kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 8.9.2003, 18:32
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kokemuksia Armourista
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

Kokemuksia Armourista(14.8.2003, 20:08)
Hiphei! tästä se alkaa

10.07 Aloitettu Armourin syönti, 1 tabletti.

11.07 Nautin lääkkeen aamulla Nitron tapaan, sulaminen kielen alla kestää noin 10-15 min., päälle otan seleeniä 1 pillerin. Iltapäivällä puoli 2 aikoihin alkoi taas se sama helv. päänsärky, jota podin kun aloittelin thyroksiinin syöntiä, epämiellyttävä tuntemus päässä, jossain syvällä silmien takana!!! muuten olo entisenlainen. Mitenhähän olisi, jos thyroksiinin syöjätkin kokeilisivat tätä tapaa?? sulaako vai onkohan liian kovaa?

12.07 Pöperö olo, ihan kun olisin taas kestokrapulassa tai sumussa, jatkui kaiken päivää Illalla taas hikikohtaus, naama litimärkä, vaikka istuin, enkä tehnyt mitään muuta.

13.07 Aamulla mittasin lämmöt ja pulssin, olivat edelleen alhaalla lämpötila 36.2 ja pulssi 58 - eipä sen kummempaa.

14.07 Mielettömiä hikikohtauksia, silmät alkaneet taas kirvellä. Väsyttää kaiken päivää, päässä edelleen jumputusta, onneksi vähenemään päin.

15.07 Aamulla pahoinvointia, sellainen kiertävä olo, onneksi meni aika nopeasti ohi - mistä lie johtui??

16.07 Hirveä päänsärky, nivelet oirehtii, jalkoja särkee, kaamea olo. Tää on taas sitä tasapainon hakua, tietty - ei vaarallista, mutta todella ikävän tuntuista.

17.07 Ruokahalu on nousussa, hirvittää, jos paino alkaa nousta.

18.07 Päänsärky on hävinnyt ja toivottavasti ei enää ikinä palaa!

19.07 Hikikohtauksia, muuten mennään lähes vanhaan malliin.

20.07 Ennen saunan jälkeen sydän takoi lähes 100, nyt pulssi ei nouse yli 60:n, olisikohan elimistö saamassa paremmin happea?

21.07 "Energiaa" tuntuu löytyvän enemmän, tänään ramppasin lenkin metsässä, etsin sieniä

22.07 Olisi pitänyt jättää menemättä, jalat ja lonkka taas pahempana, taisin poikapolo innostua liikaa

23.07 Omituista miten on helppo hengittää, kun molemmat sieraimet on auki, tätä ei ole ollut varmasti 15 vuoteen, Armourko vaikuttaa ? varpaissakin kiertää veri paremmin, eivät ole enää niin kylmät

24-30.07 Kuumuuskaan ei haittaa, oloni on parempi Armourilla ver. synt. thyroksiiniin. Pulssi on pyörinyt 54-62 välillä. Edelleen ihmettelen oikean puoleista sierainta, luulin sieraimen jotenkin rakennevikaiseksi ja siksi ilmankulun sen takia huonoksi, mutta eihän se niin tainnut olla!! Tätä lääkitystä pitäisi jokaisen saada kokeilla, jos tuntuu siltä että synteettinen ei toimi. Nivelet vaivaa, mutta jaksan uskoa niidenkin paranemiseen

31.07-09.08 Krapulainen olo on kadonnut, voi kun nää nivelvaivatkin katoaisivat - alkaa tuntua ihan ihmismäiseltä muuten, tunne jota olen ollut paitsi, tosi kauan. Olenhan mä vieläkin alitoimintainen, mutta parempaan päin menossa

10-13.08 Alkuviikosta käväisin antamassa verta putkiin, saapas nähdä mitä tulokseksi tulee - alitoimintainen varmasti. Aloitin annostuksen lisäyksen, otan nyt yhden Armourin ja ¼ tabletin synteettistä (0,1mg)

Paino ei ole noussut, joten pelkoni oli turhaa.

14.08 Aamulla kyselin tuloksista ja niinhän se oli, TSH n. 4 pinnassa, T4v 8,5, eipä tähän olisi mitään verikoetta tarvinnut, ole itse omalääkärisi saa taas lisää vahvistusta

Soitin Reumalle tuloksista ja lääkäri(ni)ei tyrmännyt annostuksen nostoa tuolla synteettisellä versiolla, symppis ja mukava ihminen, jos saan sanoa Kerroin voivani paremmin nyt kun Reumalla ollessani, THS oli tuolloin 1, siis tämä Armour ainakin minulla toimii paremmin, vaikka lukemat ei niin hyviltä vielä näytä. Näillä eväillä jatketaan ja katsotaan ensikuun kontrollissa miten on käynyt.

15.08 Mittasin aamulla lämmön ja pulssin, lämpö oli 35,7 ja pulssi 54, jännä juttu kun ei kuitenkaan palele? iho on kylmä ja nihkeä, taitaa olla tyypillistä kilpparivaivaiselle? synt. thyroksiinillä olisi jatkuvia vilunväristyksiä. Nivelet jatkaa "jullitusta", mutta muuten Aurinko paistaa

17.08 klo:00.23
Taas aamulla mittailin lämpöä ja pulssia, lämpö hieman nousussa, pulssiin ei vielä vaikutusta. Silmätkin tuntuvat aika normaaleilta, vasempaa vaivannut tarkennus"viive" on kadonnut, eikä silmiä pahemmin kirvele -tähän aikaan yöstä yleensä kirvely oli sitä luokkaa, ettei silmätipoista ollut mitään hyötyä, vaikka olis kaatanut ämpärillisen per. silmä - mantelit kyllä helpottivat jonkin verran, jos niitä muisti säännöllisesti syödä - voi vitsi kun tuntuu hyvältä vaikka nivelet vaivaa.
Täytyy lähteä morjestaan Unijukkaa!

18-20.08
Muutamaa päivää myöhemmin loppui auringon paiste, oloni huononi, unisuus ja kestokrapula palasi, lämpötila romahti 35.7,(helteet heti takaisin) joten päätin omatoimisesti 21.08 nostaa synteettisen ½ tablettiin. Sydän tuntuu toimivan ilman ongelmia.

18.08 Aloitettiin lonkan hoito, OMT-terapeutti kertoi alaselän olevan aivan jumissa, no tämän kyllä tiesin, mutten sitä, että keskikohdasta selkää, nikamat ovat "lukossa" eikä selkä taivu kunnolla. Ensimmäisen käsittelyn jälkeen olin kipeä monta päivää, eikä liikkumisesta tullut oikein mitään, kävely sattui ristinivelen kohtaan ja nivuseen jospa se siitä alkaisi helpottaa.

28.08 Olo on taas alkanut kohentua, jos tämäkään annostus ei toimi(1 Armour ja ½ synt. thyroksiini)nostan synteetisen ¾ tablettiin. Nyt vaan kuulostellaan toimiiko.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(15.8.2003, 10:51)
no hyvä kun näyttää hyvältä
Siis mä olen aina kärsinyt nenän tukkoisuudesta Ja mitään "syytä" ei löydetä, mutta kortisoni silti lääkkeenä (vasomotorinen nuha, oireet kuten allergisessa). Ja tämäkinkö voi johtua kilpparista, voi prkl.
Ja tuo sauna-juttu, kesällä saunottiin joka päivä mökillä ja aina olen viihtynyt puulämmitteisessä, mutta kun tultiin kotio ja menin sähkösaunaan, se iski taas ...aivan karsee olo, suihkuun mentyä olin pyörtyä, en jaksanut pestä hiuksia, tuntui että kättä ei jaksa nostaa
Oli pakko mennä istumaan lattialle ja ovi auki että ilmaa tuli, sydän hakkasi hulluna. Koko illan oli huono olo ja nyt en "uskalla" edes kokeilla saunaa vaikka mies kovasti kyselee kaveriksi. Eikös vajiksen pitäisi palella siellä saunassakin...
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 105

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(15.8.2003, 13:06)
Kylmäkalle- hieno juttu!

Olen nyt PÄÄTTÄNYT myös saada lääkkeenvaihdoksen. Minulla kun on ollut tämä krapulainen olo jo kohta 14 vuotta.Oikein huvitti kun luin sinun kutsuvan oloasi siksi, koska minäkin olen monesti ajatellut, että olen kuin jatkuvassa kestokrapulassa. Siihen oloon on jo melkein tottunut, sitä ikäänkuin vain ajelehtii, mutta toisinaan sitä herää ja tajuaa, ettei näin voi jatkua. Pitäkää kaikki minulle peukkuja. Niin, eikä pieni tsemppauskaan olisi pahitteeksi, että saan edes tilattua itselleni lääkäri ajan. Minä kun olen tälläinen "aikoo aikoa kai" tyyppi.
IP: Tallennettu
Freepass
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(15.8.2003, 16:25)
Terveyttä kaikille tasapuolisesti

Minullakin on ollut aina toinen sierain tukossa, en ikinä olisi kuvitellut että sekin voisi johtua kilppari vaivoista. Täytyy vissiin yrittää lähteä oikeaan lääkäriin. Dosentti Välimäki oli suositellut tk-lääkärilleni Vesa Sanea, onko kenelläkään mitään tietoa hänestä?
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(15.8.2003, 21:31)
Soikkuli!
Mua paleli usein saunassa, kaikki karvat kananlihalla!

Anne!
Jos et pian saa itseäsi liikkeelle, tulen kohta ja pistän sut pakkopaitaan ja raahaan lääkärille

Freepass!
Kappas vaan, en taida olla yksin tämänkään vaivan kohdalla. Toi tukkosuus on ollut aina kilpparin kipeämmällä puolella.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
helmy
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(16.8.2003, 19:49)
Hei tukkonenäiset - samoin minä olen Kylmäkallen tapaan luullut että nenääni on tullut joku rakenteellinen vika...(ilma ei kulje vapaasti - nenän limakalvot karstottuvat - hajuaisti mennyt), vaan syy taitaa ollakin jossain muualla.

Turvotusta ylävatsassa? Kyllä!! ... jo vuositolkulla! Aamulla herätessäni saattaa pallea olla normaalin näköinen. Pistinpä suuhuni mitä tahansa kohta se ylävatsa turpoaa...ilmaa, vatsan mouruamista, äänekkäitä lorinoita ... syömättäkään ei oikein voi elää ... vai? Tämä lääkäreiden toteama toiminnalinen vika saattaakin siis olla seurausta vajaatoiminnasta. Sen kyllä olen tiennyt, että ruoansulatusta vajaatoiminta laiskistaa, mutta en ole tajunnut että nuo ylävatsaoireet voisi pistää samaan piikkin!

Freepass: tiedustelit kokemuksia tri Sanesta. Jos oikein muistan, taisinpas olla näytillä hänen vastanotollaan HYKSissä, kun kolmisen vuotta sitten pyrin struumaleikkausjonoon (edelleen olen jonossa). Juttelin hänen kanssaan myös orgaanisesta kilpirauhaslääkityksestä (=Armour), mutta hän silloin tyrmäsi sen vanhanaikaisena: "Ei sitä ole käytetty vuosikymmeniin". Mielessäni silloin ajattelin, että vähänpä tiedät... Toki ajat ja käytännöt ovat hiukan muuttuneet vajaatoiminnan hoidossa näiden vajaan kolmen vuoden aikana, ehkä tuo tri Sanen mielipidekin.

Kylmäkalle - suurella mielenkiinnolla odotan (en varmaankan ole ainoa näiltä palstoilta) tulevia "raportteja" Armourin vaikutuksista. Mitä muilta olen kuullut, 2-6kk:n päästä lääkityksen aloittamisesta "alkoi ihan uusi elämä". Toivon, että sinultakin kuulemme saman viestin. Miksi muuten lisäsit lääkitystäsi synteettisellä lisällä, mikset Armourilla?

Puolentoista viikon kuluttua omalla kohdallani ratkeaa, saanko käteeni T3-reseptin vai Armour-reseptin. Kumpainenkin kelpaa, kun tuo pelkkä tyroksiini ei tunnu tehoavan. Olen nyt 9 viikkoa syönyt "ylisuurta" Thyroksinannosta kokeilumielessä(lääkärin määräyksestä), eikä mitään parannusta ole tapahtunut minkään vajaatoimitaoireen suhteen ...no mitä pulssi on noussut, siinä kaikki.

Tsemppiä kaikille kohtalotovereille!

Siunattu foorumi - kukapa muu näitä jorinoita haluaisi edes kuunnella!


Helmy
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(16.8.2003, 20:39)
Hei Helmy!

Alku näyttää aika lupaavalta, elämänlaatu on parantunut, vaikuttanee myös mielialaa kohentavasti - siitä syntyy kierre, vaikkapa vielä parempaan oloon

Yksi syy siihen oli Armourin kalleus, 12 mummoo tulottomalle on pikkusen liikaa toinen netistä luettu, monet ottavat samaan tapaan tälläistä yhdistelmää. Katson ensin toimiko näin, jos ei, niin sitten siirryn kokonaan Armourin käyttöön.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Freepass
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(17.8.2003, 13:44)
Terveyttä kaikille

Kiitoksia helmy tiedoista tohtori Sanesta, en taida varata aikaa ainakaan häneltä. Minäkin olen nyt viikon verran nauttinut ylisuurta thyroxin annostusta. Tk-lääkäri oli konsultoinut tri Välimäen kanssa ja hän oli sanonut että thyroxin annosta voi nostaa kolmeen pilleriin päivässä jos ei ole suurempia liikatoiminnan oireita. Tämä on minulla jo toinen kerta kun kokeilen annostuksen nostoa. Edellisellä kerralla vajaatoiminnan oireet vähenivät hetkeksi mutta palasivat sitten kuitenkin takaisin. Kolmella napilla minusta tuli melko hermostunut ja lyhyt pinnainen, joten palasin vanhaan annosteluun takaisin. Homma on varmasti niin että thyroxin ei toimi kohdallani täysipainoisesti niin kuin ei todennäköisesti toimi suurimmalla osalla. Aamulämpö on kuitenkin noussut tällä liika annostuksella jo puoli astetta, normaalisti aamulämpö on n. 35.8 nyt 36.3, väsymys, alavireys yms. ei kuitenkaan ole ainakaan vielä helpottanut. Aina sitä vaan odottaa ihmettä tapahtuvaksi.
IP: Tallennettu
NiinaPositiivisuus luo voimia!
Viestejä: 33

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(17.8.2003, 21:04)
Hei, Kylmäkalle!

Mitkä ovat T3:n rajat? Minulla tuntui alkukesästä, että olisi vajaatoimintaa, testit osoittivat kuitenkin liikatoimintaa. T3 otettiin aiemmin keväällä, muistaakseni jotain 4,5.

Annosta vähennettiin ihan pikkuisen alkukesästä. Siitä huolimatta hiuksia on lähtenyt ja lähtee nyt enenevässä määrin ja ne lähtevät juuresta asti eli vika on hormonaalinen.

Olen muuten saanut ne hivenainevastaukseni ja suunnilleen kaikkea oli liian vähän. Vitamiinipurkkimääräni on jo suurempi kuin kaiketi laki sallisi ;=D. Suurimmat tarpeet olivat muuten seleeni ja B6/B12. Muistaakseni sinä oletkin suositellut juuri niitä kaikille meille alikilppareille.

Niina
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(17.8.2003, 22:40)
Hei Niina!

En ollut aivan varma kumpaa tarkoitit, laitoin varmuuden vuoksi molemmat

Kokonais S-T3
Trijodityroniini (T3) vaikuttaa biologisesti noin neljä kertaa voimakkaammin kuin tyroksiini T4
S-T3:n viitearvo on 1.4-2.6 nmol/l T3-pitoisuus on alentunut hypotyreoosissa ja eräisiin kroonisiin sairauksiin liittyvässä ns. matalan T3:n oireyhtymässä.

Vapaa T3-V
Trijodityroniini, vapaa, jonka merkintä on T3-V, viitearvo on 2.8-6.5 pmol/l. Suurentunut T3-V-pitoisuus viittaa hypertyreoosiin. Vaikea yleissairaus voi naamioida hypertyreoosin, jolloin myös T3-V:n pitoisuus voi olla viitealueella. Hyper- ja hypotyreoosin hoidon aikana T3-V:n tulee olla viitealueella.

T3-V kannattaa määrittää kokonais-T3:n sijasta silloin, kun kantajaproteiinimuutos on ilmeinen, kuten raskauden aikana ja e-pillereiden käytön yhteydessä.

Lähde: Yhtyneet laboratoriot

Tohon hiusten lähtöön voisit kokeilla Biotiini-metioniinivalmistetta koirille ja kissoille, ihon, kynsien ja turkinhoitoon, älä säikähdä, vaikka on tarkoitettu eläimille(on noin 3 kert. halvempaa)
1tabl. sisältää 5mg biotiinia ja 40mg metioniini, ½ tabl. päivässä riittää ihmisille. Sairastelu kuluttaa vitamiineja ja hivenaineita normaalia enemmän ja nuo suositusrajat ovat muutenkin aivan liian matalalla
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Kata
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 85

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(17.8.2003, 22:47)
No tulihan sitä infoa Kylmäkallelta vihdoinkin (ollaan ootettu...)


Tosi "hyvältä kuulostaa"!!! Joskopa se siitä paremmaks lykkäis. Pidetään peukkuja!

Joo, kyllä on tämä palsta oikea henkireikä, ei mua enää jaksa kukaan lähiomainen kuunnella (äitikään ei enää kysy miten voin...
) Koko ajan taas on jotain valittamista, lohdutti lukea että samoja oireita on muillakin (yllätys yllätys )

Olen ihmetellyt jo pidemmän aikaa sitä, kun ei meinaa hiuksia jaksaa pestä lue. pitää käsiä ylhäällä, mutta siitä kärsii näköjään ainakin 1 mun lisäksi. Ja aamut, ei meinaa liikkeelle päästä, jalat on kuin puupökkelöt, näytän varmaan tosi naurettavalta kun koetan köpötellä, ennenkuin paikat vetreytyvät (enkä ole 80v.) Ja toi tukkoisuus, joo...
Nyt on sitten silmäoireet taas pahentuneet, on kuin hiekkaa olisi silmät täynnä ja mikä punoitus!!! Ja kun kävelee, niin sen "tuulenvirta" saa silmät vuotamaan kun niagara...
Ja 1000 muuta oiretta, ja vielä lääkärin mukaan pitäisi lääkitystä vähentää... hohhoijaa.

Ja vali vali... töistä soitettiin, joudun 4 kk:si ilta opiskeluun (atk), mulle on haasteellisempia töitä luvassa, kun palaan hoitovapaalta, voi juma**uta! En selviäisi varmaan ees entisistä!!! En tiiä mitä sit tapahtuu... en uskalla ajatella.

Taisi tulla pienoisromaani... Pärjäilkäämme!!!
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(18.8.2003, 09:34)
No nyt mä olen taas "pihalla". Jos ton T3v arvot on noi, ni mulla se oli 6,2 eli aika lähellä norm.ylärajaa ja siis ylimenevä viittais liikatoimintaan...ja tsh.t mulla kertoo vajaatoiminnasta ja oireet sitä ja tätä...eipä taida olla ihme ettei se aiempi lääkäri määränny lääkitystä, taitaa olla mulla kaikki "vähän vinksin vonksin" siksi kai kallistuu "oottelun" puolelle...voi elämä - ota tästä selvää
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(18.8.2003, 12:44)
Ja nyt juuri hain loput paperit (joita jäi uupumaan?? jo lähetetyistä) ja Kylmäkalle viitsitkö tulkata, mitä mieltä sinä olet... S-TyglAb 400 ja S-TymsAb 6400, molemmat menevät normaaliksi (tulkinta).
UÄ-tutkimuksesta vain maininta että oikeastaan mitään poikkeavaa ei todettu, ei rtg-lääkärin osiota lainkaa mulle tullut... onko nämä siis normaaliarvoja kun ne tsh.t oli aina kuukauden välein ekä 8,8, seuraava 5,5 ja viimeksi otettu 4,9.
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 271

Tila: Offline

RE:Kokemuksia Armourista(18.8.2003, 20:38)
Moi Soikkuli!

Noi lukemat on rajoilla, ei kyllä enää normaalia - kokonaisuuden pitäisi ratkaista lääkitystä mietittäessä ja kun kerran oireita on ja viimeisinkin TSH mittaus oli 4,9 - olet mielestäni lääkityksen tarpeessa!

"Tyreoidean epiteelisolujen mikrosomifraktion tärkeimmäksi antigeeniksi on paljastunut kilpirauhashormonien synteesiin osallistuva tyreoideaperoksidaasi (TPO) ja siitä syystä suositellaan tyreoideamikrosomivasta-aineiden sijasta käytettäväksi TPO-vasta-ainetutkimusta. TPO-vasta-aineet ovat jonkin verran herkempi ja spesifisempi testi kuin tyreoideamikrosomivasta-aineet."
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
kuivakukka
NewbieViestejä: 7

Tila: Offline

oireista(19.8.2003, 20:16)
Taas ihmeissäni luen noita teidän oireita. Nenän tukkoisuus, silmäoireet, aamujäykkyys nivelissä, ankara väsymys... Meikäläinen pistää kaikki tuollaiset sjögrenin syndrooman piikkiin. Enpä uskaltaisi kysäistä reumalääkäriltä, että onko hän ihan varma, että esim. väsymys johtuu vain ja ainoastaan sjögrenistä.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team