kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!Tänään on 3.7.2003, 19:38
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Kylmäkalle, apua!
soikkuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 37

Tila: Offline

Kylmäkalle, apua!(26.6.2003, 11:35)
ja saa muutkin vastat jos osaatte kun mä olen nyt IHAN pihalla
Siis se mun tsh oli eka 8,8, sitten 5,52 ja nyt soitin ja kysyin sen T4V joka oli nyt 12,8 (T3V 6,2) ja sen lekurihan sano ettei alota lääkitystä kun noi muut on normaalirajoissa ja TSH vain lievästi koholla.
Mä laitoin eilen sähköpostia tän liiton lääkärille, (Ulla Slama) ja eilen en siis vielä tienny tota T4V.tä ja hän vastasi että jos se on alakantissa tai normaalin alle, siis alle 15, kannattaa hän lääkitystä??? Ja nyt kun kysyin tolta sair.hoit. normaaliarvoja, se sano et 8-20, että mun on ihan hyvä eli hähtäh...sotkikohan se Ulla vai miten niin alle 15 on alakantissa. Laitoin eilen illalla lisäkysymyksen, toivottavasti vastaa vielä (kysyin just tota viidentoista rajaa, kun meni yli hilseen...ja nyt mä en enää tajuu mistään mitään
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 196

Tila: Offline

RE:Kylmäkalle, apua!(26.6.2003, 12:38)
Hohjoijaa, johan sun ton TSH perusteella pitää saada lääkitys. Mulla oli lähdöt lähes samat mitkä sulla nyt(hieman korkeammat).Yli 10 lääkärin kanssa tapellessani vaan väittivät pääni olevan pikkusen pipi ja mikäkö oli lopputulos?, no se että olin ollut oikeassa(krooninen kilpparitulehdus) ja tumpelotohelot lääkärit väärässä - en kyllä ymmärrä mistä tiedot ovat peräisin, kun jaksavat aina vaan jauhaa höpöjä. Oireet on ensin ja verikokeet tukena - TSH ei kerro kaikkea tämäkin pitäisi tietää, eivät vaan tiedä.

Lekurit ei uskalla aloittaa lääkitystä peläten sivuvaikutuksia - ylitoimintaa, se on kun rutto jota kammoksutaan, mutta todellisuudessa jos kävisi niin että
kilppari olisikin kunnossa(ei kyllä sun kohdalla ole) elimistö osaa säädellä suun kautta otetun lisähormonin, niin ettei siitä ole mitään haittaa. Missä noiden lekureiden päättelykyky mahtaa olla? vai onko sitä koskaan ollutkaan?. Tyhmyys ja typeryys näyttää tiivistyvän entisestään!

Pidä tiukasti kiinni lääkityksen saamisesta. En muista onko sinulta tutkittu kaikki muu tähän liittyvä, jos ei ole on ne myös tutkittava, älä anna periksi, sinulla on oikeus saada hoitoa.

Soikkuli! niin kauan kun henki pihisee et saa luovuttaa, muista se!
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
soikkuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 37

Tila: Offline

RE:Kylmäkalle, apua!(26.6.2003, 12:50)
JOO, yrittää täytyy, mä vaan ihmettelin tuota Ullan viittätoista...no jospa illan tullen vastaisi ja selventäisi. On tämäkin
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 196

Tila: Offline

RE:Kylmäkalle, apua!(26.6.2003, 13:38)
En minäkään ymmärrä tota lukemaa 15, jos on alle aloitetaan lääkitys? vai onkos tästä tullut maailmalla jotakin uutta mitä me ei tiedetä. Raja-arvot kun on 8-20 tai 9-21 vähän paikasta riippuen. Hypossa arvo kyllä laskee ja jos laskee alle ton 8 tai 9. Vastaavasti hyperissä nousee yli 20 tai 21. Huvittavinta on tässäkin kokeessa se, että vaikka olisi yli 30 ja risat ei välttämättä ole ylitoimintaa, meinaan mulla oli ja kuitenkin ylitoiminaan oireet puuttuivat kokonaan. Eipä "törppö" osannut mulle selittää tätäkään mistä johtui. Siksi tämä pelkkiin verikokeisiin luottaminen voi ajaa "pusikkoon" - otettaisiin oireet ykkösenä ja verikokeet vaan apuna hoitoa määriteltäessä.

Kun saat vastauksen Ullalta pistänet selityksen näkyville, on sen verran kiinnostava asia.


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
soikkuliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 37

Tila: Offline

RE:Kylmäkalle, apua!(26.6.2003, 16:58)
Näin vastasi: normaalirajat on 9-21, vaikka todellisuudessa alle 12 on aika matala ja yli 18 suht. korkea.

Administrative Functions: Delete Topic | Lock Topic

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team