kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 18:37
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kuukautisvaivoja
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 40

Tila: Offline

Kuukautisvaivoja(13.1.2004, 12:08)
Mulla oli aiemmin tosi säännölliset kuukautiset. Kierto oli aina lähes päivälleen 30 vrk ja vuoto niukka+kivut vähäisiä. Nyt, kun vajaatoimintani on pahentunut, kuukautiset tulee, kun huvittaa. Usein väli reilusti yli ton 30 vrk. Lisäksi ovat todella kivuliaat. Lääkitystäni nostettiin n.2kk sitten ja muuten olo on kohentunut, mutta tämä vaiva vain jatkuu. Tietäisikö kukaan hyvää gynekologia Tampereelta, joka ymmärtäisi kilpparivaivojen päälle?
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 212

Tila: Offline

RE:Kuukautisvaivoja(13.1.2004, 12:57)
mulla leikattiin syksyllä myooma ja kohtu pois, tuli kivut ja epäsäännöllinen vuoto, pyydä gynegologilla käydessäs että tutkii ultraäänellä ei munkaan myoomaa olis muuten huomattu
krisse
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Kuukautisvaivoja(13.1.2004, 13:45)

Taitaa olla aika yleisiä nuo kuukautisvaivat, mullakin kierto piteni viikolla ja tuli tosi kivuliaat kuukautiset jo melkein viisi vuotta sitten (samaan aikaa väsähdin täysin). Viime keväänä olivat 5 kk poissa ja nyt on vielä kaikki muut hormoniomituisuudet päällä, karvojen kasvusta alkaen. Tyroksiinin syönnin aloitin vasta lokakuun lopussa ja nyt odottelen josko auttaisi tähänkin.

Lisämunuaisten toiminnan tutkitutin myös (dxm-koe), oli normaali mutta munasarjaultrassa jotain epämääräistä ja kontrolliaika myöhempään. Alle kolmekymppisenä lapsettomana vähän huolettaa tuo tuleva.

Katariina

IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 54

Tila: Offline

RE:Kuukautisvaivoja(13.1.2004, 15:00)
Hei kanssasisaret! Minulla on tyroksiinilääkitys ihan ok. Kuukautisetkin jälleen lähes kivuttomat. Vuoto on 4 päivää, eli kohtuullinen ja kierto 27 päivää. Kuukautisveri taas on ihan kummallista, kokkareista. Mistäs tuo saattaa johtua?
IP: Tallennettu
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 40

Tila: Offline

RE:Kuukautisvaivoja(13.1.2004, 17:05)
Joku joskus täällä mainitsi Tampereella vastaanottoa pitävän gynekologin joka ymmärtää kilpparivaivojen päälle. Vieläkö joku muistaisi nimen, kun ei silloin tullut otettua sitä ylös?
IP: Tallennettu
Tintti
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Kuukautisvaivoja(13.1.2004, 19:16)
Mulla jäi kuukautiset kokonaan pois kun lopetin pillereiden syönnin ja alettiin yrittää raskautta. Niissä tutkimuksissa sitten huomattiin kilpparin vajaatoiminta. Lisäksi löytyi polykystinen ovario, joka ymmärtääkseni tarkoittaa, että munasolu ei irtoa vaan kilpistyy munasarjan pinnalle tms. Luulen/uskon/kuvittelen että vajaatoiminnalla on ollut vaikutusta PCO:n kehittymiseen. Tulin sponttaanisti raskaaksikin mutta se oli kohdun ulkoinen ja siinä tuhoutui toinen munajohdin. Itse sain lapseni koeputkihedelmöityksen avulla. En halua pelotella - olihan minulla muitakin vikoja kuin kilppari - mutta raskaaksi tulo voi olla meikäläisille vielä vaikampaa kuin "tavallisille". Meiltä meni liki 8 vuotta koko prosessissa. Ei ehkä kannata pelkästään "naatiskella" ihan yhtä kauan ennen kuin hakeutuu asianmukaiseen hoitoon . Vaikka lopputuloshan se ratkaisee!

Raskauden jälkeen omaksi ja gynekologini yllätyksi kuukautiskiertoni käynnistyi omia aikojaan. Kierto 32 - 38 pv, vuoto aiempaa rusaampaa ja ensimmäistä kertaa elämässä tiedän mitä kuukautiskivut ovat!! Itse syön kuukautiskipuihin ihan tavallisia käsikaupan särkylääkkeitä, minulle ne ovat onnekseni riittäneet.

T. Tintti
IP: Tallennettu
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Kuukautisvaivoja(16.1.2004, 13:54)
Hei! Täälläkin yksi kuukautis ongelmainen.Ja asia alkaa huolestuttaa todella,kun vauvaa tässä suunnitellaan...30-vuotispäiväkin lähestyy uhkaavasti,joten tässä alkaa olla vanhus lapsien tekoon.Mietinkin tässä,mikä koe on dmx? Mitä tutkimuksia kannattaa gyneltä pyytää,jotta tietää onko kaikki kunnossa lapsien saamista varten? Voiko munasarjat palautua toimimaan normaalisti,kun kilppariarvot asettuu kohdalleen? Mistä tietää irtoaako munasarja niinkuin pitää?? Tässä muutamia ihmetyksen aiheita.Toivottavasti jaksatte vastata. Mukavaa viikonloppua!
IP: Tallennettu
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Kuukautisvaivoja(16.1.2004, 13:56)
....Heh heh..ei kai nyt munasarjat irtoa..toivottavasti..hih hih...tarkoitin munasolua!
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Kuukautisvaivoja(16.1.2004, 17:22)

Hei,
dxm-koe on deksametasonikoe, millä testataan lisämunuaisen toimintaa kortisolierityksen osalta. Hirsutismin (liikakarvoitus) ym. oireiden taustalla on 95% munasarjojen toimintahäiriöt (yleisin PCO) ja 5% tapauksista lisämunuaiset, joiden toimintaa sitten testataan mm. dxm-kokeella. Lyhyessä dxm-kokeessa otetaan illalla tabletti kortisolia ja aamulla mitataan veriarvot.
Yleensä kuitenkin gynekologiset tutkimukset riittävät hirsutismin syyn selvittämiseen (labrat ja ultraus), sekä lisämunuaisia koskevat tavalliset labrat.

Kyselin tuossa joku aika sitten onko kellään muilla vajaatoimintaisilla lisääntynyttä karvoituksen kasvua (mulla alkoi jo pari vuotta ennen tyroksiinin syönnin aloittamista), ei ainakaan vielä ketään muita ilmottautuneita...hmmm. Omituisuuksia tämä kroppa täynnä.

Katariina
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team