kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.11.2003, 22:46
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?
lilja
Viestejä: 2

Tila: Offline

Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(22.11.2003, 20:49)
Terve kaikille!

Löysin sivuille tänään ja yllätyin iloisesti foorumin sisällöstä. Päätinkin heti esittää muutaman villin kysymyksen... Kyse on mm. nuoruudesta.
Olen nimittäin 18 vuotias! Olenko täysin erikoistapaus, koska olen näin nuori "potilas", vai onko teitä muitakin? Ymmärtääkseni tauti ei yleensä vaivaa tämän ikäisiä.

Luultavasti vuoden alusta vajaatoimintaa sairastaneena ja nyt 3kk tyroksiinia nauttineena optimistina pelästyin monien "konkareiden" kirjoituksia.
Itse olen luottanut oireiden häipyvän pikimmiten. Aikaa ei ole tuhlattavissa sairasteluun.

Syksyn YO-kirjoitukset ovat jo takana ja kevään aineiden kertailut ovat menossa. Pitkä matematiikka ja fysiikka vaativat kuitenkin paljon keskittymiskykyä, jota en löydä itsestäni. Aika kriittinen vaihe siis.
Usein pelottavat ajatukset pyörivät päässäni: Olenko vain muuttunut, vai miksen tunnista itseäni? Miksi lihoan vaikka syön todella terveellisesti ja liikun paljon? Miksi en enää jaksa välttämättä edes lähteä viikonloppuna kavereiden kanssa ulos? Pystynkö "parantamaan" itseäni jotenkin pillereiden syömisen lisäksi.
Lisäksi toivoisin vastausta ainakin kahteen asiaan:

Haluaisin juosta ensi kesänä maratonin, mutta voimat ovat vähissä ja palautuminenkin kestää! Nousujohteinen harjoittelu on siis hankalaa. Pystynkö kilpirauhaspotilaana juoksemaan maratonin?
Toinen tavoitteeni on oikikseen pääseminen. Tuleva kevät on siis täynnä tiukkaa lukemista, mutta pelkään ettei energia riitä yli 8h lukemiseen/pv. Aikaa siihen on nyt vielä muutama kuukausi. Mitä mieltä olette? Tiedän, että oireet ovat yksilöllisiä, mutta kysynkin teidän omia kokemuksianne.

Isot kiitokset jo etukäteen!

IP: Tallennettu
minttuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(22.11.2003, 22:32)
Hei Lilja,
Kyllä se siitä paremmaksi tulee; vie kyllä jonkin aikaa, ennenkuin arvot tasaantuvat lääkityksen kautta.
Olen itse sairastanut 20 vuotta, ja ensimmäiset kymmenen vuotta olivat ihan ok, toimin samoin kuin kaikki "normaalitkin" ihmiset, siis älä ole huolissasi. Mutta yritä hankkia "kunnon" lääkäri, joka ymmärtää näihin aineenvaihdunnan ongelmiin, se on hyvin tärkeä asia.
Kertoivat minulle, että vajaatoiminnan voi laukaista joku tulehdustauti, ei siinä iällä ole mitään tekemistä, joskin vauvat ja pienet lapset tuskin potevat vajaatoimintaa.
Epäilen että tyttärellänikin (18 v) on tulossa vajaatoiminta, hänen veriarvonsa on rajamailla, ja luulen itse, että hän tarvitsee lääkitystä. Hän on lukion viimeisellä luokalla, joten tiedän hyvin nämä opiskelun hankaluudet, kun sivusta seuraan päivittäin.
Kyllä Sinä pystyt viemään läpi opinnot, kun saat vain lääkityksen kuntoon. Itselläni lääkityksen "tasaantuminen" kesti noin puoli vuotta, joka aika oli kuin "sumussa kävelyä", hoidin kuitenkin työni ja muut asiat normaalisti.
Pidän peukkuja, että pian pystyt elämään normaalisti!
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 142

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(23.11.2003, 16:40)
jos vajaatoiminta varhain todetaan ja onnistuu heti löytämään hyvän lääkärin ei välttämättä tule meidän konkareiden kaltaista taistelua vaivojensa.

käyn sellaisella paintest terapist.lla joka painelee acu-pisteitä ja ja laittaa nikamani kohdalleen .
sanoi että mustikka seleenin lisäksi parantaa muistia sitähän opiskelija varsinkin tarvii kokeisiin lukiessaan
krisse
IP: Tallennettu
suskiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(23.11.2003, 18:00)
Kyllä vain minä itse olen sarastunut kilpirauhasen vajaatoimintaan ollessani 30. Tyttäreni joka on nyt (18) sairastui 9-vuotiaana.
Hänellä sairaus on autoimmuuni pohjalta sillä hänellä on myös sidekudos reuma joka löydettiin 15- vuotiaana oireita tosin oli jo pitempään.

Terveisiä ja jaksamisia Hanski
IP: Tallennettu
ruusu550Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(25.11.2003, 11:58)
Minä sairastuin noin vuosi sitten, 19-vuotiaana vajaatoimintaan. Siitä lähtien olen syönyt lääkkeitä ja nyt tunnen itseni täysin terveeksi. Tuskin edes muistan olevani sairas. Mutta luettuani foorumin kirjoituksia täytyy todeta, että tasan ei käy onnen lahjat.

Tsemppiä kaikille!
IP: Tallennettu
Jossu*Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(25.11.2003, 20:00)
Jepa! Olen itse juuri 23 täyttänyt ja sairastuin kaksi vuotta sitten. Opiskelu ammattikorkealla aluillaan ja sitten lähti voimat. Ei ole vieläkään ihan täydellinen olo, ja välillä heittelehtii mutta kyllä jo plajon parempi! Tsemppiä!
IP: Tallennettu
aurinkoOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(26.11.2003, 09:44)
Hei!
Minä myös yksi nuori kilpparipotilas. Olen 17-vuotias ja sairaus todettiin mulle viime toukokuussa. Opiskelujen kanssa on ollut keskittymisvaikeuksia, varsinkin reaaliaineissa eri asioiden yhdistely, mukauttaminen aikaisemmin opittuihin tietoihin ja tiedon käsittely ei oikein onnistu, sillä ei ole voimia keskittyä ja muistaa pidemmän aikavälin asioita. Pitkän matematiikan jouduin myös lopettamaan sillä en vain saanut tehtyä mitään sen eteen. On aina niin turhautunut olo eikä jaksa edes yrittää. Tulevaisuuskin pelottaa jatko-opiskelujen kannalta sillä tuntuu ettei yhtään mikään kiinnosta.

Mutta tämän kanssa oppii taistelemaan !
IP: Tallennettu
IinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(26.11.2003, 14:03)
Täällä kanssa yksi 22 vuotias vajaatoimintaa sairastava. Tauti todettiin yli vuosi sitten, olin sillon 21 v. Tosin oli kuulemma sairastanut jo vuosia, ei ees tietoa mistä saakka. Mut pahana se ei ollut ollut, kun lukion sain käytyä aikoinaan kunnolla. Nyt eessä valmistuminen ammattikorkeasta ja ei niin hyvillä papareilla. Näkyy kyllä numeroissa viime vuosien huono terveyden tila. Mut tyytyväinen oon et kaikesta huolimatta saan paperit ihanne ajassa ja et oon ylipäätään jaksanu käydä keskeyttämättä ton koulun loppuun.
IP: Tallennettu
Tinde
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(26.11.2003, 15:44)
Hei!
Olen 28-vuotias ja itselläni on ollut vajaatoimintaa pian 18 vuotta!! Eli sairastuin 11-vuotiaana. En tiedä olenko sitten jotenkin erikoinen, kun noin nuorena sairastuin....? Silloin en huomannut voinnissani mitään erilaista, mutta muita oireita: pituuskasvu pysähtyi, paino nousi, hiuksiin tuli pälvikaljua...
Lääkkeet kun saatiin kohdalleen, niin sen jälkeen olo on ollut ihan normaali ja olen tehnyt ja urheillut kaikkea ihan samoin kuin "terveetkin". Eli ei vajaatoiminnalla pitäisi olla mitään vaikutusta maratoonin juoksuun, kunhan saat arvot kohdilleen ja ensin vointisi paremmaksi.
IP: Tallennettu
lilja
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(27.11.2003, 11:32)
Hyvä juttu, että sitä valoa näkyy tunnelin päässä. Kävin eilen sisätautilääkärilläni ja hän sanoi että kuukauden päästä voidaan lopettaa lääkitys kokonaan, mutta arvoja seurataan tietenkin.
Mulla oli nimittäin tulehduksen aiheuttama vajaatoiminta, joka ei ollut pahimmasta päästä, koska se huomattiin aika nopeasti.
TSH on nyt 2,15 ja T4V 16,2, mutta senkka on vielä vähän koholla. Olo on parantunut hyvää tahtia ja juoksu rullaa. Tosin nukun vielä usein noin 12h/vrk.
Koeviikoissa huomaa kuntoeron. Viimeksi kirjan avaaminen tuotti tuskaa. Nyt on motivaatiota lähes normaalisti.
Tuleeko musta ihan täysin terve kun tulehdus on parantunut?
Laitan kiitokseni ylöspäin. Sieltä tulee apu!
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(28.11.2003, 15:20)
Moi! olen nyt 22 -vuotias ja minulla todettiin heinäkuussa basedowin tauti. Tauti oli edennyt aika pitkälle. Oireista päätelleen olin sairastanut jo ainakin kuusi vuotta voi olla että pidempäänkin. Joten kyllä meitä nuoria potilaita täällä on enemmänkin!
Marika
IP: Tallennettu
marikuusOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Löydänkö täältä toisia harvinaisuuksia?(28.11.2003, 15:24)
Nyt siis siinä tilanteessa, että vajaatoimintainen jo jonkin aikaa!
Marika
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team