kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 5.4.2004, 21:50
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Lääkitys tuli!!
tyttiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

Lääkitys tuli!!(2.4.2004, 10:55)
Laittelenpa minäkin kuulumisiani taas. Historiasta sen verran,että puoli vuotta olen saikannut ankarien, vaihtelevien liika- ja vajisoireiden kanssa, saamatta ketään lääkäriä uskomaan itseäni.Labrakokeet "normaalit", joulukuun ultrassa kilppari vaurioitunut kauttaaltaan -eli ei aihetta hoitoon. Itse tein diagnoosin subakuutista.Nyt ultrassa kilppari toipunut,päätelmäni taudista radiologin mukaan "saattaa olla oikea". Liikatoiminta jäänyt, vajisoireet rankat, sairaslomia ja sumussa elämistä. Tammikuussa Tsh 2.9, jolloin vielä liikatoimintaakin. Nyt Tsh näillä kovilla vajiksen oireilla VAIN 1.3. En tiedä, kuinka persoonalliset arvoni sitten ovat.
Mutta ihmeitten ihme, kymmenes lääkäri tämän kuuden kuukauden aikana rohkeni viimein katsoa ja todeta oireeni, jotka on kuin lääkärikirjasta vajiksen kohdalta, ja antoi Thyroxin-reseptin. Koluttu on myös yksityissektori, josta ei mitään apua, ja terveyskeskuksesta apu sitten löytyi.

5 päivää olen nyt lääkettä syönyt, ja kyllä se näköjään vointiin vaikuttaa. Olo on vähän humalainen ja epätodellinen, vrt.liikatoiminta. Olen virkeämpi, mutten uneton -uni on ollut pari yötä tosi syvää ja levollista. Mikä erikoista,sydänoireet ovat ainakin nyt vaimentuneet totaalisesti, rinnassa on ihanan rauhallinen olo. Mulla on viimeiset kymmenen vuotta ollut kovasti sydämen epätasaista sykettä ja tiheälyöntisyyttä, joka vähän vaimeni vajisvaiheen myötä, mutta nyt siis poissa. Liikatoimintaanhan kai nuo sydänoireet liittyy, en tiedä miten ne omalla kohdallani selitän; oireita kun katson taaksepäin, niin olen vajaatoimintainen ollut koko aikuisikäni.Olis mielenkiintoista nähdä vuosien takaisia labra-arvoja, kun kilppariakin on välillä tutkittu kun on etsitty syytä turvotukseen, väsymykseen jne. Löytämättä jäi silloin.

Erikoista on myös se, että huomaan pitkään vaivanneiden nivelkipujen lieventyneen nyt parin päivän aikana selittämättömästi.

Sen sijaan muita vajisoireita on vielä rutkasti tuntuvilla, mutta elän toivossa että ne vähitellen helpottaisivat.

Se, mikä minusta on erityisen huolestuttavaa (olen itse mielenterveyskuntoutuksen parissa työssä) on se, että tässä matkan varrella jokainen lääkäri, paitsi tämä viimeinen, on tarjoillut minulle mieliala- ja unilääkkeitä, ehdotellut milloin stressiä, milloin masennusta..olisin jopa saanut näytepakkauksia lääkkeistä mukaani suoraan vastaanotolta. Ei auttanut, vaikka kuinka toin esille omaa tietoisuuttani voinnistani ja sen syistä. Olin kuulemma "fiksoitunut kilpirauhaseen", tai "salaa" masentunut ja että ymmärrän syyn varmasti joskus sitten myöhemmin..Pöyristyttävää! Toki on tärkeää tarkistaa tämäkin puoli, mutta tragikoomista on sitten se, että samaan aikaan vakavia masennuksia ja muita ongelmia jää tunnistamatta ja auttamatta -ja me voimme lukea räikeimpiä seurauksia myös lehdistä.

Sitä mietin myös, että miten voi olla vaarattomampaa kokeilla turhaan keskushermostoon vaikuttavia psyykenlääkkeitä, kuin tyroksiinia, joka kuitenkin on ihmisen luontainen hormoni?? Lääkäreitäni ei nimittäin pelottanut tarjoilla psyykenlääkkeitä, mutta ajatus tyroksiinin määräämisestä minulle kokeiltavaksi oli suorastaan järkyttävä ja varsinainen hoitovirhe.

Toiseksi viimeistä lekuria vaadin sitten laittamaan papereihini ylös, että tulen aloittamaan omatoimiset lääkekokeilut "pimeästi" hankkimallani tyroksiinilla heti, kun seuraavat labrakokeeni tulevat ja taas uusi sijainen katsoo ne. Kerroin myös, että mikäli lääkkeet auttavat tulen tekemään hoidostani kantelun eteenpäin.

Liekö vaikuttanut, mutta asiallisen neuvonpidon jälkeen nykyinen lääkäri totesi, että "THYROKSIIN KOKEILEMISESTA EI OLE ELIMISTÖLLE HAITTAA, VAIKKA SE EI AUTTAISIKAAN, JA VAIKKA LABORATORIOARVOT EIVÄT VIITTAA KILPIRAUHASEEN".

"Taisteluväsymystä" on tässä tuntuvilla, savun laskeuduttua keräilen raunioilla voimia jaksaa taas työssä ja elämässä muutoin, toiveikkaana lääkityksen suhteen.
En tiedä, mikä tilanne olisi ja missä itse olisin jos en olisi saanut tietoa asioista tämän foorumin avulla. Kiitos.

Tytti
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 255

Tila: Online

RE:Lääkitys tuli!!(2.4.2004, 16:20)
onnea lääkityksen johdosta ja kiitos siitä että jaksoit kirjoittaa tuon joka sanan tuohon kaikkien luettavaksi ja vaikka kesti kauan onneksi et luovuttanut, meillä on jokaisella oikeus tuntea olomme edes siedettäväksi ja jopa hyväksi
krisse, krooninen kilpirauhastulehdus,kyhmystruuma,vajaatoiminta.
nyt hyvässä kunnossa
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 23

Tila: Offline

mua vituttaa!(3.4.2004, 18:53)

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team