kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 25.3.2004, 21:09
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 25

Tila: Offline

Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(16.3.2004, 21:51)
Minulla on nyt lääkkeen nostamisesta noin 4vko:a ja paino vaan junnaa edelleen paikallaan Olen kyllä koittanut katsoa noita syömisiäkin mutta vielä ei ole tulosta tullut, ei kyllä ole enää noussutkaan. Mites muilla on kilot pudonneet lääkityksen aloittamisesta?
IP: Tallennettu
outi
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 52

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(17.3.2004, 09:12)
Tämä todella kiinnostaa minuakin. On tullut 12 kiloa painoa sen jälkeen kun heilahti vajaatoiminnan puolelle. Nyt pitäisi olla lääkitys kohdallaan ja aloitin Painonvartijoiden ohjelman kolme viikkoa sitten. Ei ole pudonnut vasta kuin puoli kiloa vaikka aikaisemmin samalla ohjelmalla samassa ajassa on mennyt parikin kiloa. Siis silloin ennen kuin tämä vajaatoiminta pukkasi päälle.
Onko niin, että elimistö ei ihan heti "herää" vaikka arvot saatais kohdalleen?
Laihtumisessa onnistuneet, kertokaa kokemuksianne ja vinkkejä.
nimim. kesävaatteisiin on mahduttava
Outi
IP: Tallennettu
vaakaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(17.3.2004, 10:51)
7kk mennä hurahti ennen kuin lääkemäärä suunnilleen kohdallaan ja pari kiloa tippunut kahdessa kuukaudessa mut siihen jäi. toisaalta ei kannata hirveästi ruveta painonvartijoille maksamaan ennen kuin lääke-annos kohdallaan. huomasin itse kun kokeilin niiden ohjeita aikaisemmin niin mitään ei tapahtunut ja eipä tuo aineenvaihduntakaan toiminut. nyt odotellaan taas kokeiden tuloksia ja odotellaan valoisia päiviä.jokaisellahan nuo lääkkeet vaikuttaa eri lailla joten vaikea sen kummemmin sanoa.
IP: Tallennettu
TardeOnko vika minussa vai lääkityksessä?
Viestejä: 8

Tila: Offline

en haluaisi masentaa,..mutta(17.3.2004, 14:45)


Olin ennen kilppareiden poistoa sutjakka (lue hoikka) 19 vuotias neitonen. 4 kk:ssa leikkauksesta paino nousi 8 kiloa. Sen jälkeen pysyi hallussa paino n 8 vuotta, kunnes elintapojenkin muutoksesta lihoin pikkuhiljaa.

Painonvartijoitten ohjeilla otin niskasta kiinni ja sain erään kevään aikana sitten 14 kiloa karistettua.
Kunnes jälleen nyt on kerääntynyt ne 14takaisin +7kg ylimääräistä sen päälle ruhooni kannettavaksi.

4 viimeistä vuotta on haettu hormonilääkitystä kohdalleen, ja koko sen ajan olen aika-ajoin yrittänyt taistella reilua 10 kiloa pois, mutta ei onnistu edes painonvartijoitten tuhannen päiväkalorin dietillä, kuin se ensimmäiset 3 kiloa!!! siihen jämähtää.

Mielialakaan ei siitä juuri kohennu; aiemmin kun oli henkisesti ja fyysisesti omasta mielestä OK sai helposti karistettua ylimääräiset kilot.

Onhan se totta, että ikäkin kartuttaa jonkinverran lisää kannettavaa, mutta olisi se mukava piristyä, saada niskasta itseään kiinni ja kevyesti syömällä ja kohtalaisesti liikkumalla "parantua" normaaliksi omaksi vanhaksi itseksi.
Mutta mistä se piristys? Masennuslääkkeitäkö hakemaan vajaatoimintaisen oireilla, kun labra-arvot on riittävän kohdallaan...?


IP: Tallennettu
Liisasyöpa nakerteli kilppariani ja kirurgi vei loput
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(17.3.2004, 21:30)
Vääryyttä - ah, niin suurta vääryyttä on kilpparisyöpälaisen elämä. Ensin olin hoikkeliini kunnes syövän sain ja se leikattiin.

Alkuun tuli tietysti vajaatilan aiheuttamaa läskiä ympärille, jonka hyvksyin. Suuri toivoni oli, että kun voidaan aloittaa varsinainen Thyroxin lääkityus niin kaipa kilot katoaisivat kun oiken julmaa hypertyreoottista diettiä mulle kaavailivat lääkärisedät.

Läskit pysyy ja jopa lisääntyy. Olen alkanut jo hieman vainoharhaisesti pohtia lilluuko ilmassa ovelia rasvamolekyylejä, jotka sujahtavat nenänsieraimistamme sisälle. Ne tuntuvat olevan vielä sitä sorttia joka purasevat pikkuhampaillaan vuotärölle kiinni ja pois ei auta jumpat ei mitkään.

Parjäilkää!
Liisa
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 49

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(17.3.2004, 21:54)

Hei,
ajattelin laittaa oman huomioni vaikkei paino-ongelmia olekaan. Laihduin vajaatoiminnan aikana relusti, varsinkin alkuaikoina kun meni väsymyksen ja masennuksen myötä ruokahalu. Sitten paino pysyi samassa kolmisen vuotta, yhä vajaatoimisena, kunnes on nyt tyroksiinin syönnin aloittamisen jälkeen (4kk) noussut useamman kilon ylöspäin -johtuen selvästi parantuneesta ruokahalustani. Myös häiritsevä nälän tunne on tullut takaisin ja senkin takia tulee syötyä useammin. Eli minulle on käynyt toisin päin painon kanssa, johtuen siitä aiemmasta ruokahaluttomuudesta.
Nyt myös makea on alkanut maistumaan enemmän

Katariina
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
ruusuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(17.3.2004, 22:00)
Meni ainakin pari vuotta lääkityksen aloittamisen jälkeen ennen kuin kilppariarvot olivat oikeissa rajoissa. Nyt arvot ovat ok, mutta paino ei ole laskenut grammaakaan. Tätä tilannetta on jatkunut muutamia vuosia. Ei kivaa...
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 140

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(17.3.2004, 22:24)
Luin ihan innoissani vastauksia, että jos jotakuta olisi onnistanut, ja millä lailla, mutta valitettavasti vastaukset ovat hyvin saman sorttisia kuin oma tilanteenikin

Itsellä painoa alkoi varsinaisesti tulla vasta thyroxin lääkityksen aloituksen jälkeen, alussa 3 kiloa 2 viikossa sitten puolen vuoden päästä samanmoinen pomppaus, ja pari kiloa saan pois, valtavalla taistelutahdolla, mutta en yhtään enempää! Nyt olen 2 viikkoa mennyt ravitsemusterapeutin ohjeilla, ja mitään ei ole tapahtunut, ja tämä ravitsemusasiantuntija ei usko minun ruokapäiväkirja merkintöjä, luulee, että jätän osan syömisiä merkkaamatta!

Aion tätä jatkaa toivon mukaan pitkäjänteisesti, jos vaikka jotain tapahtuisi, se 6 kiloa pitäisi saada pois, ei ole "normaalille" ihmiselle kovin suuri ponnistelu, mutta tälläselle epänormaalille taitaa olla jo miltei mahdoton. Vai onko?


IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 25

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(17.3.2004, 23:33)
No voihan kettu Taitaa sitten olla legendaa se että kun saa kilppriarvot kohdalleen alaa painokin normalisoitua. Mulla on tullut ennen lääkkeen aloittamista noin 10kg kolmessa neljässä kuukaudessa ja olin kyllä aika varma että johtui vajaatoiminnasta. Nyt pitää varmaan munkin liittyä painonvartioihin tms. Mutta jos joku nyt kuitenkin olisi kokenut positiivisen yllätyksen thyroxinin aloittamisen jälkeen niin kerrohan kokemuksesi

Pirtsakkaa kevättä!

Omppu
IP: Tallennettu
outi
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 52

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(18.3.2004, 09:19)
Onpas muillakin masentavia kokemuksia! Itsehän jo kirjoittelin tuohon, että kokeilen nyt (taas) Painonvartijoiden kuuria. Onneksi minun ei tarvitse siitä mitään maksaa kun on se CD muodossa.
Harmillista, ettei täältä tunnut löytyvän ketään onnistujaa tässä laihdutusasiassa. Itse en kuitenkaan vielä heitä pyyhettä kehään koska eräs ystäväni on vajaatoimintaisena onnistunut laihduttamaan monet kerrat aina kun arvot on saatu kohdalleen. Hänellä ikävä kyllä arvot eivät pysy kohdallaan joten myös helposti sitten taas lihoo kun heittävät väärään suuntaan. Mutta ainakin hän on nykyään todella hoikka, joten toivoa on.
Outi
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(18.3.2004, 10:53)
Mulla oli noita vajaatoiminnan oireita useita vuosia, pahinta oli kuitenkin että lihoin vuodessa 17 kg. Lääkityksen myötä olo on piristynyt sen verran, että jaksan liikkua enemmän. Yhdessä vaiheessa en kertakaikkiaan jaksanut liikkua yhtään enempää kuin oli ihan pakko.
Ei se ole puntarissa vielä näkynyt, mutta elättelen toivoa vielä. Onpahan tuo painonnousu nyt ainakin pysähtynyt. Ja vastahan lääkityskin on ollut muutaman kuukauden.

Ärsyttävää on se, että lääkäreitä on kiinnostanut enemmän tämä seuraus (mahtava painonnousu) kuin se, että mikä sen aiheutti (vajaatoiminta). Toki on lääkärin tehtävä huomauttaa ylipainosta, mutta voisivat joskus miettiä syitäkin. Sitäpaitsi minä näin peilistäkin ihan omin silmin, että läski mikä läski...
IP: Tallennettu
OmppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 25

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(18.3.2004, 11:00)
Heippa!

Outi: Kiva että löytyy edes joku jolla on positiivisia kokemuksia thyroxinista ja painon laskusta. Toivoa siis on, tasitelu jatkuu

Klup: Minulla myös lääkäri oli kovasti huolissaan tästä painon noususta ja aluksi arveli että kaikki oireeni johtuvatkin siitä kun olen lihonut niin nopeaa. Tylsää, onneksi sain tahtoni läpi ja pääsin tsh mittaukseen. Tai oikeastaan itsehän sen maksoin lopulta (yksityisellä) vaan eipä mikään raha ole niin tärkeä kuin se että saa taas voimia, varsinkin nyt kun minulla on tuo pikkuinen hoidettavana.
IP: Tallennettu
Jossu*
Junior MemberViestejä: 53

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(18.3.2004, 12:30)
Mulla tippui parissa kuukaudessa 4 kiloa, pysyvästi ilman laihdutusta. Tämä tapahtui puolen vuoden sisällä lääkityksen aloituksesta, en muista tarkkaan milloin alkoi. Vaikea sanoa olivatko nuo kilot tulleet vajiksen takia, kun olin juuri siinä teinistä aikuiseksi naiseksi- vaiheessa.

Nyt on paino tippunut 5 kiloa tammikuun alusta laihduttamatta, mutta se johtunee tästä mahavaivasta...
IP: Tallennettu
LisikeddaAvanti!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(18.3.2004, 12:33)
Heips!
Mulla meni reilut neljä vuotta, että saatiin kilppariarvot kuriin ja lääkitykset kohdilleen, nyt olen laihtunut puolessa vuodessa n. 9 kg, mutta matkaa on vielä pitkästi "normaaliin" koska olen lihonut tän sairastamisen aikana noin 20 kg enkä ollut mikään keiju aiemminkaan. Painonvartijoiden dieetti ei sovi mulle alkuunkaan saan kauheita suklaa-/makeahimokohtauksia sillä, mutta olen ohjannut syömisiäni enemmän Heikkilän ohjeiden mukaiseen vähähiilihydraattisempaan ruokavalioon ja se tuntuu toimivan eikä niitä himotuskohtauksiakaan tule enää niin usein.

Tsemppiä vaan kaikille ja iloista kevään ja keveyden odotusta!

Lisikedda Hashimotokurkussa
IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 64

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(19.3.2004, 12:08)
Lohduksi voin sanoa: olen saanut painoni pidettyä paikoillaan syömällä vähän hiilihydraatteja. Heti kun pulla maistuu, niin läski kertyy. Kokojyväviljaa surutta, mutta kuitenkin maltillisesti, ei perunaa, runsaasti muita kasviksia, juureksia, lihaa ja valkuista taas reippaammin. Hedelmiä ja marjoja. Sokeri ja valkoiset jauhot ovat pahaksi!
IP: Tallennettu
enkeli
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(19.3.2004, 20:07)
no voi harmi...ei kuulosta kivalta
mä oon menossa kilpirauhas kokeisiin vasta ensviikolla, sit selvii onks mulla tää kauhee sairaus
teijän kertomukset kuulostaa vaan aika hurjilta, paitsi Outin
IP: Tallennettu
SlowOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(25.3.2004, 12:41)
Minulla myös nousi paino vajaatoiminnan alettua noin 20 kiloa. Olen moneen kertaan yrittänyt väsyneenä aloittaa laihista sillä seurauksella, että aina pari kiloa lähtenyt ja sitten kolme tai neljä tullut takaisin. Siten nämä 20 kiloa. Noin vuosi sitten päätin, että ei enää yhtään laihista ennenkuin alkaa olla väsymys ja "pää" paremmassa kunnossa. Sitten vasta yritän seuraavan kerran.

No nyt sitten talvella tuntui olo mainiolta ja pirteältä, joten laihduttaminen alkoi. En tehnyt kovin rankkaa ruokavalion muutosta, lähinnä vähensin hiilihydraatteja. Liikuntaa lisäsin myös. Paino pudonnut turhia hötkyilemättä melko rauhalliseen tahtiin, mutta nyt lähtenyt jo noin 10 kiloa. Eniten ilahduttaa, se että tämä on ollut tosi helpon tuntuista. Yllättävän helpon tuntuista.

Saa nähdä pysyykö tämä, mutta kivalta vaikuttaa nyt ja hurjalla tsempillä jatkan pudottamista. Tällä kertaa en kyllä enää yritä edes "täydellisiin mittoihin", vaan kunhan jonkin verran saisi pois ja sitten pidettyä siinä.

Tsemppiä tosiaan kaikille muille myös tässä touhussa! Taitaa tosiaan olla koko elämän projekti.


IP: Tallennettu
SlowOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Miten kauan teillä lääkitysken aloituksesta teillä on mennyt ennekuin paino on alkanut normalisoitua?(25.3.2004, 12:44)
Niin joo tärkein oma havaintoni oli, että homma tuntuu toimivan paremmin kun osaa antaa itselleen anteeksi. Ensinnäkin hyväksyä se, että kiloja on tullut hommattua. Eihän se maata kaada. Ja sitten hyväksyä se, että eihän sitä voi jatkuvasti syödä terveellisesti. Välillä täytyy voida herkutellakin.... se kuuluu kuitenkin elämään. Ennen kuurit usein kaatuivat siihen, että lipsahti kurista ja sitten "v..tutti" tosi vietävästi ja sit koko laihis kaatui siihen. Tai sitten yritin korjailla tosi niukalla ruokavaliolla lipsahduksen jälkeen... seurauksena tietty paha kierre. Nyt herkuttelen joku päivä täysillä ja seuraavana päivänä sitten niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.


IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team