kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 22:58
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: ..Nyt alkaa selkenemään..
pakkas-akkaHermotko kireällä? Jep jep jep!
Viestejä: 19

Tila: Offline

..Nyt alkaa selkenemään..(6.2.2004, 16:21)
Terppa taas kaikille!!
Vihdoinkin minut otettiin vakavasti ja sain asian mukaista kohtelua ja hoitoa!! Jes!!
Sain jopa kauan kaivatun diagnoosinkin näille mun epämääräisille olotila,oire,arvo vaihteluille!!
Oliskin nyt kiva tietää löytyykö mulle ainuttakaan kohtalotoveria tälle harvinaiselle sairaudelle. Sitä hienoa nimeä en nyt muista,mutta löytyy endokrinologian lääkäri kirjasta harvinaisista sairauksista!
Elikäs,minulta löytyy molemmat,sekä vajaa että liikatoiminta yhtäaikaa ja niiden oireet sekottuvat keskenään ja löydettiinpä vielä verestä molempien vasta-aineetkin. Lääkityksellä ei olla saatu kuriin koska vain toista lääkettä syödessäni olenkin hetkessä siellä toisessa ääripäässä!! Nyt olis edessä kilpparitoiminnan lopullinen kuolettaminen,eli joko radiojodi tai kilpparileikkaus jossa se poistettaisiin kokonaan viimeistä rihmaa myöten!! Sittenhän söisin thyroxinia mutta niin syön nyttenkin! En vaan tiedä kumpi olis parempi vaihtoehto mutta Meilahteen on nyt kuitenkin jo laitettu lähete menemään! Hoito on kuitenkin nyt alotettu..eipä onneks tarvinnu kauan kärvistellekään tässä helvetillisessä olotilassa
Tälläset oli kuulumiseni tällä kertaa. En ole katkera mutta kuitenkin siitä pöpilä reissusta,mutta ilman sitä en luultavasti olisi vieläkään tässä tilanteessa ja saisin lopun ikääni syödä ties mitä lääkkeitä ja käydä missä lie terapioissa..
Nyt tuntuu hyvältä kun sain tietää mikä on homman nimi ja että sitä hoidetaan ja ennenkaikkea en ole tulossa hulluksi enkä muutenkaan päästäni sekaisin olevaksi
Nyt voin huokaista vaikka kaikki on vasta edessä! Neuvoja ja vinkkejä kaipaan nyt teiltä kumpi olisi sitten parempi vaihtoehto se leikkaus vai radiojodi?! Edut ja haitat?!
Mutta näin..tsemppivä kaikille ja kaikkea hyvää..
Palataan astialle
Hepuli-Helga
IP: Tallennettu
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(6.2.2004, 18:51)
Hieno juttu! Kiva kuulla, että sut on otettu vakavasti ja olet saanut apua vaivoihisi.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 442

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(6.2.2004, 19:31)
Moi Pakkas-akka!

Upeeta!, mahtavaa!, kuka tuo "ihme" on nimeltään? kyllähän me vajikset tiedetään, että yli-ja alitoimintaa voi olla samaan aikaan, mutta että oikein lääkäri on tuo saman hokannut
Sulle ja sille *lekurille* peukut pystyy varpaita myöten

* Hieno poikkeus massasta, kiitos! tälläistä paneutumista potilaan oireisiin toivotaan lisää
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 224

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(6.2.2004, 19:37)
onnea sulle että sait pätevän hoidon, onneks se auttaa paljon jo yleensä että tietää lopullisesti ettei ole pehmenny päästään, kaikkea hyvää ja iloista kevättä
krisse
IP: Tallennettu
Tiina2003
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(8.2.2004, 22:08)
Hei pakkas-akka!

Hyvähän se on että selvisi ja löytyi diagnoosi! Se on aina eteenpäin.

Sitten mielipiteeni kysymykseen 'leikkaus vai radiojodi'?
Minua on leikelty pienesti ja isosti niin monta kertaa, että en pitänyt leikkausta edes vaihtoehtona, kun kerran radiojodi oli mahdollista. Leikkauksessa on aina omat riskinsä, ja kaulan alueella varsinkin. Jossainhan oli kuvattu mahdollisia pysyviäkin haittoja äänihuuliin kilpirauhasleikkauksta.

Leikkauksesta toipuminen kestää, kaulaan voi jäädä pahakin arpi, ...

Ja siis: lopputuloksena on sama juttu. Kilpirauhasen toiminta loppuu. Eli en keksi leikkaukselle mitään muuta etua, kun että jos kilpirauhanen on suurentunut ja aiheuttaa haittaa, tästä haitasta pääsee eroon.

Tiina2003IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(9.2.2004, 12:25)
Hei tosi hienoa pakkas-akka, kun alkaa sumu selkenemään!
Mulla oli ihan huoli susta ja sun kohtelusta. Kyllä se nyt tästä kirkastuu ja saat oman elämäsi takaisin jollain aikavälillä.

Muistan itsekin, että olen saanut merkillisiä katseita lääkäriltä aikaisemmin, kun vajaatoiminnassa mulla esim. kasvot hikoilee. Ei kuulemma vois olla niin! Nää oireet menee varmaan ristiin aika monellakin, mutta tota lääkärien juostenkustenmeininkiä ei vaan lakkaa ihmettelemästä. Se, että nonchaleeraa potilaan arviot ja oireet, on todella loukkaavaa. Kyllä olen minäkin muutaman kerran ihmetellyt sitä asiaa, etten osaa SAIRASTAA OIKEIN. Sen vuoksi varmaan moni pitää päänsä kiinni oireistaan ja yrittää hinatua labra-arvojen mukaan oikeaan lääkeannostukseen.
Mä tein nyt sellaisen tempauksen, että aloinkin ottaa vähän lisää sitä tyroksiinia, nyt siis 1,5 piltsua päivässä. Tää on niin pöllöä tää oireisiin hitaasti sopeutuminen, että mäkin vaan ihmettelin tossa pari viikkoa että miten mä näin palelen, että yöksikin pitää pistää villasukat ja -paita ja vasta taas jonkin ajan kuluttua huomasin, että mullahan ei taaskaan leikkaa enkä meinaa muistaa yhtikäs mitään. Väsytti aivan jumalattomasti ja paino alkoi taas nousta, vaikka olen hiihdellyt aika paljon. Lopuksi alkoi taas tulla sellaisia ihmepatteja päänahkaan.
En vaivautunut labrakokeisiin, vaan ajattelin että kokeilen omaa, uutta annostustani, jota olen vedellyt nyt viikon verran. Ja simsalabim! Taas alkaa pää selkiintyä. Ilmeisesti mä kuulun niihin, joiden annosta siis pitää nostaa talven mittaan.
On ihana huomata, ettei olekaan enää niin tukossa kuin aikaisemmin, mutta toisaalta mä en lakkaa ihmettelemästä sitä, miten mä en taas meinannut tajuta tätä tilaani!

Ajattelin tilata labra-ajan vasta kolmen viikon päähän. Se on näköjään mullakin aika kimurantti asia yrittää luottaa omiin tuntemuksiinsa kuitenkin. Aikaisemmin en olisi itse muuttanut annostustani, koska oletin labra-arvojen tulkinnan kertovan oman tilanteeni. On tässä nyt tullut kai jotain opittua omasta itsestään ja sairaudestaan siis!
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(9.2.2004, 14:26)
Mua oikeen vieläkin alkoi hirvittää toi pakkas-akan kohtalo. Voi sikapossulehmä sentään! Mutta todella olen iloinen siitä, että asia alkaa selventyä. Tsemppivä ittelles vaan!
Mä oon vetässyt 4 vuotta sitten radiojodin, mutta ei se kilpirauhanen kokonaan sillä tokentunut, pieneni vain. Sehän on kiinni siitä, että saako just sopivan annoksen. Kesällä mä mietin, että jos sais jollain väkipakolla lekurin leikkaamaan sen kokonaan pois, ettei tarttis killua tässä keinulaudalla koko ajan, mutta se poisleikkaamismahdollisuus jäi tutkimatta. Jos mä olisin tiennyt, millaista typerää edestakasin veivaamista on tiedossa, mä olisin jo silloin pyytänyt/vaatinut sen kokonaan poisleikkaamista, jos siihen nyt oltaisiin suostuttu, koska tyroksiiniahan tässä syödään kuitenkin koko loppuikä. Mä luin joskus syksyllä jostain, että nykyisin oltasiin menossa siihen, että se viallinen typerä rauhanen todellakin leikattaisiin juurineen pois. Vai näinköhän mä vaan unta ???? hihihi
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 224

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(9.2.2004, 17:16)
mulla on nyt hyvä olo kun arvot on tsh 0.1 ja t 4v siinä 16.
thyroksin annos on 1.5 tbl hyvän lääkärin määrääminä näille arvoille ja vielä saman lääkärin siunauksella jaan annostuksen kahteen aamulla 1 ja illalla ½ tbl, sillä tavalla olen tyttären masennuksen jälkeek jaksanut seurata eilen syöpään kuolleen isäni viimevaiheet väsymättä itse ja tunnen muutenkin nyt oloni hyväksi
krisse
IP: Tallennettu
hanne
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(9.2.2004, 18:49)
Moi vaan, Pakkas-akka. Minulta leikattiin kilpirauhasen toinen lohko pois 1998. Leikkaus oli vaikea ja mm. oikeanpuoleinen äänihuulen hermo venyttyi ja toinen äänihuuli lakkasi toimimasta. Sain leikkauksessa joukon ylimääräisiä reikiäkin henkitorveen. En suosittele leikkausta kenellekään, mikäli muita vaihtoehtoja on olemassa! Leikkauksen epäonnistumisen takia tulin työkyvyttömäksi, sillä ääneni ei kestä jatkuvaa opetustyön vaatimaa puhumista, enkä pysty myöskään harjoittamaan enää klarinetinsoittajan työtä, koska kaulan ja nielun alueen lihakset eivät toimi niin kuin ennen. Myös halvaantunut äänihuuli haittaa intensiivistä sisäänhengitystä, jota puhallinsoittimen soitto vaatii. Nieleminen vaatii koko ajan keskittymistä, muuten ruoka ja juoma ovat henkitorvessa. Nyt olen ollut vuoden työkyvyttömyyseläkkeellä. Leikkausvaurio on hyväksytty potilasvahingoksi, mutta en ole vieläkään saanut potilasvahinkokeskuksesta ansionmenetyskorvauksia. On keljua sinnitellä pelkällä työeläkkeellä, kun asunto- ym lainat on otettu sillä oletuksella, että työura kestää yli 60-vuotiaaksi. Muuten alan ehkä pikkuhiljaa osaani sopeutua, ja pahin masennus taitaa hellittää.
terveisin Hanne
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:..Nyt alkaa selkenemään..(10.2.2004, 14:40)
Sympatiaa ja lämpimiä ajatuksia pakkas-akan lisäksi sekä krisselle että hannelle. Elämä on joskus julmaa.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team