kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 22:03
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Lihassäryt
AnjaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

Lihassäryt(12.11.2003, 15:50)
Hei, uutena noviisina ja siitä Furmannin ohjelmasta potkuasaaneena, kyselisin, onko kenelläkään tietoa , miten ja miksi lihassärkyjä voisi liittyä vajaatoimintaan? Itsellä ollut tämän sairauden kanssa viimeiset 20 vuotta hauskaa ylämäki-alamäki vuoristorataa ja radiojodin jälkeen kai tätä alamäkeä..
Vähän masentaa, kun lääkitystä ei vaan saada kohdalleen.
Onneksi nyt olen saanut TK-lääkäriksi sellaisen,joka tuntuu kiinnostuneelta ja sanoikin viimeksi, että hoidetaanpa sitä kuntoa,ei veriarvoja!!!!!

Itsellä oli kesällä outoa lihassärkyä jaloissa ja nyt syksyllä jopa niin tulehtunut olkapää,että oli pakko käydä päivystyksessä.

Elikkä onkohan liitosta kilpirauhauhasen toiminnan muutokseen? Syksyllä veriarvot olivat taas pompsahtaneet 10 ja 30 .Tässä kuussa pitäisi mennä taas kontrolliin.

IP: Tallennettu
IinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(12.11.2003, 16:32)
Miulla ainankin kaikki säryt ja kolotukset ovat johtuneet siitä, että vajaatoiminnan aikana niveliin ja muuallekkin kertynyt nestettä ja se sitten rasittanut ja särkeny. Tässä menneenä kesänä tuli toiseen käteen peukalon jännituppitulehdus. Johtui vajaatoiminnasta aiheutuneesta nesteiden kertymisestä. On kuulemma harvinainen tulehdus, muutamia kappaleita esiintyy vuodessa.

Kuten tuolla aikaisemminkin kerroin niin nyt on alkanu vaivata taas lihasten puutuminen. Kaikkea tää tauti teettääkin..
IP: Tallennettu
Tintti
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(12.11.2003, 19:10)
Minullakin keräytyy nestettä kehohoon. Se sitten kiristää nivelissä ja liikkuminen on jäykkää ja vaivalloista. Mulla on nesteenpoistolääkityskin, muun muassa. Joka tapauksessa olen ajatellut että kun aineenvaihdunta kilpparin vajaatoiminnan vuoksi on hidastunut tai häiriintynyt, kaikki kipua aiheuttavat kuona-aineet ja muut poistuvat myös hitaammin. Eli kun esim. olkapäässä on jotain mikä kenties kipeytyisi muutenkin, huonolla aineenvaihdunnalla se vielä oikein korostuu. Tämä on siis ihan itse keksitty teoria, eikä missän tapauksessa tieteellinen fakta. Ei tää aina niin helppoo oo.


IP: Tallennettu
AnjaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(12.11.2003, 19:36)
Kiitokset Tintti ja Iina.

Ikävintähän on tuo painon nousu, vaikka vain vettä joisi niin mikään ei muutu!No pitää vain kovasti yrittää, missimittoihin ei ole toiveitakaan


IP: Tallennettu
Tintti
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(12.11.2003, 20:26)
Painonousuun ei kyllä koskaan totu. Sitä kun olisi sielultaan kokoa 36, mutta peili (ja vaaka) näytää muuta. Vaikeinta on kun toiset puhuu laihduttamisestaan, tai oikeastaan laihtumisestaan, ja kertovat sen vaan vaativan vähän itsekuria, niin jokainen laihtuu. Ja katsovat minua. Yritä siinä sitten selittää että kun mun kilppari toimii vähän vajaalla. Sanovat vaan, että juu, juu, olishan se kiva kun läskit vois selittää jollain taudilla, ihanko tosissas itse uskot juttuihis. Voi v-!

No, on elettävä niillä palikoilla mitä on. Jokaisella on joku harmi elämässään, mulla tämä.
IP: Tallennettu
pirjoOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(13.11.2003, 08:38)
Vajaatoimintaa hoidettu 10 vuotta. Nyt keväällä alkoi kovat lihassäryt ja hermosäryt öisin. tk- lääkäri epäili fibromyalkiaa, mutta ei sen kummemmin jatkotutkimuksia. Korkeanverenpaineen takia sain lääkityksen kesällä. Samoihin aikoihin alkoi outo jalkasärky: aamuisin sängystä noustessa jalat ovat niin kipeät, ettei kävelemisestä taho tulla mitään. Muutaman minuutin päästä vaiva katoaa. Vaiva on jatkunut,vaikka lääkitystä muutettiin, joten ilmeisesti ei johdu verenpainelääkkeestä. Lääkäri ei noteeraa särkyyn mitenkään. Siis liittyykö lihaskivut( kädet ja jalat) kilppari oireisiin, Liika- vai vajaatoimintaan

IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 24

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(13.11.2003, 13:45)
Tosta painosta. Kun tämänkertainen vajaatoiminta saatiin aisoihin kesän lopulla, painoni on siitä alentunut noin 4 kiloa ilman sen kummempia muutoksia ruokavaliossa. No - ruisleipää käytän nykyisin enemmän (1-2 viipaletta siis päivässä), jätin kahvin pois ja kävelen enemmän. Viime kesänä en syönyt juurikaan mitään, join aivan tolkuttomasti vettä turvotusten poistamistarkoituksessa, samoin muka täyttääkseni vatsaa vedellä, mutta painon suhteen ei todellakaan tapahtunut mitään. Keväästä se oli pari kiloa noussut ja vasta nyt kun arvot ovat toistaiseksi kohdallaan, kroppa eli siis sen aineenvaihdunta toimii normaalisti.
En jaksa oikein minäkään puhua muille ihmisille kilpirauhassairaudestani. Piinallista ja kiusallista se on, kun vieraammat kai olettavat, että tää, jonka selkärangassa lukee Nokia, mässää vaan tolkuttomasti ja yrittää mennä piiloon sairauden taakse. Että niinku sairaalloista syömistä ja jotain kammottavia psykologisia ahmimisjuttuja olis tässä vaan. Ymmärrystä ihmisiltä ei heru, jos itsellä ei ole samaa sairautta.
Olen kuullut aina silloin tällöin, että minun pitäisi nyt hoitaa itseäni ja saada painoni kuriin. En ole mikään fläsä kuitenkaan. Toisen elopainoon puuttuminen on hirveän loukkaavaa ja etenkin se on sitä silloin, jos ainakin yhtenä syynä on sairaus. Mielenhallintaharjoitusta siis tämä on omalla kohdallani, mutta loukkaavat ja ymmärtämättömät sanat jäävät usein kaivertamaan otsolumpioon. Itse olen tosiaan valinnut sen tien, etten höpise sairaudestani pahemmin ulkopuolisille vaan vaihdan puheenaihetta ja joskus - itken ihmisten pahansuopuutta ja tietämättömyyttä.
IP: Tallennettu
AnjaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(13.11.2003, 14:45)
Minulla paino näyttää vaan olevan noususuunnassa, ainakaan se ei reagoi sen enempää liikatoimintaan kuin vajaatoimintaankaan.

Todella sellainen jatkuva selittäminen saa olen tuntumaan humanoidilta: ihan kuin kukaan ei haluaisi ymmärtää tai sitten todellakaan eivät ymmärrä!

Viimeisin kommentti yhdeltä "tuttavalta"dotako kaksosia... Päätin tuhannen kerran,että nyt lähtee ennen ensi kesää osa läskeistä!!!!

Itsellä verikokeitten arvot ja olo raahaavat eri tahtia: Tunnen selvät oireet,että nyt ollaan menossa jonnekin suuntaan, mutta verikokeet näyttävät normaali tilaa.No sitten 3 kk:n päästä ne näyttävät sitä mitä olo oli 3 kk aikaisemmin.

Todellakin odotan paljon tältä " suhteelta" uuteen terveyskeskuslääkäriini. (En vielä ole päässyt häntä näkemään, koska tällaiset "rutiini" tulokset selviävät puhelimitse
Tähän asti joka kerran on ollut eri lääkäri ja melkeinpä eläinlääkäriltäni olen saanut parhaat neuvot
IP: Tallennettu
SRaLife is hard... and then you die.
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(14.11.2003, 01:20)
Joku tuolla mainitsikin fibromyalgian, minulla on se, kilpirauhasen vajaatoiminta, astma ja muutama muu pikkuvaiva. Olen tuolla kipupotilasyhistyksen fibrosivuilla keskustellessani törmännyt siihen, että fibromyalgialla ja kilpirauhasen vajaatoiminnalla on jonkinlainen yhteys, sillä sieltä on löytynyt useita fibropotilaita, joilla on myös ongelmia kilpparin kanssa.

Fibron oireita on mm. laaja-alaiset säryt, jäykkyys, unihäiriöt, uupumus ja paljon muuta. Jos tunnistat tästä jotain oireita, kannattaa käydä Reumaliiton sivuilla tutustumassa aiheeseen.
IP: Tallennettu
AnneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(14.11.2003, 09:27)
Mullakin on ollut lihassärkyjä lähinnä reisissä, käsivarsissa ja pohkeissa. Lisäksi on ollut siirtyviä nivelkipuja varpaissa ja sormissa. Mulla epäillään fibromyalgiaa, vaikka endokrinologi oli eilen sitä mieltä, että oireeni ovat kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita eikä fibroa. Olen jo aiemmin kirjoittanut TSH-arvoista, jotka ovat edelleenkin vain 3,6. "Onneksi" oireita oli niin paljon, että sain kuin sainkin aloittaa tänä aamuna tyroksiinin yhdellä ns. lasten tabletilla päivässä.
Keskustelupalstan ohjeiden mukaan alan nyt seurata pulssia, verenpainetta, ruumiinlämpöä ja painoa säännöllisesti. Jos oloni paranee lääkityksellä, niin onpa näyttää lääkärille sitten faktoja lukuina.
Onneksi kerroin eilen ensin oireeni ja sitten vasta näytin verikokeiden tulokset. No kysyihän lääkäri multa, olinko kattonut Benin ohjelman maanantaina. Siihen vastasin hyvin nopeasti, että tämä lääkäriaika oli tilattu paljon ennen sitä eli Benin ohjelma on ilmeisesti tehnyt "hallaa" niille joilla saattaa oikeasti olla vajaatoimintaa. Ryntäystä on ilmeisesti lääkäreiden vastaanotoille havaittavissa
Anne (isolla A:lla, erotukseksi konkari annesta!)
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 138

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(14.11.2003, 11:25)
Hei kaikki!

Minullakin on ollut jatkuvasti lihaskipuja. Varsinkin jos liikun paljon. Ei auta yhtään, vaikka kuinka paljon venyttelisi, oli on vaan ihan tönkkö.Lisäksi lihakset kipeytyy, vaikka jotain liikettä tekisi toistuvasti useana päivänä peräkkäin, vaikka niiden silloin kuulemma pitäisi vertyä. Silti koen, että parempi olla lihakset jäykkänä liikunnan takia kuin ihan muuten vain. Ne kun olisivat jumissa joka tapauksessa..

On ollut mukava huomata, että jäykkyyteni saattaa sekin johtua tästä vajaatoiminnasta eikä puutteellisesta venyttelystä kuten ennen luulin.

t. konkarianne
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 54

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(14.11.2003, 13:33)
Lihassärkyihin kannattaa ottaa magnesiumia iltaisin. Ja vajaatoimintaisen pitää syödä muutoinkin vitamiineja, joista tärkeitä ovat etenkin seleeni ja B6/12. Nämä B:tkin voivat auttaa niihin lihaskipuihin.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 333

Tila: Offline

RE:Lihassäryt(14.11.2003, 22:19)
Kilppari liittyy erittäin läheisesti lihas- ja niveloireisiin, minullakin on niitä vaikka monien lääkäreiden mielestä ei pitäisi liittyä mitenkään toisiinsa, vein kerran sisätautilääkärille asiaa käsittelevän artikkeli kun ajattelin häntä kiinnostava, se oli virhe, sanoi ettei ota kantaa moiseen asiaan, ei mukamas kuulu hänelle, HUHHU!, vai ei kuulu!! ja minun pitäisi keskustella ko. asiasta reumalääkärin kanssa, voi että jotkut on kovapäisiä, ei ihme jos menee välillä junnaamiseksi.

Olen ehkä hieman aikaani edellä, kilpparin vajaatoiminta altistaa fibromyalgialle, jossakin vaiheessa tämäkin tunnustetaan myös koululääketieteessä, kunhan aika on kypsä - toivottavasti pian, että ihmiset saisivat hoitoa, joka heille kuuluu.


Kaava mene jotenkin näin: kilpirauhasen toiminta häiriintyy, mutta ei tarpeeksi paljon, jotta TSH/T4v nousisivat riittävästi ja sairastunut saisi lääkityksen. Vuosia jatkunut kilpparihäiriö aiheuttaa solu- ja aineenvaihduntatasolla muutoksia, kuonat ei poistu jne. joka osalla ihmisiä ilmenee ns. fibromyalgiana ja kun tätä häiriötä jatkuu tarpeeksi kauan, huomataan jossakin vaiheessa kilpirauhasarvojen kohonneen lääkärinkin mielestä riittävästi ja sitten vasta saa lääkityksen.

Tähän turhaan kierrokseen voi mennä jopa 20-30 vuotta, ennen lääkitystä - tunnen ainakin yhden tälläisen tapauksen.Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team