kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 6.8.2003, 18:19
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kutina
Kata
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 69

Tila: Offline

Kutina(31.7.2003, 23:39)
Jaahas, minä se taas täällä vaivojani valitan ja apua kyselen...

Uusi oire on taas ilmaantunut, jippii, tosiaankin

Mulla on muutamana päivänä ollut sietämätöntä kutinaa kasvoissa, sieltä se "äkisti käy" muuallakin kropassa, kaulalla, päässä, kyljissä ja käsissä.

Jostain ihan kuin olisin kuullut, että se voi liittyä jotenkin maksaan??? Olenko aivan hakoteillä?? Vai tekeekö tämä kuumuus tällästä? Ei ainakaan muille keltä olen kysellyt.

Nytkin pitää raapia ihoa minkä kerkiää!!! Hitto. Ja se paikka kun vaihtuu niin nopeasti, ei kädet meinaa riittää.

Voihan toki olla, että tämä ei kilppariin liity mitenkään, mutta tuntuu, että kaikki vaivat mitä tulee, niin kulkee sen kanssa käsi kädessä
Koetin "summamutikassa" etsiä aihetta täältä, en saanut silmiini... eli olenko ainut joka tästä kärsii?? (muuten kun kohtalotovereita tunuu riittävän )
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 128

Tila: Offline

RE:Kutina(1.8.2003, 10:14)
Mulla on ollut "kutinakausia". Pahimmin silloin ovat kutisseet jalat - todella "hulluksi tekevää" kutinaa! Itse epäilen maksaa, enhän toki lääkärille ole lähtenyt tuollaisten pikkujuttujen takia.
Olen käynyt hakemassa luontaistuotekaupasta jotain maksan toimintaa stimuloivia juttuja. Sitten mulla on sellaiset kenkiin laitettavat magneettipohjalliset, jotka muistan etsiä siinä vaiheessa, kun kutina on täysin sietämätöntä. Nykyisin yritän ehkäistä ennalta ja käytän aina muistaessani sekä munuaisten että maksan toimintaa stimuloivaa ainetta.
Nautitaan kesästä - vähempikin lämpö toki riittäisi!
IP: Tallennettu
TuuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Kutina(1.8.2003, 12:39)
Hei!
Kyllä se kutina varmaankin maksasta johtuu. Minun kilpirauhasongelmani alkoivat paljastua, kun maksa-arvot olivat järkyttäviä ja kolesteroli samoin. Sitten otettiin TSH:t ja muut.

Mutta kutinaan. Jalkaterät ja jalat kutisivat, mutta myös keskivartalo jonkin verran. Minulla kutina hävisi alle puolessa vuodessa tyroksiinin aloittamisen jälkeen ja maksa-arvot yms. veriarvot tulivat normaaleiksi. Minulla on jopa hemoglobiini ihan hyvä nykyisin. Pahin vaihe oli varmaan n. 2-3 kuukautta lääkityksen aloittamisesta, sillä silloin kädetkin kutisivat ja nivelet olivat kipeinä.

Nyt jalkapohjien iho on vielä kuivaa ja halkeilee helposti. Käytän apteekista saatavaa Laumontin voidetta, joka on minun kokeilemista voiteista tehokkain. Kannattaa valittaa lääkärille kutinasta, niin hän ottaa S-ALAT ja S-ASAT vai mitä ne nyt olikaan. Minulla kutina johtui pelkästään kilpirauhasesta.
IP: Tallennettu
NiinaPositiivisuus luo voimia!
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:Kutina(3.8.2003, 22:54)
Vastaan tähän viestiin nimenomaan siksi, että minulla ei ole ollut mainittavasti mitään kutinaa, ettei keskustelijoille jää se mielikuva, että kaikilla siis olisi.

Jalkapohjissa ja käsien sisäpuolella on joskus ihmeellistä kutinaa, joka ei tahdo raapimalla hävitä. Mutta sitä on varsin harvoin ja hyvin hetkittäistä.

Sen sijaan jalkojen kuivuus on aivan mahdoton, vaikka muuten minun ihoni on vitamiinien ja lääkkeen avulla ovat mielestäni nykyään normaali (jos edes tiedän, mikä on normaali) ts.ainakin paaljooon parempi.

Toivottavasti vaivasi selviää tai saat siihen Vanamon neuvoilla apua.
IP: Tallennettu
soikkuli
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Kutina(4.8.2003, 12:42)
Hei taas! Ihana loma takana, mökkeilyä pohjosessa ja kotikonnuilla, uintia ja vielä kerran uintia (ainut mitä jaksoin tehdä ettei hiki noronaan valu ; ) tosin niin kai ihan kaikilla, jopa ns. "terveilläkin".
Mutta tuohon kutinaan, kyllä sitä on meikäläiselläkin. Ja siihen vielä se, että ei tarvi kuin hetki "raapustella" ni mulla lähtee nahka suikaleina (joskus isoltakin alueelta) ja sitten tulee kammottava rupi (jonka en malta antaa olla rauhassa ja parantua, vaan nyplään sitä tämän tästä
Ja se hiivatinmoinen kutina joka toisinaan iskee jalkapohjiin tai sitten kämmeniin, auts!
Suonet, Kata, lisäkymysyksen tähän samaan

eli mites...määrätäänkö lääkitystä jos vain ne vasta-aine arvot on koholla mutta muut kunnossa, vai pitääkö kaikki arvot olla häränpyllyllä??mietiskelee perjantaina uudet tulokset kuuleva
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team