kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 23:14
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Mitäs nää nyt sitten meinaa???
miukkuHäntä pystyyn vaikka hakaneulalla!!
Viestejä: 13

Tila: Offline

Mitäs nää nyt sitten meinaa???(12.2.2004, 20:21)
Konkareilta taas kaipaisin apua!

Sain uusimmat labrat, TPO...jotain oli alle 20. TSH 1.69 ja T4V 10.20. Nyt oon ihan ymmällä. Kun reilu kuukausi sitten arvot oli TSH 2.57 ja T4V 12.80, tai sinnepäin (ja vuosia sitten TSH 2.89, t4v muistaakseni vähän päälle 11). Eikö jälkimmäisen pitäis nousta, jos Tsh laskee. Eikös tuo t4v oo aika rajoilla? Mulle vaan sanottiin luukulta, että on hyvät. Tosin näitä ei ny kukaan lääkäri oo kattonu eikä varmaan katokaan...

Oireita on edelleen, tosin en oo nyt pitänyt niin lukua asiasta, kun oon tässä vähitellen toipunut vuosisadan flunssasta. Huomasin tuolla, että Mimmillä näytti olevan aika lailla sama tilanne; synnytyksestä likimain vuosi, oireita on, mutta arvot ei muka mitään merkkaa. Ja itse pitäis osata tohtoroida itsensä. Tai nettiyhteyksien avulla.
On tää hullua! Bravo Suomen lääkärikunta!!!!

Kiitokset taas! Ja sori, mutta nyt vähän v-tuttaa...

Miukku huuli pyöreänä
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 442

Tila: Offline

RE:Mitäs nää nyt sitten meinaa???(12.2.2004, 21:07)
Hei Miukku!

Ei, jos molemmat arvot laskee tai on alhaalla pitäisi sekundaarinen ja tertiaarinen hypotyreoosi (TSH:n tai TRH:n puute)sulkea pois. Ota yhteyttä lääkäriin ja sano että haluat lähetteen sisätautilääkärille, kun tältä ei näytä apua saavan Oireiden perusteella alitoimintaa, vaikka arvosi ovatkin viiterajojen sisällä.

T4v on liian alhaalla ja viittaa varmasti alitoimintaan

Kyllä lekurin olisi syytä katsoa tulokset ja määrätä lisätutkimuksiin.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
mimmiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Mitäs nää nyt sitten meinaa???(12.2.2004, 23:13)
Millaisia oireita sinulla Miukku on? Minulla on ollut koko vuosi väsymystä, mutta laitoin sen yö imetysten piikkiin. No, nyt ne on loppunut ja olen nukkunut 7-8h öitä, mutta olo on huono. Aina olen ollut jonkun verran väsynyt, huono harrastamaan mitään ja muutenkin erittäin epäaktiivinen, enemmänkin kotona viihtyvä. Luonne on kuitenkin hyvin ulospäin suuntautuva. Oireita jotka sopii vajaatoimintaan erittäin hyvin on ollut vuosia, mutta 2 kertaa arvoja on katsottu ja "normaaleita" on olleet..Mutta vasta synnytyksen jälkeen tuntuu, että jotain muutoksia on tullut lisää.

Nyt oireita on lamaantunut olo, flegmaattinen suorastaan. Viluttaa ja jalat ja kädet on yhtä äkkiä ihan jäiset, hengitys on työlästä ja pienestäkin hengästyy, esim. lapsen normaalista nostelusta ym. Silmät on varsinkin aamuisin ilmeisesti kuivat, kun tuntuu että niitä on vaikea aukaista. Sydän hakkaa tai tuntuu että se tumpsuttelee reippaanlaisesti, vaikka pulssi olisikin sitten suht tasainen (en ole mittaillut säännöllisesti, noin 65 se on päivisin ollut yleensä). Kilpirauhasen kohdalla tuntuu niellessä välillä epämielyttävää "tuntemusta" ja kaulalla muutenkin ajoittain kiristävä tunne, varsinkin jos kaulaliina on liian kosketusetäisyydellä. Päänsärkyjä on ollut aina paljon, niin nykyäänkin. Ja polvet särkevät välillä ja jalat on levottomat (olleet aina, heiluttelen niitä lähes koko ajan.)

Kuukautisia minulla ei ole vielä tullut, mutta ennen lasta ne on aina olleet säännölliset. Imetys niitä pitää poissa edelleen, mutta estrogeenitasot on imetyksen aikana aina alhaiset, että sitäkin pitäisin ainakin osaksi oireiden syypäänä, mutta lääkärit eivät ottaneet siihen kantaa oikestaan mitenkään.

Kerro hieman omista oireistasi, niin voidaan verrata.

mimmi

p.s Arvoni oli TSH 1,88 ja T4V 13 ja sain koelääkityksen 1 25mcg/vrk (joskin luulen lääkärin aatelleen että turhaa antaa, mutta sain kuitenkin, niin kokeilen josko se helpottaisi, muutoin on etsittävä uutta väsymyksen aiheuttajaa).
IP: Tallennettu
mimmiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Mitäs nää nyt sitten meinaa???(12.2.2004, 23:19)
Siis yksi tabl 25mcg vuorokaudessa. Tuosta edellisestä voi saada hieman tuhdimmankin annoksen käsityksen...

mimmi
IP: Tallennettu
miukkuHäntä pystyyn vaikka hakaneulalla!!
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Mitäs nää nyt sitten meinaa???(13.2.2004, 19:46)
Kiitos KYLMÄKALLE taas arvokkaasta vastauksestasi Sain tänään ajan lääkärille, peräti meidän työterveys-sellaiselle, vaikka hoitovapaalla olenkin. Mutta hän on ainakin valmis lääkäri, vastaanotolla kun ei välttämättä niin "hyvin" oo asiat. Joten katsotaan mitä äijä tuumaa.

MIMMI- joo, kuulostaapa tosi tutulta. Mä myös (ja lääkärikin, kun kurkkukipua lähinnä kävin valittamassa) pisti oireilun imetyksen yms. piikkiin. Mulla kans tuota kuristavaa tunnetta kurkussa/kaulalla, sitten löyty pahkuroitakin (imusolmukkeet), nielemisvaikeuksia (kaikki tuntuu takertuvan kurkkuun), yhdessä vaiheessa hiuksia lähti ihan mahdottomasti, kipuja siellä ja täällä (kaula, korva, alamaha, selkä, nivelet), kuiva iho, jääkalikat kädet ja jalat (sormet varsinkin ulkoilun jälkeen menee valkoiseksi/siniseksi), huonoa oloa etenkin iltaisin... Kaikista pahin oikeastaan on kuitenkin jatkuva väsymys, sellainen horrostila, jossa toimii kuin unessa ja unohtelee asioita. Eikä tosiaan mihinkään jaksa/viitsi mennä, hyvä kun viitsii aamulla alakertaan raahautua. Ennen kävin koiran kanssa pitkiä lenkkejä, en enää...
Ja sit toinen tosi paha on jatkuva palelu. Ruumiinlämpö on aamuisin keskimäärin 36. Mitähän vielä muistaisin tähän hätään. Ai joo, piilareita käytin aikoinaan, mutta yks kaks silmät ei enää sietänytkään niitä - oli kai jotenkin kuivat, kun linssit hankas koko ajan, ihan ku ois ollu roska silmässä. Ja tuota tunnetta on muutenkin. Niin ja päänsärky kuulostaa myös niin tutulta...
Useaan otteeseen ramppasin lääkärissä, sitten yksi hoksasi laittaa lisätutkimuksiin (uä ja labrat). Ja siinä vaiheessa itsekin heräsin tajuamaan (ja varsinkin, kun löysin tänne foorumille), että mähän en taida ollakaan laiska saamaton luulotautinen vätys, vaan asioille voi olla luonnollinen selitys. Toki monetkin noista oireista voi aiheutua raskauden aikaisista hormonimuutoksista, mutta mullakin on näitä ollut kauemmin, en vaan muista milloin alkaneet. Ja ihan niinku sullakin, ne tais pahentua (tai silloin itse kiinnitin niihin erityistä huomiota) tuossa puolisen vuotta synnytyksen jälkeen.

Tässäpä nyt oli jotain. Onpa kiva (siis vaikka ei tietenkään oo kiva - ymmärrät varmaan mitä haen) kun on joku ihan samanlaisessa tilanteessa. Paitsi että sä oot jo saanut kokeeksi tabletteja. Toivottavasti niistä on sulle apua. Kerrohan väliaikatietoja!!

Terkuin Miukku
IP: Tallennettu
miukkuHäntä pystyyn vaikka hakaneulalla!!
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Mitäs nää nyt sitten meinaa???(13.2.2004, 20:05)
Mimmille vielä, noista kuukautisista. Mulla alko alle viis kuukautta synnytyksestä, vaikka imetin. Yhtä varmaa kuin se, että ne tulee 28 päivän välein, on myös se, että ensin tuhruttaa ja sitten holisee ja sitten taas tuhruttaa... Eli kuivaa kautta jää kutakuinkin kaks viikkoa. Ja ovulaatiokivut on tulleet tupaan. Mistä lie sitten johtuu.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team