kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 22:50
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kävinpä minäkin \"lääkärillä\"
Essi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Kävinpä minäkin \"lääkärillä\"(4.2.2004, 16:46)
Hei! Nyt on pakko purkautua, koska mä olen niin vihainen että tekis mieli kohta kuristaa joku.
Mä ole kärsinyt vaihtelevista oireista vuodesta -98 lähtien, mutta voimakkaasti kasvaneen struuman johdosta mua on tutkittu kunnolla vasta viime vuoden toukokuusta lähtien jolloin myös sain thyroxinit, hillitsemään struuman kasvua siis. Loppukesällä oireet alkoi pahentua, ja syksystä eteenpäin elämä on ollut pelkkää painajaista. Ja niitä oireitahan riittää;
*VÄSYTTÄÄ!! Aina ja kaikkialla. On pakko nukkua ainakin 10 h vuorokaudessa, koska muuten sitä alkaa nukahdella minne sattuu(viimeeksi nukahdin KELAn odotusaulaan eilen). Vuorokauden voi nukkua yhteen menoon varsin helposti.

*Silloin kun sitä sattuu olemaan hereillä,pää on jatkuvasti ihan sumuinen. Välillä on sellainen olo että ikään kuin katselisi itseään jostain kaukaa. Mitään ei jaksa.

*Olen alkanut unohdella asioita. Kesken jonkun asian saatan unohtaa mitä olin tekemässä, tai teen jonkun asian ja minuutin päästä en enää muista olenko tehnyt sitä vai en.

*Paino nousee. Kaikki on kokeiltu, painonvartijat, ruokapäiväkirjat, apteekin konstit, kohtuullinen ja kohtuuton liikunta yms. Läskiä tuli noin kahdessa vuodessa 15 kg lisää. Elämäntavat ja ruokavalio ovat kunnossa.

*Turvottaa. Jos joskus sattuu sellanen päivä että ei turvota, mulle mahtuu 2 tuumaa pienennät farkut jalkaan.

*Ruumiinlämpö on matala, kuumetta ei tule flunssaisenakaan. Tein peruslämmön mittauksen 18 päivänä, keskiarvo oli 35,5 välillä 35,2-36,0.

*Tukka lähtee ja iho on todella kuiva

*Ääni on käheä eikä kestä, puhe on hidasta ja katkeilevaa.

*PALELTAA! Mä olen aina ihan jäässä. Just nyt istun kotona, sisällä 26C` lämmintä, villapaita ja fleecetakki niskassani ja viluttaa.

*Lihakset kipeytyy tosi helposti.


No olin sitten vihdoin ja viimein onnistunut pyytämään/kiristämään/ruikuttamaan ajan EKKSaan endolle, ja tuloshan oli sit just sitä itseänsä. Koska kaikki labrat olivat erittäin kummossa, mua ei siis vaivaa yhtään mikään muu kun liikatoiminta. TSH oli 0,5 ja T4-V 18, joten mulla on kulemma arvot niin paljon liikatoiminnan puolella että thyroxin pitäisi lopettaa heti.(Esitelkää mulle liikatoiminnasta kärsivä ihminen joka nukkuu 14H/vrk..) Lisäksi noi mun muut oireeni ovat "vaan sellasta kremppaa jota aina tulee iän mukana"!?! Siis IÄN mukana, mä olen 24!?!?! "Lääkkeeksi" tämä otus käski "ajatella positiivisesti elämästä ja ulkoilla paljon, niin lakkaa väsyttämästä"!!
Lääkkeet ovat mielestäni parantaneet oloa. Viime lokakuussa kun olo oli pahimmillaan, nostin omin päin annosta puoleentoista 0,1 mg tablettiin päivässä. Sitä ennen annos oli 1 tabletti/pvä. Syön myös magnesiumia, joka on hiukan tepsinyt palelemiseen, kromia, sinkkiä, seleeniä, c- ja b-vitamiineja, kalkkia(jossa mukana d-vitamiini), maitohappobakteereita ja E-EPA-kalaöljyvalmistetta.
Alkaa kyllä usko mennä koko touhuun. Mitähän --a sitä pitäis tehdä, että edes joku nk. lääkäri ottaisi vakavasti. Kun mullakin muutos paremmasta huonompaan on ollut niin selvä, ja jo kaveritkin on sanonu pitkän aikaa että mä en ole kunnossa. Olin mielestäni kyllä valmistautunut tähänkin käyntiin huolellisesti, oli peruslämmön mittaus, oirelista, välimäen ja Yhtyneitten Laboratorioiden artikkelit (joista se lekuri sanoi että "löytyyhän internetistä paljonkin huuhaata"), tieto sukurasitteesta jne. Mulla vois ilmeisesti olla vaikka pää kainalossa, mutta jos labra-arvot vakuuttaisi että paikallaan se on, niin uskottavahan se kai olisi.
Voisitteko vielä suositella jotakin YMMÄRTÄVÄÄ lääkäriä vaikka pääkaupunkisudulta päin. Itse opiskelen tällä hetkellä Lappeenrannassa, mutta en ole kuullut yhdestäkään täällä päin vaikuttavasta sellaisesta.
Kyllä helpotti kun sai vähän raivota

Kiittää&kumartaa
väsynyt Essi
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 224

Tila: Offline

RE:Kävinpä minäkin \\(4.2.2004, 17:23)
pyydä lisää kokeita kaikki vajaatoiminta ei näy tsh:ssa vaan on toinenkin tie, joka pitäisi selvittää ennenkun sanotaan ettei oo olikohan se aivoperäinen ja harvinaisempi muoto sanokaa viisaammat neuvoksi mitkä oli ne kokeet millä ne selvitettiin ite en muista
krisse
IP: Tallennettu
MartsuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Kävinpä minäkin \\(4.2.2004, 18:35)
Hei Essi! Ymmärsinkö oikein, että aika suuri thyroxin-annoksesi ei ole pienentänyt struumaasi, vaan se on kasvanut edelleen. Millainen struuma sinulla on? Minä olen syönyt thyroxinia vasta pari viikkoa ja vain puolet 0,1 mg:n tabletista. Luin tänään jostain saksalaisesta jutusta, että mikään lääkitys ei auta kystaan ja aloin yhä enemmän kallistua leikkausjonoon pyrkimiseen. Olen kuitenkin kuullut, että leikkaukseen ei pääse, jos ei ole mitään vakavaa tai struuman aiheuttamia pahoja oireita. Minulla on liikatoiminnan oireita, mutta kilpirauhasarvot ovat normaalit. Tuntuu kyllä, että niissä kilpirauhasarvojen normaalirajoissa on jotain vikaa, kun niin monilla on pahoja oireita normaaliarvoista huolimatta.

IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 442

Tila: Offline

RE:Kävinpä minäkin \\(4.2.2004, 20:07)
Hei Essi!

Lääkärin tulee kuunnella potilasta ja YHDESSÄ PÄÄTETÄÄN JATKOISTA, mitä peetä tämä jatkuva sairaiden kiusaaminen oikein on?

Täytyy sanoa, että lekuri jolla kävit on IKÄVÄ IHMINEN!!!!!!!!!!!!!!
Olisi hyvä jos kertoisit kaikille hänen nimensä, että jokainen Lappeenrantalainen ja lähistöllä asuva osaa varoa.

Mitä noihin arvoihin tulee, niin et kyllä vaikuta ylitoimintaiselta, ei se tee sinusta ylitoimintaista jos mittauksessa TSH oli 0,5 ja T4-V 18, voi juma mitä puhetta.

Oireesi on kun vajiksen oppikirjasta ja niitä pitää hoitaa lääkityksellä, tossa tilassa olevalla voidaan lääkitystä vaikka hieman nostaa - varaa vielä on! ei haittaa mitään vaikka lukemat näyttäisi ylitoimintaa, jos siihen viittaavia oireita ei ole.

Puheet lääkityksen lopettamisesta on todella käsittämättömiä, mitähän hän tuolla kuvittelee tekevänsä, ei ainakaan paranna sinun tilaasi

Taas typillinen tapaus kun lekuri asettuu potilaan yläpuolelle - "minätiedänkaikensinäetolelääkärietkäymmärrämistäänyhtäänmitään" asenteella ja vähät välittää, vaikka mukana olisi mitä faktaa tahansa

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:Kävinpä minäkin \\(5.2.2004, 08:11)
Mä en nyt osaa kuikustani muuta sanoa kun että älä usko tota lääkäriä. Ja sitten yhdyn edellä kirjoittaneiden mielipiteisiin. Ja 24-vuotiaalla ei kuulu olla tuollaisia vaivoja!!! Kai ne sullekin tuputti sitä opiskelijan stressiä? Siitä mä niin tykkään....
Välimäellä käyn itse Hesassa, mutta sille ei taida uudet potilaat saada aikoja. TAISTELE!
IP: Tallennettu
IinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Kävinpä minäkin \\(5.2.2004, 11:19)
Aikoinaan kun todettiin miulla vajaatoiminta niin terveyskeskuslääkäri laittoi miulle lähetteen endolle just E-K keskussairaalaan, oli hänen mielestään niin vaikea tapaus et olisi ollut parempi päästä asiantuntijalle. Mutta mitä kävikään, tuli kirje kotiin missä todettiin, että endo oli kattonu miun tiedot ja palauttaa miut terveyskeskuslääkärin hoitoon, en päässy ees vastaanotolle asti. Liekö kyseessä sama endo, nimeä en muista, pitäis kaivaa paperit esiin ja kattoa sen nimi..
IP: Tallennettu
omppu
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 51

Tila: Offline

RE:Kävinpä minäkin \\(5.2.2004, 22:33)
Jo se on p****le ...

"TSH oli 0,5 ja T4-V 18, joten mulla on kulemma arvot niin paljon liikatoiminnan puolella että thyroxin pitäisi lopettaa heti."

Niin paljon liikatoiminnalla... !??? Miten ihmeessä jotkut lääkärit oikein lukevat laboratotrio-ohjekirjojaan... Jos lukevat ollenkaan. En tietysti tiedä, josko EKKS:ssan labran viitearvot ovat jotain muuta, mutta nuo eivät todellakaan ole paljon liikatoimintaan viittaavia arvoja.

TSH:n alaraja taitaa yleisesti liikkua jossain 0,35 - 0,40 tietämillä ja T4V yläraja 19 - 23 labrasta riippuen. Sinun arvosi ovat siis normaalin sisällä selvästi, ja kuten Kylmäkalle sanoi, lääkityksessäsi olisi varaa jopa nostaa. Oma endoni sanoi huomanneensa, että pimeään vuodenaikaan monet vajaatoimintaiset näyttävät tarvitsevat tyroksiiniannostuksen nostoa.

Ja tuo oireittesi tyhjäksi tekenminen nostattaa täälläkin niskavillat (ne mitä on jäljellä...) pystyyn, grrr...

Kuulostaa tuo endosi asenne ja tietämys melkein TEO:n märäyksestä Joroisten terveyskeskuksen johtavan lääkärin viralta pannun lääkärin suhtautumiselta. Tapauksesta on ollut MOT-ohjelmassa, en sitä nähnyt, mutta ohjelman käsikirjoitus on luettavissa:
www.yle.fi/mot/mb190104/kasikirjoitus.htm

Omppu vihaisena puolestasi Tsemppiä kaikesta huolimatta
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team