kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 23.3.2004, 20:00
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Mahan tutkimuksista
Jossu*
Junior MemberViestejä: 53

Tila: Offline

Mahan tutkimuksista(19.3.2004, 20:01)
Ajattelin kertoa kiinnostuneille miten mahavaiva-tutkimukseni edistyvät. Kävin tänään siellä kolonoskopiassa, eikä siinä näkynyt mitään erikoista. Eikä se niin vaarallista ollut, kuten joku jo rauhoittelikin minua.

Kävin tiistaina Välimäen luona, ja hän sanoi että jos ei tähystyksessä selviä mitään, niin hänen mielestään pitää kyllä selvittää mistä ripuli johtuu. Joten paperit hänelle ja hän katsoo mitä tuskimuksia tarvitsee. Onneksi löytyy näitä hyviäkin lääkäreitä!

IP: Tallennettu
KillikittaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Mahan tutkimuksista(22.3.2004, 07:35)
Moi,
myös minä kävin kolonoskopiassa, mitään ei näkynyt silmämääräisesti. Koepaloista löytyi koliitti, joka näkyy vain mikroskoopilla tutkittaessa.
IP: Tallennettu
Jossu*
Junior MemberViestejä: 53

Tila: Offline

RE:Mahan tutkimuksista(22.3.2004, 09:23)
Mä saan ne koepalojen tulokset parin viikon päästä, joten sitten nähdään oliko niissä jotain. Eikös ollutkin ihan kauheen makuinen se tyhjennysjuoma. Se oli kyllä pahinta siinä tutkimuksessa!
IP: Tallennettu
KillikittaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Mahan tutkimuksista(23.3.2004, 07:30)
Veitpä varpaat suustain! Juoma oli ihan järkyttävää. Viimeiset lasilliset tulivat takaisin samantien. Se tyhjennysnesteen litkiminen oli koko hommassa pahinta.

Joskus, jos minulla on ollut tosi kehnoja päiviä, olen ottanut ripuliin Imodiumia. Sitä saa apteekista käsikauppalääkkeenä. Se helpottaa oloa silloin, kun suoli ei pidä yhtään. Seuraavana päivänä voit huomata, että sinulla on ummetusta. Pitkäaikaiseen käyttöön Imodiumista ei ole, mutta pahimmissa tilanteissa olen saanut siitä avun.
IP: Tallennettu
kaarinOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Mahan tutkimuksista(23.3.2004, 09:17)
Moi,
Minulla oli kanssa mahaongelmia (mahalaukku, suolisto), jotka johtuivat kilpirauhasesta. Silloin kun olin liikatoiminnalla erittyi suolahappoa liikaa joka poltti mahaa ja ruokatorvea, vajaatoiminnalla taas ärsytys kohdistui enemmän ylöspäin ja löysytti porttia. Suolisto reagoi niin, että liikatoiminnalla oli ripuli ja vajaatoiminnalla ei taas rasvat imeytyneet kunnolla. Minulle sanottiin, että esim. TSH voi vaikuttaa näihin häiriöihin. Samalla todettiin ettei minulla imeydy kunnolla rasvat, kalsium, rauta, D-vitamiini, B-vitamiinit yms. jos TSH arvoni ovat liian korkeat. Silloin kun arvot ovat olleet pitkään hyvät, niin elimistökin rauhoittuu ja imeytymiset paranevat. Minulle on tehty kolonoskopia ja mahalaukun tähystys pari kertaa. Mitään poikkeavaa ei ole löydetty, ainoastaan suolahapon ärsytystä. Todettu vain, että kilpirauhasesta johtuvia toiminnallisia häiriöitä. Onko keneltäkään leikattu sappirakkoa pois, tälläkin voi olla vaikutusta suoliston toimintaan. Usein myös keliakia tai laktoosijutut kulkevat kilppariongelman kanssa käsikkäin.
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 247

Tila: Offline

RE:Mahan tutkimuksista(23.3.2004, 11:16)
minulta on leikattu sappirakko pois vuonna -90 sappi kiven 2cm mukana. naislääkäri sanoi että nuori nainen ja tossa kunnossa (paino) otetaan kolesteroli koe jos kivet johtuis siitä kolesteroli oli 5. olispa ottanu tsh:n silloin.

maha oirehtii välillä mutta kun ukolla on ärtyvä paksusuoli on tässä vähän dietillä sen vuoksi itsekin mutta välillä tulee kohtauksia jotka ovat harvenneet sen jälkeen kun on alkanut popsia maitohappobakteereita kun vaan muistais ottaa useammin
krisse, krooninen kilpirauhastulehdus,kyhmystruuma,vajaatoiminta.
nyt hyvässä kunnossa
IP: Tallennettu
Jossu*
Junior MemberViestejä: 53

Tila: Offline

RE:Mahan tutkimuksista(23.3.2004, 14:28)
Sain Välimäeltä reseptin tohon Imodiumiin. Taidankin kipaista tänään apteekkiin hakemaan ne. Jotain muita maitohappobakteereja kyllä söin jonkin aikaa, mutta niistä ei ollut apua.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team