kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.3.2004, 18:45
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Jalkaa kuumottaa?!
sparkOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Jalkaa kuumottaa?!(9.3.2004, 08:35)
Viimeisen parin viikon aikana jalkani on oireillut oudosti. Kohta on; nilkasta alaspäin ennen varpaita, pääliosa. Ymmärsiköhän kukaan...
Lähes päivittäin tuohon kohtaan tulee sellanen lämpö. Ihan kuin siihen jalan päälle kaadettaisiin lämmintä vettä. Tunne kestää vain hetken. Jalkani ei ole mitenkään kipeä, mustelmilla taikka turvoksissa, jotenkin sen tuntuinen kuin siellä olisi nestettä? Eilen huomasin illalla että yksi suonista pullotti huomattavasti enemmän kuin toisessa jalassa. Aamulla suoni näytti taas ihan normaalilta.
Olen kävellyt useammin kuin ennen ja pari viikkoa sitten pudotin jalkani päälle painavan esineen. Mutta siitä ei tullut mustelmaa yms. eikä särkyjä.
Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia? Ennen ei tuommoista kuumotusta ole ollut. Tuskin tämä mitään "vaarallista" on?!
Vastaathan jos vain jotain tietäisit vaivastani! Alan olemaan kait jo epätoivoinen kun täältä tulen kyselemään. Eihän vajaatoiminta voi tämmöisiä oireita tehdä? Aloitin "lääkityksen" noin pari kuukautta sitten.
IP: Tallennettu
kaarinOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Jalkaa kuumottaa?!(11.3.2004, 09:56)
Moi,
Voihan olla, että tuntemuksesi johtuu jalan vahingoittumisesta ja sen pitäisi mennä pian ohi. Mutta omasta kokemuksesta voin kertoa, että kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa pysyviä vaurioita raajoihin. Itselläni on ollut ja on edelleen lihasnyintää, jaloissa tunnottomuutta, käsissä samaan aikaan tunnottomuutta ja pistelyä. Samoin erilaisia kivuliaita pistoksia, kramppeja ja ettei tunne kunnolla kylmää ja kuumaa. Vaikka tasoni ovat kohdallaan niin nämä oireet eivät parane enää, koska ne ovat jatkuneet liian kauan. Turvotus vielä pahentaa asioita. Hoidoksi on se, saadaan hormonitaso kohdalleen ja voi kokeilla b-vitamiinia noin vuoden kuurina. Näitä ns. patioita voi tulla kaikille vajaatoiminnassa oleville ihmisille. Asiasta ei yleensä paljoa puhuta ja lääkäreilläkin on asiasta vähän tietoa. Neurologi pystyy tekemään diagnoosin ja tarvittavat tutkimukset esim. enmg-testin. Itselläni on polyneuropatia, jonka on todettu aiheutuneen lievästä vajaatoiminnasta. Se tuli heti kun liikatoiminta saatiin hoidettua ja lipsahti vajaatoiminnan puolelle. Asia ei minun kodallani enää korjaannu, mutta jos siihen puututaan heti, niin ennuste on huomattavasti parempi. Myös jotkut lihassairaudet liittyvät vajaatoimintaan, näihinkin löytyy asiantuntemusta esim. neurologilta. Toivottavasti en aiheuta kirjoituksella pelkoa, se ei ole tarkoitus. Yritän vain sanoa ettet liian kauan katso oireita.

t. Kaarin

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team