kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 21:57
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kiltti vai tyhmä - vai molempia?
Tintti
Viestejä: 3

Tila: Offline

Kiltti vai tyhmä - vai molempia?(10.11.2003, 22:09)
Nyt vasta olen hokannut nämä sivut! Voihan v--! On siis muitakin kun minä joiden mielestä kaikki ei ole välttämättä ihan kohdallaan vaikka labrakokeet niin antavat ymmärtää ja että kilpparin vajaatoiminta voi pitemmän päälle tuoda mukanaan erilaisia oheistauteja.

V 1989 todettiin lapsettomuustutkimuksissa vajaatoiminta, lähtöarvo TSH 305,9. Oireina mm älytön väsymys, vilupaita aina päällä, turvotus, painonnousu, käheä ääni ja kuukautishäiriöt. Thyroxin-lääkitys aloitettiin. Sitten löytyi PCO. Päädyttiin koeputkihedelmöitykseen, joka onnistui (kiitos siitä!!!!). Sitten tuli synnytyksen jälkeinen masennus, jonka suuressa viisaudessani kärsin häpeänäni enkä hakenut apua. Verenpaine nousi, aloitettiin lääkitys. Tuli turvotusta, siihen nesteenpoistolääkitys. Se vei liikaa kaliumia, nyt otetaan pari Kalinormia päivässä. Olin kiltti tyttö (ja potilas), tein hommani töissä ja kotona parhaani mukaan - ja paljon. Tuli burnout. Sairauslomalla 3 kk. Vieläkin Zolof-lääkitys.

Taitaa olla aika tyypillinen tarina, vai? Ja ihan kaikilla mausteilla. Olisiko joku toinen lääkitys kenties parempi? Muistaakseni kilpirauhastani ei ole koskaan edes ultrattu enkä itse asiassa tiedä mikä on perimmäinen syy vajaatoimintaan. Nykyinen TK-lääkärini, mielestäni ihan hyvä sinäänsä, kyttää onko diabetes alkamassa. Oireita ei mielestäni ole, voiko liittyä tähän samaan tautirimpsuun. Ja ylipainoa on sitten ihan omiksi tarpeiksi, eikä lahdutus onnistu. Vinkkejä?
IP: Tallennettu
eijuskaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Kiltti vai tyhmä - vai molempia?(10.11.2003, 23:23)
En tiedä ollaanko tässsä kilttejä, tyhmiä vai molempia.
Itse olen 48-v. Kilpirauhasen vajaatoiminta todettiin about 5-8 v. sitten, en muista. Työterveyslääkäri ei havainnut kilppariveriarvoissa mitään erikoista. Totesi vain, että kun olin käynyt yksityisellä sis.tautilääkärillä, että hyvä kun viimein saatiin tietää mistä on kyse. Olen tällä hetkellä työkyvyttömyyseläkkeellä "masennuksen vuoksi". Syön kahta erilaista masennuslääkettä ja lisäksi Thyroxin 0,1 mg 15 tablettia viikossa. Olo on ollut samanlainen vuosikausia enkä tiedä onko vika päässä vai hormooneissa eli kilpirauhasessa. Paino ei laske vaikka mitä tekisi. Turvotusta on ja hiuksia lähtee. Sis.erik.lääkäri totesi vain että hyvä kun et ole tullut kaljuksi...
IP: Tallennettu
liisa
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 65

Tila: Offline

RE:Kiltti vai tyhmä - vai molempia?(11.11.2003, 15:58)
En nyt mitään ihmeellistä poppakonstia osaa antaa,kehotan kuitenkin tutkimaan näitä sivuja. Samanlaisia kohtaloita löytyy paljon.
Lääkärin vaihto vois auttaa paljon,kuunteleva lääkäri on painonsa arvoinen kultaa.
VARMAKSI VOIN SANOA TYHMIÄ ETTE OLE,
VAAN LIIAN KILTTEJÄ
terv.liisa
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team