kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 13.12.2003, 18:46
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Liityn joukkoon tummaan...
TupsuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

Liityn joukkoon tummaan...(5.12.2003, 15:10)
Terve kaikille. Olen uusi ja olen aktiivisesti tässä jonkun aikaa lueskellut sairaskertomuksia ja tuntenut helpotusta, että tuntemani oireet ovat tosia eikä kuviteltuja ja saamattoman mielialan aikaansaannoksia.

Eli tämä tuttu litania: tautinen väsymys, palelu, kylmät jalat ja kädet, tokkurainen olo, painonnousu eikä laske millään ilveellä, humalankaltainen huimaus, kuulon tukkoisuus, ihon pistely, joskus nukkumaan käydessä hirveän levoton olo ja sydän hakkaa kumisuttaen kylkiluita.
Ja sitten ne oireet, jotka ei nyt tuu mieleen...ai niin, huonomuistisuus ja asian unohtaminen ennenkuin on päässyt lauseen loppuun. Nopeana 10-sormikirjoittajana kirjoitusvirheiden lisääntyminen ja sormien sotkeutuminen toisiinsa on raivostuttava ilmiö.

Kävin juuri työterveyslääkärin lähetteellä verikokeessa ja olin hiukan pettynyt hänen suhtautumiseensa (mikä lienee enemmän sääntö kuin poikkeus tässä asiassa asioineilla). Kokeet otettiin samantien (klo 14.15) ja vain TSH ja T4. Kysyin niistä T3 ja S-kortisolista, joka hänen mukaansa tutkitaan vain sitten kun asiassa mennään tavallista syvemmälle....

Masennusta hänkin alkoi väläyttelemään, mutta koska olen juuri lopettanut terapiassa käynnit, lääkityksen jo aikoja sitten, niin kyllä minä masennuksen tunnistan. Se on elämässäni vaivannut pariinkiin otteeseen. Ja kuka tietää, vaikka näissäkin tapauksissa kyseessä olisi vain ollutkin kilpirauhanen?!

Mitähän pitäisi tehdä, jos nämä veriarvot onkin ihan OK lääkärin mielestä? Minun oireeni ovat todellisia, eikä mitään kaamosmasennusta, kuten sitäkin ehdotettiin.

Lieneekö Mikkelin seudulla hyvää sisätautilääkäriä vai miten homman saisi rullaamaan eteenpäin niin, että asia otettaisiin vakavasti eikä viitattaisi kintaalla?

Lopuksi hyvää viikonloppua kaikille ja juhlallista itsenäisyyspäivää!
IP: Tallennettu
matti-
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Liityn joukkoon tummaan...(5.12.2003, 16:13)
Hellurei ja hellät tunteet!
Just tänään ihmettelin ku koulussa puutu äkkiä vas. käden sormet, mutta oirehan sekin... 'Kaikki' sanoo et lääkärit ei taho lähettää oikeisiin tutkimuksiin, mutta minäpä menin lääkäriin ja sanoin mitä epäilen nii 5 minuuttia ja mul oli lähete ultraääneen kourassa! Se nyt jäi vaan sit epäselväks et ottaakohan ne veret sit samalla sairaalareissulla vai unohtiko se mukava lääkäritäti vaan antaa mulle toisen lähetteen verikokeisiin?? (Taas sormia puuduttaa, ja aina vas. käsi vaik oon oikeekätinen) 17. päivä pitäis mennä... jänskättää vähä se ohutneulahomma vaik en neuloja muuten pelkää...
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 374

Tila: Offline

RE:Liityn joukkoon tummaan...(5.12.2003, 19:14)
Hei Tupsu

Heti kättelyssä voit sanoa sille lekurille, että kokeet on otettu väärään aikaan. Iltapäivän tulos on aivan jotakin muuta mitä aamulla 8-9 aikaan otetussa näytteessä. Tollasista iltapäivän näytteistä ei siis tarvitse välittää, koska en usko heidän siellä osaavan niitä oikein tulkita,kun eivät tiedä oikeaa näytteenotto aikaakaan joten uudet kokeet aamulla 8-9 niin saat oikeat tulokset.

Oireiden mukaan olet oikeassa porukassa
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team