kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.3.2004, 18:48
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kohtalotoverit ohoi!
PaulusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

Kohtalotoverit ohoi!(11.3.2004, 00:19)
Täälläpä yks kilpparivammanen lisää. Onneksi on edes tämä mainio palsta kun lekuristahan ei apua hevillä irtoa, niinkun me kait useimmat tiedetään..
Joo eli mulla oirehtiminen alko viime kesänä flunssa- ja stressikierteen perään. Kaula turpos ja vihlo, ääni käheni, väsytti ja veltotti tuhottomasti ja paisuin pullana. T4 oli 10 tienoilla mutta TSH ok; 1-2 (mitattiin useammankin kerran). Ja kun kerran viiterajoissa oltiin niin mitäänhän ei asialle tehty, myönnettiin tosin T4 alhasuus.
Olo parani syksyn mittaan, vyöhyketerapia ja ruokavalio (vältän sokeria ja vehnää) auttoi. Mutta nytpä raahauduin taas lekuriin kun kuukautiset on jääny poijes (ollu vuostolkulla niukat mutta nyt ei tapahu enää mitään) ja olo taas veltottaa ja kiukuttaa ja kaulaakin juilii. Silmät vuotaa ja tuntuu olevan hiekkaa täynnänsä,ja kämmenet/jalat kuumottaa ihan hulluna välillä (onko kellään muulla tällasia kuumotusoireita??)Alkoholia ei kestä- parikin paukkua huippaa ja väsyttää, ilosta hiprakkaa ei näy ei tuu. No, toi viimenen ny on pieni vaiva.Välistä tosin olo tuntuu menevän ylitoiminnan puolelle- sydän muljuu ja kroppa tuntus käyvän hetken jopa ylikierroksilla.
Viimesimmät arvot oli T4 10.2 ja TSH 3.99, T3 tosin normaali 5 (viite 3.5-6.5).
Itteeni huolestutti varsinkin toi TSH, oon kuullu että nuorella ihmisellä (oon 28) se sais olla mieluummin yhden kieppeillä, ainakin alle 2,5.. Mutta jälleen ollaan viiterajoissa ja mitäänhän ei siis asialle ainakaan vielä tehdä.
Ja nyt vähän näitä kysymyksiä.. eli onko teillä toverit kokemuksia kannattaako hoito (jos sitä edes joskus onnistuisi saamaan) jos oireet heittelehtii eli paheneeko rytmihäiriöperiodit tms tyroksiinilla? Entä T3-arvot, onko teillä kokemusta "hyväksytäänkö" pelkkä T4- vaje hoidon alottamiseksi? (T3 han on kuitenkin se solutasolla kehossa vaikuttava aine) Tämmösessä tilanteessa on TSH tosin se tärkein kriteeri varmaan.. ja sehän mulla oli hypännyt. Entäpä hoidon lopetus sitten joskus, laiskistuuko oma kilppari tosiaan jotenkin lopullisesti ja pysyvästi hoidon aikana, niinkun väitetään (ei kuulemma nuorelle ihmiselle mieluusti määrätä tyroksiinia kun pitää sitten syödä lopun ikäänsä..joopajoo)? Helvetti, syötetäänhän meille kaikkea muutakin hormonimoskaa tosta vaan, kumma miten ton yhden endokriinisen rauhasen toiminta niin mystistä olis. Näköjään saa oireet ja ainakin veriarvot olla niin raflaavia että haudas toinen koipi ennekun jotain tapahtuu.
Pelottavaa kyllä miten tää inhimillisen kohtelun saaminen on niin kiven alla ja asiasta oikeesti jotain tietäviä lääkäreitä kai jotain 0-5 suomessa..
Mutta periksi ei saa antaa, täytyy vaatia, todella vaatia. Sen oon saanu huomata. Eli tsemppiä kaikille tän vaivan kanssa junnaaville ja suusrkiitokset jo etukäteen mahollisille kommentoijille =)

Paulus

IP: Tallennettu
kaarinOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Kohtalotoverit ohoi!(11.3.2004, 09:33)
Moi,
Kuulostaa kyllä siltä, että sinulla on pikkasen pielessä hormoniarvot. Jos t4-v on lähellä 10 ja tsh on noususuunnassa, niin silloin on mahdollista kokeilla hormonihoitoa. Etsippä käsiisi mukava endokrinologi ja juttele hänelle. Muutaman kuukauden koelääkitys on mahdollista ja jos siitä on apua niin asiantuntevassa seurannassa ja hoidossa varmaan olosi paranee. Se, että on ns. yleisten viitearvojen sisällä ei tarkoita, että ne ovat sinun arvosi. Jokaisella on omat arvot, jotka tuntuvat parhaimmalta ja silloin olo kohenee.

t. Kaarin
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team