kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 23.3.2004, 20:03
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Ihmelääkkeestä ja elämän arvojärjestyksestä!
joart74Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

Ihmelääkkeestä ja elämän arvojärjestyksestä!(20.3.2004, 12:30)
Hei kohtalotoverit!
Olen nyt reilut viikon syönyt tyroksiiniä ja jo nyt olen muuttunut ihan kuin eri ihmiseksi tai siis sellaiseksi mitä olin viisi vuotta sitten. Sen näkee mm. hiusten ja ihon kunnossa ja mielialassa. Turvotus on hävinnyt kasvoista , käsistä ja jaloista. Pahimmillaan en millään jaksanut nousta aamulla sängystä ja nukuin 16 tuntia päivässä. Päivää ennen lääkityksen aloittamista en meinannut jaksaa takaisin hiihtolenkiltä. Jo alkumetreillä väsyin totaalisesti. Viikko sen jälkeen tuntui että olisin jaksanut hiihtää vaikka kuinka pitkän lenkin. Voiko todella olla mahdollista, että lääke alkaa vaikuttaa niin nopeasti vai johtuuko tämä ihmeen nopea parantuminen siitä psykologisesta tosiasiasta että olo parantuu kun tietää että apu on jo tulossa? Joka tapauksessa olo on aivan mahtava, kun luulin etten enää ikinä voisi elää "normaalia" elämää, siis ennenkuin tajusin että nämä oireet johtuvat kilpirauhasesta. Jlankiitos siitä! Toivon todella että te muutkin saatte kokea tällaista "ihmeparantumista" ja onnea omasta terveydestä! Tämä nykyinen työ- ja opiskeluelämän "tulosvastuullisuus" kai johtaa siihen, että ihmiset eivät yksinkertaisesti enää jaksa ja se näkyy ulospäin sairastumisina. Usein sairauden myötä elämän arvojärjestys menee uusiksi ja huomaa, ettei mikään työprojekti tai vaikka gradu tms voi olla niin tärkeä että sen takia joutuu uhraamaan terveytensä. En myöskään aina oikein ymmärrä niitäkään ihmisiä, jotka vaativat toisilta todella paljon. Saati sitten koulukiusaamisen tai työpaikkakiusaamisen uhrit. Mitä kaikkea toinen ihminen voikaan toiselle aiheuttaa.
No... sainpahan vähän purkaa tunteitani. Kiitos siitä tälle palstalle!
Tosi paljon jaksamista teille!

Terveisin,
Johanna

IP: Tallennettu
Tiina2003
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Ihmelääkkeestä ja elämän arvojärjestyksestä!(22.3.2004, 21:07)
Hei Johanna!

Sain itsekin lääkkeet tänään. Ja kyllä lääkäri ihan kysymättä sanoi, että viikon päästä voi olla jo parempi olo, mutta että parikin viikkoa voi mennä.

Onhan tuo kontrollikin jo kuuden viikon päästä, että siihen mennessä lääkärikin olettaa muutoksia.

Itselläni vajaatoiminta on radiojodihoidon tulosta eli tiesin seurata elimistön tapahtumia. Mulla turvotus näkyy suoraan lihomisena; lääkärin mukaan parissa viikossa alkaa nesteetkin liikkua ja voin laihtua jopa 5-6 kg. Onneksi ei ole ollut silmien, jalkojen ja käsien turvotusta; sitä oli kun söin estolääkitystä liikatoimintaan. Päinvastoin, nilkat on jopa hoidemmat, mutta ei niissä kyllä verikään kierrä kun niin palelee.

Hiusten, kynsien tai ihon kunnossakaan en ole huomannut mitään erikoista.

Inhottavinta tosiaan on ollut lihominen. Olen yrittänyt olla n. 1800 kcal-dieetillä, mutta kiloja on tullut 10 kg 3 kk:ssa. Perusaineenvaihdunta taitaa olla kyllä niin vähäistä, ettei sitä osaa edes itse arvella. Väsymys alkaa myös vähän haitata, ei saa oikein työstä enää otetta ja illalla simahdan jo alkuillasta. Nytkin jo luomia painaa, vaikka viimeyönä nukuin 10 h.

Ihmettä odotellen jaksamista sinulle Johanna ja muut.

Tiina2003
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team