kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 6.1.2004, 22:23
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Oireita lääkityksen aloittamisen jälkeen...
MymmeliOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Oireita lääkityksen aloittamisen jälkeen...(27.12.2003, 15:27)
Olen uusi kirjoittaja täällä, aiemmin olen vaan seurannut sivusta . Vajaatoimintani paljastui elokuussa, olin itse sitä jo epäillytkin kun sairastin kilpirauhastulehduksen v.-97. Nyt olen sitten ollut lääkityksellä ja olo on parantunut huomattavasti... TSH oli alunperin päälle 7, syön nyt tyroksiinia 75 mikrog. päivässä ja viime lääkärikäynnillä tsh oli 2.51, lääkäri olisi määrännyt minulle vielä yhden pikkutabletin lisää, mutta... mulla on pulssi noussut lääkkeiden aloittamisesta ja silloin tällöin (kuten tänäänkin...) tulee sydämentykytyksiä, tuon pulssin takia lääkäri ei uskaltanut määrätä lisää tyroksiinia. Onko kellään muulla ollut vastaavanlaisia kokemuksia? ( pulssini nousi verenpaineen mittauksen yhteydessä 90:een vaikka olin ihan rauhallinen ja "levossa"...)Lisäksi myös verenpaineeni on noussut liian alhaisesta korkeaksi... mutta luulen sen johtuvan nopeasta 10kg:n lihomisestani . Lääkityksen aloittamisen jälkeen on myös ilmennyt outoja jalkakipuja, joita on tutkittu verikokein... myös tärinöitä ja huonovointisuutta on yhä ilmennyt vaikkakin vähenevässä määrin . Soittaessani viimeisimmistä tsh arvoistani, jotka ennen joulua otettiin, olin kuulevinani että tsh olisi ollut vain 1,69... saatoin kyllä puhelimessa kuulla väärinkin... voiko tuo tsh laskea yhä, vaikkei lääkitystä ole lisätty 2kk:teen?
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 179

Tila: Offline

RE:Oireita lääkityksen aloittamisen jälkeen...(27.12.2003, 20:55)
mulla oli tykytyksiä tolla luvulla mutta annostuksen suurentamisen jälkeen se hävisi ja tuntuu ihan hyvältä kun otan thyroksiinin aamulla vessassa käydessäni ja nukun vielä vähän, kuin että ottaisin pillerit ja vartin päästä kahvia eikä useimmiten sitäkään.

senkin olen täältä oppinut. toivottavasti toi järjetön tuolta liiton sivuilta ei eksy pilaamaan näitä sivuja
krisse
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Oireita lääkityksen aloittamisen jälkeen...(28.12.2003, 15:29)

Jeps,
pari kuukautta tyroksia syöneenä on tuo pulssin nousu tuttua. Levossa on siinä 86-90 luokkaa, liikkeessä nousee. Reippaassa (hikoilua) kävelyssä nousee 150. Olen nostanut tyroksiiniannosta hiljalleen ylöspäin (nyt 0,1mg) kun osin vajaata olo on vieläkin, siis sydäntä lukuunottamatta. Tosin ennen tyroksiinin aloittamista sydän ehti laukkoa useamman vuoden välillä miten sattuu, väliinjättölyönteineen/muljahduksineen. Nyt en ole niitä enää huomannut ja syke on enemmän tasainen, vaikkakin korkeahko. Huono olo on myös yhä tuttuni ja johtuu varmaan osittain siitä että tyroksiinissä on laktoosia mikä turvottaa/sekoittaa vatsani päivittäin ja ilmankaan ei saa
(jatkuvaa turhautumista!!). Vaan muuten on olo kivasti selkeytynyt

Katariina

IP: Tallennettu
IrmaVäsy
Viestejä: 31

Tila: Offline

RE:Oireita lääkityksen aloittamisen jälkeen...(29.12.2003, 08:26)
Mulla on ollut rytmihäiriöitä nimenomaan vajaatoimintaisena. TSH oli tuossa syksyllä 18 ja häiriöt puolesta päivästä iltaan asti tosi paljon. Nyt TSH oli viimeksi 2.2 ja oireet melkein poissa. Lääkettä olen vielä hieman lisäänyt, viikossa 1 - 1,5 tablettia (vahvempaa). Normaalisti 1 tabl. + 1/4 tabl.


IP: Tallennettu
terrakottaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Oireita lääkityksen aloittamisen jälkeen...(29.12.2003, 15:33)
Mulla on viimeaikoina alkanut oleen jonkin sortin hengenahdistusta. Ihan levossakin tuntuu ettei ilma riitä ja pienen rasituksen jälkeen puuskutan puoli tuntia. Tyroksiinia oon syönyt jonkin aikaa. Lepopulssi on n.80. Mulla on myös kaula kipee. On ollut jo muutaman kuukauden mutta tuntuu, että se vaan pahenee. Kipu on vain toisella puolella ja säteilee joskus korvaan ja solisluun tienoille. Kilpirauhanen on todettu lievästi suurentuneeksi. Kai tästä täytyy taas lääkärin juttusille lähtee jonain päivänä.
Hyvää uutta vuotta kaikille!
IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Oireita lääkityksen aloittamisen jälkeen...(31.12.2003, 14:58)
Omppu tavaa jälleen Pharmacaa: "Mikäli muuten hyvässä hoitotasapainossa olevalla potilaalla aamulla nautittu kerta-annos aiheuttaa esim. sydämentykytystä, voidaan päiväannos jakaa kahteen osaan."

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team