kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 22:11
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Muistamattomuus
anniaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

Muistamattomuus(14.11.2003, 12:52)
Kun mulla muutama vuosi sitten todettiin vajaatoiminta, niin jälkeenpäin tajusin että mull oli ollut lähes kaikki klassiset oireet.

Nyttemmin tunnenn itseni "melkein normaaliksi" , ainoa mikä on jäänyt huolestuttamaan ja vähitellen aika pahastikin on mun muistamattomuus. Sen vielä ymmäri silloin kun ei ollut lääkitystä tai kun se oli vasta aloitettu. Mutta mun pää on edelleen täysin laho, mitä se ei ole ollut ennen kilppari vaivoja.

Opiskelen itselleni ammattia, jossa täytyy olla tarkka. Ja mua välillä oikein pelottaa, ku en muista mitä olen esm. hetki aikaisemmin tehnyt. Monesti joku asia tuntuu tutulta, mutta en yksinkertaisesti saa päähäni missä olen sitä käyttänyt tai missä olen siihen aikaisemmin törmännyt.

Usein unohdan myös mitä olen mieheni kanssa keskustellut tai saatan kertoa saman asian useaan kertaan ja olen aivan varma etten ole hänelle sitä aikaisemmin puhunut.

Kuulostaako kelleen yhtään tutulta?
IP: Tallennettu
keppanaTauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 31

Tila: Offline

RE:Muistamattomuus(14.11.2003, 13:25)
vajaakilpparaisena saatan lukea lyhyenkin artikkelin, jossa mainitaan mm. nimiä ja muita erisnimiä. Vaikka juuri sen luin muka ajatuksella, en enää muista mitä nimiä mainittiin.. Noloja tilanteita myös aiheuttaa, kun unohdan ihmisten nimiä, ehkä pahemmin kuitenkin sellaisten puolituttujen joita harvemmin näkee. Joskin eikös näitä moni tervekin unohtele..Poikani usein naurahtavat, että kysyn samoja asioita moneen kertaan pienenkin ajan kuluessa. Jopa vanha kertotaulu saattaa joskus olla täysin tyhjä ja päässälasku tökkii.. Tylyn ihmisen leimaa olen saanut, kun usein on hitaalla ja ilmeetön. Mustia aukkoja, kyllä..
IP: Tallennettu
Niina
Junior Member


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 54

Tila: Offline

RE:Muistamattomuus(14.11.2003, 14:10)
Seleeniä, rakkaat ystävät, seleeniä muistiin ja muuhun pään toimintaan. Syökää seleeniä vitamiinina ja suosikaa seleeniä sisältäviä ruoka-aineita. Vajaatoimintaisella eivät vitamiinit imeydy riittävästi ja lisäsaanti on tarpeen. Lisäksi on todettu jollain tutkimuksella, että Suomessa kukaan ei saa tarpeeksi seleeniä, koska sitä ei ole riittävästi maaperässä.

Vajaatoimintaiselle muita tärkeitä ovat B6/12 ja muistaakseni pitää ottaa muitakin B-vitskuja, että ne imeytyvät. Muitakin vitamiineja kannattaa käyttää, liikasaannin vaara on vähäinen normaaliannoksilla. Ymmärtääkseni useimpia vitamiineja voi ottaa noin viisinkertaisen määrän normaalisuositukseen ennenkuin tulee oireita tai vaarallista. D on talvella tarpeen Suomessa, kun aurinkoa ei näy. Rasvahapot (esim. Triomega) ovat hyviä.

Monivitamiineissa on yleensä kutakin vitamiinia/hivenainetta aika vähän, mutta parempi sekin kuin ei mitään.IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team