kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 12.10.2003, 21:35
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kurkkua kuristaa
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 103

Tila: Offline

Kurkkua kuristaa(9.10.2003, 15:58)
Tästä voipi olla jo palstametreittäin juttua, mutta iski laiskimus laiskimus... siksi uusi aihe (sori)

Tosiaan, mulla alkoi keväällä, lääkityksen aloituksen jälkeen "kurkkua kuristaa" siis paineen tunnetta kaulan alaosassa, saattaa olla monelle liiankin tuttua ..

Se oli aiemmin sellaista siedettävää, mutta nyt kauhean tuntuista, ihan kuin joku kuristaisi koko ajan!!! Pahimmillaan se on pitkällään ollessa mutta kyllä se vaan lisääntyvin määrin on nyt myös pystyasennossakin.

Kasvaako kilppari mahdollisesti sisäänpäin???? Vai missä nyt tökkii?

Sitten kun kevyesti painaa aataminomenan alla olevasta "kuopasta", niin rupeaa hetkellisesti oksettamaan!!!

Lääkäriaika on 20.10, ja yllätys yllätys, TK sellainen... koetan saada lähetteen Jorviin, ultraan. Vai onko sellanen edes aiheellinen????
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 41

Tila: Offline

RE:Kurkkua kuristaa(10.10.2003, 09:08)
Moi Kata!

Tuttu on tunne. Mulla se vain alkoi jo silloin, kun mulla oli ylitoiminta, joten yhteydestä tyroksiinilääkitykseen ei ole tuollaista kokemusta.

Välillä kuristaa enemmän, välillä vähemmän. Nyt taas putkeen jo monta viikkoa enemmän. Tunne on vähän semmoinen kuin olisi lätkäisty raaka lihaleike kaulalle, ja se tekisi mieli repiä vähän kauemmaksi henkitorvesta. Silloin alkuakoina heräilin yöllä tunteeseen, että tukehdun; nyt ei onneksi ole sellaista enää. Jumpassa välillä tietyt liikkeet tuntuvat tosi vastenmielisen ahdistavilta kaulalla, ja välillä ohjaajat mua vilkaistuaan käskevät ihmisiä muistaa hengittää... Mun kilppari on tunnustellen Hashimoton taudille tyypillisen tasainen ja kiinteä mutta suurentunut. Ja kun diagnoosina on Struma Hashimoto, sellaiseksi se siis jääkin.

Ahdistavaa tunnetta pahentavat kireät hartialihakset. Eli hierojalla käynti voisi auttaa hieman. TSH toimii myös kilpirauhasen kasvuhormonina eli jos se on koholla, kilpirauhanen voi kasvaa. Tulehdukset ja kyhmythän voivat kanssa lisätä ahdistavaa tunnetta. Ja pelkät flunssatkin tuntuvat aina hetkittäin pahentavan tilannetta ainakin mun kohdallani.

Kantsis sun varmaan ainakin yrittää saada sitä uä-tutkimusta. Saisit kilpparin koon lisäksi tietoa myös rakenteesta.
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 103

Tila: Offline

RE:Kurkkua kuristaa(10.10.2003, 09:41)
Tänä aamuna jo nieleminenkin on tukalaa.. Miten helkkarissa tämä voi paheta ja paheta??? Ja näin nopeasti? *ihmettelee taas* Eikä syöminenkään suju ongelmitta, no ehkä sitä vaikka laihtuu, jos ei voi syödä
(yö meni hyvin, mutta aamupalan jälkeen tää sitten taas alkoi..)

IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 41

Tila: Offline

RE:Kurkkua kuristaa(10.10.2003, 10:45)
Kata,

onko sulla imusolmukkeet turvoksissa kaulalla? Onko kilppari arka koskettaa?

Ehkä sun kannattaisi soittaa lääkäriin heti ja kysyä neuvoa, mitä tehdä.

Mulla syöminen on hitaampaa ja nieleminen vaikeampaa kuin vielä terveenä ollessa. Ja hengittämään olen pystynyt; hengittämistä ahdistava tunne vain on ilkeä. Toisen tapausta on kuiteskin kauhean vaikea arvioida tällä tavalla.
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 72

Tila: Offline

RE:Kurkkua kuristaa(10.10.2003, 11:17)
Mulla kans hengittäminen on työlästä (tai ei saa taas vedettyä ilmaa keuhkoihin vapaasti) ja limaa tuntuu olevan just tuossa kohtaa missä kaulassa on tuo kuoppa, että tuntuu ärsyttävälle kun ei se edes lähde pois vaikka kuinka kakoisi tai yrittäisi karheella syömisellä sen saada alas
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 103

Tila: Offline

RE:Kurkkua kuristaa(10.10.2003, 13:24)
Maiju: ei ole kilppari arka, eikä imusolmukkeet turvoksissa (nyt). Onneksi... Mitäs merkitystä niillä olisi?

Soikkuli: sama täällä, sitä limaa tuntuu vaan riittävän ja riittävän, kauhee rohina vaan kuuluu kun meikä kakoo pitkin päivää eikä se mihinkään lähde!

Mieki tekisi soittaa lääkäriin, koska tämä on selkeästi HELVETILLINEN tunne, mutta yhtä tyhjän kanssa on sinne arvauskeskukseen rimputella, koetan sinnitellä ja ootella sitä aikaa, jos sit vaikka sais sen lähetteen.

Alkaa pikkuhiljaa tämä tauti tympiä oikein tosissaan ja tätäkö sitten kestettävä loppuikä?! Huh huh...

No jaksellaan kuiteskin
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 41

Tila: Offline

RE:Kurkkua kuristaa(10.10.2003, 14:26)
Moi,

Kata, imusolmukkeiden suurentuminen ja/tai kilpparin arkuus olisivat käsittääkseni voineet liittyä viruksen tai jonkun muun aiheuttamaan tulehdukseen, ja se olisi selittänyt nopeasti pahentunutta kuristusta. Hyvä, ettei ole.

Tämä kilpparin "tautiluokittelu" on musta jotenkin kauhean hankalaa. Sekä vajaa- että ylitoimintaa kun voi aiheuttaa niin moni eri sairaus. Ja molemmat voivat liittyä samaan ja yhteen sairauteen. Tai samalla ihmisellä voi olla samaan tai eri aikaan eri kilpparisairauksia... Apua.

Joo, toi lima on ärsyttävää. Varsinkin, kun esim. puhuu jossakin kokouksessa tai muussa, ja yhtäkkiä artikulaatio sotkeentuu...

Niin, ja Kata, useimmilla vajaatoimintaisilla kilppari kutistuu aikanaan. Sitten se ei varmaankaan enää kurista entiseen malliin.

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team