kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 13.12.2003, 18:49
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kortisonia kilpparille
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 43

Tila: Offline

Kortisonia kilpparille(8.12.2003, 14:28)
Moi kaikille!
Minulla on edessä seuraava yritys, ja haluankin kysyä, että onko joku muu saanut vastaavan hoidon. Kaikki verikokeet otettiin, ja söin vahvan antibioottikuurin. Silti kaula kipeä, ja ihmeellistä oireilua, kuin allergiaa johon ei lääke auta.
Kokeilen nyt siis syödä kortisonia yhden kuurin, ja sitten pitäisi kilpparin rauhoittua. Minulla kun on ollut se kipeä jo helmikuun lopulta, ja tosi arka ja kipeä koko kaula välillä.
Tietenkin kun kaikki menee sekaisin ja ei tiedä mikä on mitäkin, niin on vaikea sanoa oireista mitään sen kummempaa. Joka tapauksessa lienee parsta popsia kuuri ja pitää tassut ristissä, että elämä hymyilee paremmin sen jälkeen.
Itse asiassa olisi suuri jarkytys, jos tulisi yhtäkkiä parempi olo, ja vaivat katoaisi edes hetkeksi Miltähän se tuntuisi....ei enää muista, kun siitä on niin pitkä aina että on heittänyt kirveensä kaivoon jo aikopäiviä....

Aurora

IP: Tallennettu
lilja
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Kortisonia kilpparille(9.12.2003, 14:29)
Jep, kortisonia annettiin mulle rauhasen tulehdukseen. Söin sitä 3kk ja jopas rauhottui. Kun kuuri loppui, niin olo huononi taas, mutta se johtui kuulemma vain siitä että keho oli jo tottunut kortisoniin. Mutta pian huomasin eron, vaikka vieläkin (3kk kortisonikuurin jälkeen) rauhanen muistuttaa itsestään silloin tällöin lievällä kipuilulla. Pahoja päiviä on harvassa ja voimat on kasvanut.
Nyt vajaatoimintani alkaa olla jo voitettu, kun oma rakas kilpirauhaseni on tervehtynyt ja pystyy toimimaan lähes normaalisti. Lääkärikin sanoi, että tyroksiinia ei tarvi enää syödä kun vaan 1kk!!!
Eli pahoja päiviä on harvemmin, ja vaikka kortisonia syödessäni olin turvonnut(vajaatoimintakin syynä), lihosin lisää, lihaskunto heikkeni, väsytti lisää ym. oli se sen arvoista, koska parantuminen varmasti nopeutui kortisonin ansiosta.
En tiedä onko sulla kyseessä tulehdus, niin kun mulla, mutta osaavan lääkärin neuvoja kannattaa noudattaa.

Auringon lämpöä ja jaksamista synkkyyden keskelle Aurora!

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team