kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 22:47
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Maha kipee
Jossu*
Viestejä: 39

Tila: Offline

Maha kipee(4.2.2004, 08:11)
Aargh! Luin tuolta noita vanhoja juttuja mitä löytyi kun laitoin hakusanaksi ripuli. Missä mättää? Onko muilla ollut samantapaisia oireita kun mulla?

Uudenvuoden aikoihin rupesi maha reistailemaan, jos ei joka niin joka toinen päivä ripuli (saa käydä ainakin 3 krt/pv). Maha kuralla ja kipeä. Nyt tällä viikolla on ruvennut ylävatsaa särkemään. Söin jo kahden viikon Nexium kuurin, mikä loppui maanantaina.

Silloin, kun mulla todettiin vajaatoiminta niin kärsin pahasta ummetuksesta, mutta se parani ajan mittaan kun sain lääkityksen. Nyt ei ole pariin vuoteen ollut pahempia ongelmia, ja nyt tämä. Kokeita on otettu, tulehdukset, keliakia ym. Ei mitään. Laktoositestin tuloksia vielä odottelen, mutta Hyla-tuotteita olen syönyt jo monta vuotta.

Johtuuko tästä jostain kilppariin liittyvästä jutusta, vai onko muita neuvoja? Lääkäri sanoi laittavansa lähetteen lisäkokeisiin jos ei laktoosissa näy mitään.
IP: Tallennettu
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:Maha kipee(4.2.2004, 10:35)
Onko sun kilppariarvot kunnossa? Tuli vaan mieleen, et toihan saattaa kuulua liikatoiminnan oireisiin eli jos lääkitys menee suurella annoksella. Tosin oireet sopisi myös esim kelakiaankin. Oletko huomannut liittyykö vaivat erityisesti johonkin tiettyyn ruokaaineeseen?
IP: Tallennettu
Marski
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Maha kipee(4.2.2004, 10:48)
Mulla maha on toimii miten sattuu pitemmän aikaa. Sitten viime kesän en ole saanut kokea sitä iloa, että ulostaminen olisi ollut normaalia Välillä ripuloin ja välillä olen ummetuksen puolella.

Minulla todettiin myös refluxitauti (ruokaputken tulehdus närästyksen vuoksi), johon sain 28 päivän kuurin tuota Nexiumia.

Kävin ruokaputken tähystyksessä ja siinä otettu koepala paljastaa myös onko keliakiaa... ei ollut.

Nyt alkaa tuntumaan, että maha on hiukan tasaantunut, kun olen syönyt thyroxinia... oliskohan nyt viikon päivät. Närästysvaivatkin ovat hiukan helpottaneet tuon Nexium kuurin ja ruokailumuutosten myötä. Mistähän lie parantunut olotila sitten oikeasti johtuu, en tiedä...?
IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:Maha kipee(4.2.2004, 11:37)
En ole käynyt kilpparikokeessa, mutta luulen niitten olevan ok. Muuten on olo nimittäin hyvä. Arvoni eivät koskaan ole olleet korkeella (t4v 17 viimeksi). Joten en usko että olisi yhtäkkiä noussut. Ajattelin kyllä pyytää niitä kokeita kunhan se lääkäri soittaa siitä laktoosi-kokeesta.

Ja kuten jo kerroin, keliakia oli ok eli sitä ei pitäisi olla. Olen yrittänyt olla syömättä vahvoja ja rasvaisia ruokia, mutta en ole huomannut mitään suurempaa vaikutusta.
IP: Tallennettu
Gina
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Maha kipee(4.2.2004, 15:25)
Vatsavaivoja minullakin. Viimeiset 6-7 vuotta vatsani oli lähinnä varpusparvi-ilmiö eli kaikki tuli vetenä, söin sitten mitä tahansa. Viime syksynä alkoi ummetus ja pahimmillan se oli joulun aikaan, kun olisi ruokaakin ollut tarjolla. Ei vaan maistunut (kun ei halunnut tulla ulos).

Olen käynyt laktoosi-, keliakia yms. testeissä, ja kaikki ovat olleet puhtaat. Colon irritable on kuitenkin diagnoosini gastroskopian ansiosta. Hoito-ohjeita en liiemminole saanut, itse on otettava selvää.

En mielestäni jännitä vatsalla, eikä mulla oikeastaan koskaan ole vatsa kipeä. Koko ajan on kuitenkin sellainen olo, että vessaan ois päästävä. Joskus muistan oireiden olleen niin pahoja, etten ole voinut lähteä edes töihin, kun ei tiedä koska tulee (mitä ja milloin).

Erittäin inhottava vaiva ja mielessä melkein kaiken aikaa. Konsteja on kokeiltu monenlaisia, mutta helpotusta ei juuri ole löytynyt...
Gina

IP: Tallennettu
IrmaVäsy
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Maha kipee(4.2.2004, 15:32)
Hei

Mulla ilmaantui sappikivien poiston jälkeen ripuli, jota ei voinut mitenkään ennustaa. Tuli milloin tuli.

Mulla tilanne on nyt ohi. Siihen auttoi viime talvena aloitettu ruokaremontti. Tai ainakin sen jälkeen ei ole vaivannut montaa kertaa.

Mikään yksittäinen ruoka-aine ei sitä aiheuttanut vaan ruokvalioni kuitupitoisuuden nousun myötä vaivaa ei enää ole. Ruisleipä ja täysjyväpuurot yhdessä runsailla kasviksilla.

Vajaatoiminta on kyllä remontin jälkeen mennyt laidasta laitaan.
IP: Tallennettu
MartsuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Maha kipee(4.2.2004, 18:01)
Hei!

Minua koko syksyn kiusannut inhottava ripulointi on nyt helpottanut ja apuna on voinut olla reilut 2 viikkoa kestänyt thyroxin-lääkitys struumaan. Minulla on ollut monena syksynä vatsakipuja kuukauden verran lääkärin erään arvion mukaan valon määrän vaihtelusta johtuen, mutta jokaviikkoinen ripuli alkoi vasta viime syksynä. Minusta se ei voi johtua mistään ruoka-aineesta, koska syön koko ajan samalla tavalla. Toivottavasti se nyt pysyy poissa!!!
IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:Maha kipee(5.2.2004, 08:14)
Gina: toi sun juttus kuulostaa hyvinkin tutulta. Onko sulla myös kipua ja nipistelyä vatsassa?

Kerron lisää kunhan se lääkäri soittaa.
IP: Tallennettu
KillikittaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Maha kipee(5.2.2004, 08:57)
Mulla myös ripulointia (lue: pelkkää vettä). Vajaatoimintainen olen ollut lähes kymmenen vuotta. Ripuli on vaivannut tähän mennessä ainaskin pari vuotta. Kokeissa keliakia oli rajoilla, gastroskopiassa ei löydöksiä. Kolonoskopiassa kaikki näytti olevan kunnossa, mutta koepaloista löytyi lymfosyyttikoliitti. Nämä molemmat, Hashimoton tauti sekä koliitti ovat autoimmuunisairauksia.
Koliitti on myös krooninen.

Pahimpina aikoina suolistoa hoidetaan kortisonilla, muutoin yritän vain tulla toimeen. Olen huomannut, että rasvainen ruoka (esim. poronkäristys, NAM) sekä maustetut ruuat eivät sovi. Tällaisessa tilanteessa vessareissu seuraa välittömästi ruokailua. Vatsaa vääntää ja lorina kuuluu.

Toivottavasti ripulisi on harmittomampaa.
IP: Tallennettu
keppanaTauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 41

Tila: Offline

RE:Maha kipee(5.2.2004, 08:58)
Viitaten Ginan vaivoihin, jotakin samanmoista minullakin. Sappikivet poistettiin ja samalla koko sappirakko syksyllä 1995. Loppukesällä 2002 todettiin jatkuvien ylävatsakipujen vuoksi gastroskopialla mahakatarri joka johtuu sappinesteiden valumisesta elimistöön.. Jostakin luin, että sappikivet kehkeytyvät samanmoisesta aineenvaihdunnan häiriöstä kuin autoimmunitulehduksessakin on kyse.. Anyway, varovainen täytyy koko ajan olla ja syödä miedosti ja vähän kerraallaan.. Eikä tosiaakaan koskaan pysty ennakoimaan, milloin vessaan on mentävä, ennen kuin just sekuntia ennen ja silloin on jo se vessa löydettävä HETI.. Lenkillekin voi lähteä vasta sitten kun tietää varmasti että päivän vessareissu on just tehty, eikä sekään silti takaa, että avonaiselle kadulle voi lähteä..

keppana
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 60

Tila: Offline

RE:Maha kipee(6.2.2004, 07:44)
mullakin on muuten sellasta et yht äkkiä ruuan jälkeen ja äkkiä ja lorina tosiaa vaa kuuluu. Sit se on siinä. Kaikki ohi. Mä oon ihmetelly sitä mut sehän tietysti kuuluu myös tähän...kuten todennäköisesti kaikki vaan kuviteltavissa olevat epänormaalit oudot jutut elämän varrelta...on tää vaan sellinen tauti.
kir si
IP: Tallennettu
Gina
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Maha kipee(6.2.2004, 09:09)
Jossu*!

Mulla ei liiemmin ole vatsa kipee - joskus tosi harvoin. Nyt viime aikoina kun on enemmän ummettanut kuin ripuloittanut, on vatsa toisinaan kivistellyt.

Se, miten mun vatsa ilmoittelee vaivoistaan, on KOLINA! Suolisto on kuin putkisto, joka kolisee, lorisee ja lirisee - jumalaton mekkala välillä. On kuin vanhan vessan röörit, joissa on vähän painetta ja vettä...
Gina

IP: Tallennettu
Jossu*
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:Maha kipee(10.2.2004, 08:02)
No niin, eilen soitti lääkäri. Ja pisti dieetille. Se oli sitä mieltä että hyvä kun terveyskeskuslääkäri pisti jatkotutkimuksiin ja sinne vaan. Sitten kaikki paperit kourassa maaliskuussa Välimäen vastaanotolle.

Siitä dieetistä, kun Välimäki sanoi että kuulostaa ärtyneeltä paksusuolelta. En saa syödä kuin vaaleeta leipää (tosi jees, en moneen vuoteen oo syönyt muuta kuin tummaa leipää), suurin osa kasviksista jätettävä pois kuten sipuli, lanttu, kaali, kurkku, paprika, valkosipuli... Toisin sanoen kaikki mikä aiheuttaa käymistä vatsassa on jätettävä pois. Mistäköhän saisi lisää tietoa tästä, onko kellään vinkkejä?

Joten tässä odotellaan sitä lähetettä.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team