kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 7.4.2004, 18:47
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kuka auttaa vois???
miiapm
Viestejä: 3

Tila: Offline

Kuka auttaa vois???(3.4.2004, 18:00)
Olen lukenut muitten kirjoituksia ja ajattelin viisaammilta kysellä!!
Kun tyttäreni syntymästä oli kulunut noin puoli vuotta/vuosi niin kävin lääkärillä ja hän lähetti minut verikokeeseen jossa tsh arvoni olivat yli 9 toista lukua en muista!
Silloin hän sanoi että pitää seurata mihin suuntaan arvot menevät. Nyt siitä on aikaa noin 4vuotta kun kävin näissä kokeissa. Se siitä seuraamisesta eipä ole uusia kokeita otettu, paitsi nyt.

Aikani kärsittyäni mm.

-jatkuva väsymys
-välillä palelu ja välillä hiki (ei ns. normaalia olotilaa)
-hiusten lähtö
-iho kuivuu ja kutisee
-lievää masennusta
-saamattomuus
-ajatus ei aina oikein kulje
-muistamattomuus

näistä oireista, löysin jostain (en muista enää mistä )
tietoja vajaatoiminnasta ja sen oireista. Ja ajattelin että ehkä nyt olisi aika tutkia uudelleen nämä "arvot".

Joten varasin ajan lääkärille kerroin hänelle oireet ja kun tsh arvo oli aikaisemmin ollut niinkin korkea pääsin verikokeeseen.

Labrasta tuli seuraavat tulokset tsh 1,9 ja t4v 9,3.
Lääkäri sanoi että tulokset ovat ihan normaalit paitsi että t4v hiukan alakantissa. Että soittele vaikka joskus syksyllä niin otetaan uudet kokeet, kun on kerran niin voimakkaat oireetkin!

Ja tässä minulla meni hiukan yli...
Miksi uudet kokeet? Eikö se sitten joko ole kilpirauhasen vajaatoimintaa tai sitten ei?
Voivatko arvot heitellä miten sattuu? Tarkoitan lähinnä sitä että viimeksi tsh oli niin paljon korkeampi..
Pitääkö minun sitten vain kärsiä näistä oireista vai alkaa etsimään muuta syytä??
Oliko minulla mielestänne ns. normaalit arvot?

Neuvokaa noviisia!!

Kevät terveisin Miia

IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Kuka auttaa vois???(3.4.2004, 18:16)
Hei!

Tsh 9 Olisi minusta jo silloin vaatinut ehdottomasti lääkehoitoa!!Normaalina kun pidetään 4 ja sen alle. Hmm onpas kummallista että tsh:si oli nyt noin alhainen vaikka t4v:kin oli matala. Mihin aikaan vuorokaudesta verikoe otettiin? Tsh määritys pitää nimittäin aina ottaa aamulla 8-10. Iltapäivällä arvo voi laskea jopa 35%, näin olen kuullut. Voimia sinulle!! Koita löytää joku hyvä lääkäri joka ymmärtäisi tilanteesi.
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 23

Tila: Offline

RE:Kuka auttaa vois???(3.4.2004, 18:48)
Sain samankaltaisilla oireilla lääkkeet, vaikka lääkäri selvästi pitikin minua hulluna. Nyt en ole jatkuvasti väsynyt ja huonomuistinen, ja muutenkin olo alkaa tuntua kuin olisin elossa. Joten suosittelisin, että hankit toisen lääkärin...
Voihan sitä aina kokeilla!
IP: Tallennettu
maiju
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Kuka auttaa vois???(3.4.2004, 19:25)
Moi,

lääkärisi haluaa varmaankin seurailla arvojesi kehittymistä sen vuoksi, että vaikka T4v on alakanttiin, tuottoa stimuloiva TSH ei ole noussut. Tämähän on normaali elimistön reaktio kilpirauhasen vajaatoiminnassa. Tämä tällainen arvoyhdistelmäsi kyllä ainakin tällä palstalla tuntuu olevan yleinen ongelma. Mun veikkaukseni on, että tulehduksella on silloin näppinsä pelissä.

Raskauden jälkeinen vajaatoiminta (ja ylitoiminta) voivat olla myös itsestään korjaantuvia tiloja, eivätkä siksi aina tarvitse lääkitystä. Siksi sinulle ei varmaankaan silloin raskauden jälkeen ole aloitettu lääkitystä, vaikka TSH oli kohonnutkin. Jos TSH nousee ja T4v kanssa, se on merkki siitä, että elimistö pystyy vielä tuottamaan tyroksiiniä - vaikkakin kaiketi vähän yskien.

Suosittelen kanssa sinua vaatimaan kunnon hoitoa. T4 on soluissa vaikuttavan T3-hormonin esiaste, ja niiden määrä elimistössä vaikuttaa solujen toimintaan. Sinulla on vajaatoiminta, kun niitä on liian vähän. Siitä voivat johtua myös kuvailemasi oireet.
IP: Tallennettu
miiapm
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Kuka auttaa vois???(3.4.2004, 22:12)
Terve taas!

Tosiaan koe otettiin yhdeltä päivällä!
En tiedä vaikuttaako syöminen jotain kokeen tulokseen?
Mutta minäpä ainakin söin tukevan aamiaisen!!
Mitä minun siis nyt kannattaisi tehdä?
Suurentelenko vain itse asiaa jos menen toiselle lääkärille vai pitäisikö siis odottaa syksyyn ja uusia kokeita?

Miia
IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Kuka auttaa vois???(4.4.2004, 10:43)
Eipä kyllä taida lääkärisi tietää kilppari asioista mitään. Tsh pitää aina tosiaan ottaa klo-10 ja se saattaa iltapäivällä olla paljon todellista matalampi. Valita sinne labraan asiasta tai mene muuten vaan uusinta mittaukseen, ajattelin vaan että saisitkohan uuden mittauksen ilmaiseksi (mikäli kävit yksitysellä) jos valittaisit asiasta? Minulle labra aina oikein painottaa että koe pitää ottaa aamusta ja kerran kun myöhästyin niin että olin paikalla 10.30 eivät enää suostuneet ottamaan näytettä kun voisi olla jo epäluotettava. Itse en ole ollut paastolla ennen koetta, mutta en kyllä tiedä pitäisikö.
IP: Tallennettu
kaarinOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Kuka auttaa vois???(5.4.2004, 14:50)
Moi,
Suosittelen sinulle kunnollista endogrinologian erikoislääkäriä ja mielellään kokeellista lääkitystä kilpirauhaseesi. Ei vaikuta normaalilta toiminnalta. Muista mainita myös se, että kilpparikokeesi on otettu iltäpäivällä joten se näyttää vääriä arvoja. Luulen, että olosi kohenee kunnollisella lääkityksellä.
IP: Tallennettu
tyttiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Kuka auttaa vois???(6.4.2004, 08:58)
Kirjoittelinkin tuolla toisaalla jo, että itse sain lääkityksen reilu viikko sitten tsh-arvolla 1.3 ja erittäin kovilla vajaatoiminnan oireilla! Suvussamme on paljon erilaisia kilpparivaivoja ja innostuin viikonloppuna setvimään niitä tarkemmin. Vuosi takaperin tätini oli vielä sänkypotilaana koko ajan pahenevan "taudin" kanssa, johon ei saatu mitään selvyyttä, vaikka koko ihminen tutkittiin moneen kertaan. Vakavaa masennusta viimein epäiltiin, kun ei todisteita muustakaan löytynyt. Joku viisas keksi viimein aloittaa tyroksiinilääkityksen ja potilas "heräsi henkiin", nousi ylös sängyn pohjalta ja meni töihin kun lääkitys saatiin kohdalleen! Nyt sain selville, että hänenkin arvonsa ovat olleet ihan normaalit, tsh alle 2 ja muut sievästi viitearvojen keskellä -eli mitään ei kilpparissa olisi pitänyt olla. En tiedä, voiko tämä olla joku meidän suvun omituisuus, vai onko jollakulla muullakin kokemusta, että tsh ei lähde nousuun vaikka oireet pahenee. Tai kuinka alhainen se oma arvo sitten alunperin onkaan, silloin kun voi hyvin, siitäpä voikin olla kyse.
Itselläni olo kohenee, eli lääkitys auttaa eli labra-arvot ei todellakaan kerro koko totuutta.

Tytti
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team