kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 22:53
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Laboratoriosta tullut...
leonora
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Laboratoriosta tullut...(4.2.2004, 17:31)
No hei, olen surffaillut näillä sivuilla ja täältähän mä itse asiassa alunperin sain "idean" pyytää lääkäriltäni kilpparitutkimuksia. Oirelistaa en viitsi sen enempää laittaa, noita samoja tuttuja juttuja löytyy minunkin listaltani. Top 3 ehkä väsymys, muistin huononeminen ja ärtyisyys. Kaiken kaikkiaan aika moni ihmisten luettelemista asioista sopii tännekin päähän, mutta olen suurimman osan pistänyt stressin ja lasten piikkiin.

Ajattelin kysyä teiltä viisaammilta neuvoa seuraavissa kysymyksissä:

1) kesäkuussa TSH 3.02 ja T4V 12.4. Tänään kävin kuulemassa tulokset ja ne ovat edelleen ihan viitearvojen sisällä eli TSH 3.60 ja T4V 11.1. Onko mahdollista näillä arvoilla olla kuitenkin vajaatoimintainen? (muualtakin kuin päästä )

2) jos muilla on ollut vastaavia arvoja, oletteko saaneet lääkkeet? Onko niistä hyötyä näin "viitearvoiselle"? Kannattaako niitä alkaa harkitsemaan?

Kaunis kiitos jo etukäteen kaikille, jotka viitsivät vastata
niin ei tarvitse yksin pähkäillä...

IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 224

Tila: Offline

RE:Laboratoriosta tullut...(4.2.2004, 18:47)
jos lääkärisi ei anna lääkitystä noilla arvoilla ja kun vielä läjäytät sille oirelistan käteen, se on kyllä ehdottomasti vajaatoimintaa muista hakeutua kilpirauhaseen perehtyneelle lääkärille kyllä tohon pitää thyroksiinit saada, tai sitten mä oon kleopatra
krisse
IP: Tallennettu
omppu
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 51

Tila: Offline

RE:Laboratoriosta tullut...(4.2.2004, 22:59)
Hei,

Minulla TSH arvojen kehitys huhtikuusta 2003:

TSH: 0,32 - 1,64 - 3,50 - 4,18 - 3,62 - 2,85
T4-V: 15,4 - 12,4 - 15,3 - 13,1 - 12,6 - 14,0

Viimeisimmät arvot mitattu 19.10.2003 ja marraskuussa kävin endokrinologilla ja sain oireitten perusteella Thyroxin-lääkityksen, vaikka arvot olivat "normaalit".

Minulla oli subakuutti kilpirauhastulehdus ja siihen liittyen aluksi hieman ylitoiminnan puolella, mutta sitten kehittyi vajaatoimintaa.

Sinullahan nuo arvot ovat kehittyneet lisää vajaatoiminnan suuntaan.

Pyydä lääkäriltäsi, että saisit edes kokeilla lääkitystä vaikkapa puoli vuotta. Haittaa siitä kun ei pitäisi olla.

Itse olen tyytyväinen, kun sain lääkityksen.
IP: Tallennettu
WiiiwiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Laboratoriosta tullut...(5.2.2004, 13:28)
Hei!
Minulla oli arvot kanssa viitearvojen sisällä TSH 3.86 ja T4V 15.7 (muistaakseni) ja oireita vajaatoimintaan oli paaaljon. Lääkärin mielestä kaikki oli kuitenkin ok, päivän verran asiaa kiroilin ja varasin uuden soittoajan lääkärille, vartti siinä varmasti meni selittäessä mutta sainpas sen reseptin

Olen syönyt vasta reilun viikon puolikasta tablettia ja ainakin tällä hetkellä minusta tuntuu, että AUTTAA. Terve ihminen pitäisi minua varmasti vieläkin laiskuuden huippuna mutta olen jaksanut käydä koulussa tekemässä yhden kokeen + luin sen koekirjan, jaksoin tänään käyttää koiria 1.5 km kävelyllä, enkä ihan kokoajan ole kuin horroksessa, olen tehnyt muutamia kodin askareitakin ja johtuen näistä ihan konkreettisista asioista on tietysti mielialanikin parempi Vieläkin tietysti suurin osa päivästä kuluu kaikkien oireiden kanssa tuskaillessa mutta minulle tämä on jo ihme ..
IP: Tallennettu
sinna
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Laboratoriosta tullut...(6.2.2004, 13:12)

Mulla oli TSH 2.9 ja TV4 15 ja sain näillä arvoilla lääkkeet kun oireita oli paljon. Kuukaudessa olo on parantunut huomattavasti, olen kuin eri ihminen. Energiaa riittää kotitöihin ja vaikka mihin ja olo tuntuu normaalilta. Viimeksi muistan voineeni näin hyvin lapsena, sen jälkeen tuli murrosiän pahoinvoinnit ja se jatkui väsymyksenä, jonka sain siis vasta tyroksiinilla pois.
IP: Tallennettu
NinaKuvitteleva kukkupöökö??
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Laboratoriosta tullut...(6.2.2004, 14:37)
Hei!

Minulla huomattiin vuoden 2002 lopulla kilpirauhasen oikean lohkon turvonneen melkoisesti. Kokeet otettiin ja arvot tuolloin S-T4-V 11.9 ja S-TSH 1.20, ei kuulema mitään hätää ja asia jäi..Nyt vuoden alussa menin flunssan vuoksi työpaikkalääkärille, joka kysyi ennenkuin ehdin istahtaa, että onko ollut kilpirauhasen kanssa ongelmia, kun näyttää olevan melko lailla turvonnut molemmilta puolilta. Itseasiassa olin huomannut kyllä palelevani kokoajan, nieleminen hankalaa, hermot kireällä , lämpöilyä yms. Tällä hetkellä oikea lohko todella arka. Ei kestä minkään painaa. Sitä vain on tuudittautunut siihen tulokseen minkä aiemmin sai. Loistava lääkäri tämä uusi, ei voi muuta sanoa. Nyt istun ja kirjoitan uudet labratulokset edessäni: mitä olette mieltä S-T4-V 12.3 JA S-TSH 1.30 JA S-TPOAB 1.9? Aika lääkärille viikon päästä..Olisin kiitollinen vastauksista, sillä olen pihalla kuin lumiukko, kun nuo arvoit tuntuvat olevan ns. viitearvojen sisällä ja silti olo ei normaali.

Lumisin terveisin, Piitu


IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team