ole yksin tämän sairauden kanssa.

Anteeksi,etten vastannut kysymyksiin,vaan kerroin omista jutuistani,mutta luulen ja toivon että tät kautta joku sai jotain itselleen,niin kuin minä olen saanut teiltä

Voimia,lämpöä,iloa ja tyyneyttä kaikille

t:jaanis
jaana perälä
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 171

Tila: Offline

RE:...Ihan hukassa...(11.11.2003, 15:46)
Tuntuu melkeinpä inhottavalta kehua omaa oloaan, mutta jospa kehuminen antaisi uskoa muillekin.

Kuten tuolla aiemmin kerroinkin, olin todella suossa. Mikä sen sitten aiheutti, en tiedä itsekään. Elämä on antanut mulla hieman liian isot saappaat, joten on se kestokyky joutunut koetukselle jo aika pitkään.

Nyt sitten syksyllä tuli kait liian paljon kaikenlaista, jotka vaativat sekä fyysisiä että henkisiä voimavaroja. Ja kuten moni on todennut, ei niitä vajaatoimintaisilla taida kovonkaan paljoa olla.

Olen syönyt E-EPAa jo muutaman kuukauden. parisen viikkoa sitten aloin syöfö myös mäkikuismauutetta ja bachin kukkatippoja. Pakko oli keksiä jotain, kun ei enää jaksanut.

Nyt tuntuu, kuin olisi heräämässä taas elämään. Syksyn pimeyskään ei hirveäasti haittaa. Huomaan taas, että on minulla vielä jotain tunteitakin olemassa - jopa miellyttäviä tunteita. Aktiivisuuttakin tuntuu taas löytyvän. Mahtava tunne, onkohan sitä sittenkin ihminen eikä robotti!

Vaikka nyt tuntuu olevan menossa parempaan suuntaan, pelkään silti jossain määrin, että milloin taas romahdan. Toivottavasti en kuitenkaan yhtä syvälle.

Tsemppiä pakkas-akka ja muut. Ei tuo toivoton olotila näköjään kuitenkaan ikuisesti kestä. Onneksi itse uskon kukkatippoihin ja muihin hömpötyksiin, niin voin huoletta etsiä apua niistäkin.

Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team