kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 5.3.2004, 23:13
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Mikä B-todistuksen hyöty
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

Mikä B-todistuksen hyöty(1.3.2004, 10:29)
Hei,
Sain lääkärin kirjoittamaan itselleni B-todistuksen. Totesi kuitenkin samaan menoon ettei se juuri kannata, sillä kerralla voi ostaa vain kolmen kuukauden korvattavan annoksen ja korvausta saa vasta 5 euroa ylittävästä osasta. Eli käytännössä 1mg:n annoksella saa yhden purkin kerrallaan ja korvaus joitain senttejä. Onko asia todellakin näin?? Harmittaa jos, kun todistuskin maksoi 27 euroa (tosin KELAn päätöstä ei ole vielä tullut).

Katariina
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
herttis
Junior Member


jaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 65

Tila: Offline

RE:Mikä B-todistuksen hyöty(1.3.2004, 12:13)
Hei.
Minulle ei edes annettu sitä aikanaan; tyroksiinimäärä on kuulemma liian pieni, saattaisin pärjätä ilmankin oli peruste ja pah, nytkin sitä on lisätty kun itse aktiivisesti esitin asiaa. Mulla maksaa kolmen kuun annos noin 10 eur ja mulla on ne 0.025 mikrogr tabut, joita puolitoista per päivä.
Nämä pikkutabut on kait kalliimpia sitten...
Olen jotenkin ajatellut että halpaa tämä on kun vertaa vaikka migreenilääkkeisiin; huh!
Mutta olipa hinta mikä tahansa niin kaikki kelat kyllä kannattaa ottaa jos vain saa. Mulle ehdotettiin, että b-kirjoitetaan, jos ensin olen 3-4 kk syömättä lääkettä ja testataan koe ja sitten syödään ja taas koe - totesin että pitäkää hyvänänne, en sentään koekaniiniksi ala. Kai mulla nyt oma järkikin sanoo että tsh yli 8 jossei oo lääkettä ja nyt kun on lääke niin se on sittenkin vielä yli 3.
terv. Herttis
IP: Tallennettu
helmyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 40

Tila: Offline

RE:Mikä B-todistuksen hyöty(1.3.2004, 22:46)
Moin,
Voihan se olla, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa lääkityksesi vaihtuu, ehkä uuteen kalliimpaan lääkkeeseen. Tällä hetkellä noista luvanvaraisista vajaatoimintalääkkeistä ainakin yksi on myös Kela-korvauksen piirissä ja on huomattavasti Thyroxinia kalliimpi ja silloin tuolla merkinnällä Kela-kortissa on jo taloudellista merkitystä.

Mulle lääkäri sanoi, että pitää olla vuoden ensin "kroonikko", jotta saa tuon lausunnon ja merkinnän Kela-korttiin. Mulla on kilpirauhanen leikattu kokonaan pois joten ihan varmasti olen ollut kroonikko tässä mielessä heti leikkauksen jälkeen! Tilanteeni ei tästä miksikään muutu...


Öitä ja tsemiä
Helmy
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 234

Tila: Offline

RE:Mikä B-todistuksen hyöty(2.3.2004, 00:55)
itselläni oli senverran häikkää että sain sen lausunnon ja korvauksen suoraan mukisematta.

vaikka saadessa annos olisikin pieni voi annostus myöhemmin muuttua ja usein muuttuukin ja silloin hyöty on jo parempi, itse saan nykyisin kaksi thyroksin purkkia kerralla, ja muutenkin onhan jo haettu ei tarvii enää miettiä asiaa, itse pidän että sillä on suurempi henkinen tuki, ja pääset jonon edelle hammaslääkärissä kun yleiselle puolelle menet
krisse
IP: Tallennettu
Tiina
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Mikä B-todistuksen hyöty(2.3.2004, 09:08)

B-lausunto on tosiaan aika kallis. Ja kun 5 euron omavastuun jälkeen 0,39 senttiä (muistaakseni) menee ainoastaan Kelalle niin on mullakin käynyt mielessä, haluanko koko korvausnumeroa (eli Thyroxin 0,1mg 100tabl.). Toisaalta jos lääkitys muuttuu, niin sitten asia onkin jo erilainen. Tai jos keksitään jotain/jokin uusi mullistava hoito/lääke, joka on kalliimpi.
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 190

Tila: Offline

RE:Mikä B-todistuksen hyöty(2.3.2004, 14:16)
Olen näköjään saanut merkinnän korttiini v. -92. En muistaakseni maksanut "paperista" mitään, koska sain sen terveyskeskuslääkäriltä.

Silloin aikoinaan sain (muistaakseni) lääkkeet ilmaiseksi. Olikohan seuraava vaihe se, että maksoivat jotain ja kolmas vaihe taisi olla tämä nykyinen hinnoittelu, jolloin 100 %:n korvattavuus ei enää edes tunnu korvattavuudelta.
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
ninni
Junior Member


kesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 59

Tila: Offline

RE:Mikä B-todistuksen hyöty(2.3.2004, 21:36)
Mä sain ainakin ton lausunnon heti, kun tauti oli todettu. Ei tarvinnut odotella vuotta. Maksusta en kyllä enää muista. Muistaakseni lääkäri sanoi, että perusteeksi riittää se, että joudun todennäköisesti syömään lääkettä lopun ikääni. Tulehdus kun on tehnyt osan kilpparistani toimettomaksi. Mulla oli kans lääkitys ennen 0,1 ja rahallinen hyöty siis tosi pieni tosta maininnasta kela-kortissa. Nyt hiljakkoin lääkitystä jouduttiin nostamaan ja hyödyn tällä hetkellä n. 6€/3kk.(saan 2prk yhden hinnalla). Kun syön lääkettä loppuikäni, niin joka tapauksessa kannattaa ottaa tuo kaikki (pienikin) hyöty irti.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Mikä B-todistuksen hyöty(5.3.2004, 09:39)

Kiitos kaikille vastanneille, nyt vain myönteistä päätöstä odottelemaan... toivottavasti tulee sellainen

Katariina
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team